Sluta snusa Tillsammans
3064614
snusfria dagar!
   Varför sluta? | Hur slutar jag? | Nikotinberoende | Länkar | Info & kontakt | Medlem | Forum
Forum

Har du tips eller behöver du några uppmuntrande ord? Forumet är öppet för alla (utom de som lägger in reklam).
» Skapa ny tråd

Vad är det som händer...

WBCut 2008-02-29 20:27
Snusfri: 2 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Har slutat snusa för ett par dar sedan, sitter faktiskt och räknar hur många timmar sedan jag tog min sista prilla... Har haft kraftiga sömnproblem och svårt koncentera mig. Lättirriterad och grinig sitter jag och suger på en påse XQS Winter påse (ett sånt här nikotinfritt alternativ) och väntar på att det ska bli natt så att ungarna somnar...Imorgon är det barnkalas, hoppas att jag orkar hålla humöret i schakt, det är ju bara två timmar, men ändå. Den här gången tänker jag lyckas! 
JulleUtanBulle 2008-02-29 20:47
Snusfri: 42 dagar när inlägget skrevs. 2530 dagar idag.

Lycka till! Räkna med att det blir lite kämpigt några dagar framöver men det är garanterat värt det i slutändan. 
elleP 2008-02-29 22:08
Snusfri: 19 dagar när inlägget skrevs. 2507 dagar idag.

Det blir lättare med tiden. Räkna till 10 innan du fåt ett utbrott och fundera på om du normalt hade reagerat så.

Själv var jag ganska "normal" första veckan, men värre var det den andra.. Nu är jag lugnare än innan, så det blir bättre!

tugummi är bra om man får ett sug... Att hålla munnen sysselsatt tror jag är bra.

(allt annat än nikotinersättning eller snusersättning tror jag är bra.. inget ska påminna om själva snusandet).

Trevlig helg och lycka till! 
gr8boy 2008-03-01 05:39
Snusfri: 33 dagar när inlägget skrevs. 2520 dagar idag.

WBCut> Grattis att du redan klarat 3 dagar.
Jag har själv 2 små barn hemma & var riktigt orolig innan jag skulle sluta. Ha små barn är som att sluta snusa bara det ;)
Mitt humör var fruktansvärt dåligt i början. Både min sambo & mina barn fick utstå en extra sne pappa under en tid. Dock måste man lägga band på sig och få ut sin ilska på annat sätt än på dom man älskar. Ut och spring innan kalaset. Dvs spring tills det rinner fragma ur munnen. Sen går du hem & tar en dusch. Efter det ska du nog se att du inte orkar vara sur :)
Det här med humöret går över. Nu efter en månad hetsar jag faktiskt inte upp mig över någonting.

Lycka till och gratta födelsedagsbarnet! 
WBCut 2008-03-14 13:08
Snusfri: 16 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Dag16 eller 390timmar utan snus! Tänker fortfarande på snus nästan hela vakna tiden och drömmer om snus nästan varje natt. Men jag ska hålla ut!!! Jag har faktiskt redan sparat i runda slängar 500spänn, även om jag blitt tvungen att köpa choice, XQS och tuggummi. Det här kan ju bli en bra affär!??! 
Tuppen 2008-03-14 17:30
Snusfri: 46 dagar när inlägget skrevs. 769 dagar idag.

Nikotin är märkligt,,hållit upp i ca 45dagar och har mellan varven TOK-SUG efter snus,,kommer på mig själv att pressa ihop överläppen som disktrasa (känns det som) Vet inte om kroppen tror att det går att krama ur några kvarvarande gamla nikotin celler,,,? Är dock motiverad o stark men är förbluffad över nikotinets "styrka" och kraft att försöka "förföra" mig tillbaka i missbruk,,,uj uj uj,,,,Och det är lagligt,,??? 
Addiktusson 2008-03-14 18:39
Snusfri: 79 dagar när inlägget skrevs. 2553 dagar idag.

Nikotin är extremt vanebildande. Det är fullt jämförbart med heroin. Det tänker man sällan på eftersom just abstinenssymptomen är så olika. Heroinabstinens slår ju ut en människa helt. Däremot är det ung. lika lätt att fastna på nikotin som på heroin. Och ung. lika svårt att komma loss. Ja, konstigt att det är lagligt. Lagligt junk. Men alla samhällen har väl sina droger. Vi har nikotin, alkohol, koffein. På andra ställen gillar de kat eller gräs. Samma resa, samma skit. Junk är junk om än i laglig form. Eller säg så här: snus är snus och strunt är strunt om än i gyllene dosor (Fröding). 
Addiktusson 2008-03-14 19:08
Snusfri: 79 dagar när inlägget skrevs. 2553 dagar idag.

Nu kommer väl någon och påstår att jag menar att heroin och nikotin är samma sak. Det menar jag inte. Jag menar att båda grejerna är ung. lika vanebildande. Dvs. kroppen inkorporerar båda grejerna extremt lätt - och börjar processa dem som vilka näringsämnen som helst. Scary shit alltså. Nikotin är, om jag minns rätt, en centralstimulerande alkaloid. Det är alltså en bipolär liten rackare. Den har både lite av opiatens mjuka lugnande effekt och uppåttjackets intensitet. Klart att man gillar skiten 8- ) Men nu ska den ut. Ut! Så där ja. Flyg fula fluga!

Sunset Superman/Addiktusson 
WBCut 2008-03-25 22:30
Snusfri: 27 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Djävulska kval, utan snus 666 timmar eller snart 28 dygn. På jobbet är det "business as usual" men väl hemma tänker jag bara snus... Försöker träna mej ur krisen, men nu har en förkylning satt P för det också. Fan i helvetes djävlar vilket skit att ta sej ur nikotinsatan... nu måste jag bita ihop som fan!!! 
WBCut 2008-04-05 23:23
Snusfri: 38 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Körde stenhårt på cykel idag, 60 km i tufft tempo, för mig iallafall. Känns skönt att förkylningen gav sig tillslut. Har en onico under läppen... Har läst några inslag här och där i detta forum. Jag kan konstatera att många behov uppfylls genom att bara skriva i detta forum och dela med sig av sina erfarenheter. Jag tycker också att man känner stor samhörighet med de flesta eftersom man sitter i samma båt på någotvis. Det blir helt enkelt lättare att motivera sig att fortsätta snusstoppet genom att vara med i detta forum.
Egentligen, om man tänker till, är det inget problem att sluta snusa eller sluta med vilken drog som helst. Problemet är att inte BÖRJA med skiten igen...
Mina abstinens har minskat en aning och börjar bli hanterbara. Fortsättning följer! 
WBCut 2008-04-08 23:09
Snusfri: 41 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Onico verkar nästan vara beroende framkallade det också. Idag när jag kikade i dosan såg jag att detr var tre kvar, paniken spred sig i kroppen... Nu måste jag ta krafttag mot onico skiten också. 
WBCut 2008-04-17 23:23
Snusfri: 50 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

50 dagar det känns kanon, tyvärr har jag börjat få en del abstinens igen. Humöret skiftar men 50dar är inte illa... 
WBCut 2008-05-11 11:58
Snusfri: 74 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jag har drabbat av några panikångest attacker. Har varit inne och läst lite i "slutasnusa". Det hjälper till i kampen mot att falla tillbaka i lättjans förlustelser. Landet där allting är bra och lätt, landet där snuset finns!?!! Jag vet att det är en illusion, men hjärnspökena målar iallafall upp det som den ultimata lösningen på alla besvär. "Ta en snus, så tänker du bättre", "Ta en snus, så du inte brusar upp" etc.
BIT IHOP, KÄMPA... 
general finito 2008-05-11 13:31
Snusfri: 44 dagar när inlägget skrevs. 2460 dagar idag.

Hej WBCut

Vi slutade snusa ungefär samtidigt,men våra symtom verkar skilja sig en del...kanske beror det på att vi snusat olika länge,men också att vi är olika som pesoner.

Jag har inget direkt sug efter en prilla,jag kör inga substitut...är 100% nikotinfri sedan den 27:e mars.

Inga direkta humörsvängningar,så mina nära och kära slipper drabbas.Men jag mår fysiskt och psykiskt inget vidare...konsentration,yrsel som kommer och går,stickningar på gränsen till domningar i armar och ben...och trötthet.
Igårkväll satt jag vid jaktstugan och grillade,tänkte att en rejäl fylla kanske skulle lätta på tillvaron.Jo idag känns det lite bättre faktiskt...Man kanske inte ska rekomendera alkohol i det här landet,men det känns faktiskt som om några bärs och ett par rejäla whiskeys kan funka som medusin ibland.

Men när skall allting återgå och bli normalt igen? 
WBCut 2008-05-19 22:21
Snusfri: 82 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Lägesrapport!
Har kört substitut slut! Jag har inte dokumenterat när jag slutade med substitut, känns som ca 10dar sen. Det kanske är därför jag känner mig så j-vla grinig. Att sluta med nikotin verkar vara en sak, att bryta en ful vana, som att ha nåt under läppen, är minst lika jobbigt. Det blir iallafall min slutsats för nu!

Och "general finito" svaret på din fråga...

Jag har inte känt mig normal sedan jag slutade!

Var jag normal när jag snusade?

Kan man nånsin känna sig normal utan snus?

Jag vet inte vad som är normalt, men jag tycker det är skönt att slippa snusa, även om mina händer dagligen klappar på framfickan i sökandet efter en dosa som inte finns längre. Det börjar också bli svårt att någon snusa eller att ens titta på en dosa. Suget tar liksom tag i en.

Håll ställningarna, Bröder och Systrar.
De som ännu orka mota SUGET,
som kastar sitt garn vid våra fötter,
i hopp om att åter snärja en vilsen själ,
och återknyta den till vanans och giftets makter.
Låtom oss inte besegras,
i denna skoninglösa kamp.
Att för var dag bekräfta en vunnen dag,
som en nikotinfridag. (och substitutfri)

Nu tog min konstnärliga inspiration slut, ni får förlåta den amatörmässiga kvaliteten på detta inslag, det liksom bara rasade ur min ostrukturerade hjärna.

JAG VILL BLI NORMAL IGEN!!!!!!!!! 
WBCut 2008-05-27 22:04
Snusfri: 90 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

90 dagar och jag hänger i. Tungan far upp under lääppen och letar efter något hela tiden. I mina tankar börjar jag nu att bagatellisera snusandet, det smakar ju gott, det behöver inte bli så dyrt, det är väl inte dokumenterat farligt att snusa etc.
VILKET GIFT JAG MISSBRUKAT!!!
HUVALIGEN, GÅ SMALA STIGEN... 
WBCut 2008-05-29 23:17
Snusfri: 92 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Idag luktade jag i en dosa "ETTAN" som en arbetskamrat stod och kladdade med. Jag måste erkänna att det luktade skit, men fan vad det sög till. Hur ska detta sluta????? 
MaxW 2008-06-01 16:22
Snusfri: 53 dagar när inlägget skrevs. 2448 dagar idag.

Kämpa på WBCut - snart fyller du 100 dagar!! 
WBCut 2008-06-06 07:23
Snusfri: 100 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack MaxW, det värmer! Första milstenen är avklarad...
Hundra dagar!!! och kvar i matchen!!! 
WBCut 2008-06-11 21:25
Snusfri: 105 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vill bara notera en grej...
Idag har det varit en bra dag. Har inte känt något sug alls, för första gången på veckor. Jag mår verkligen bra!
Nu har det vänt, jag drar iväg mot anfallszonen, se upp abstins- och nikotinbaciller, nu j-vlar. 
WBCut 2008-06-17 23:40
Snusfri: 111 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det här anfallet pågår fortfarande, känner mig som stålmannen.
Inte fan vad det nå jobbigt nu e´... 
WBCut 2008-06-21 16:48
Snusfri: 115 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Lämnar ett avtryck i dagboken.
Efter en synnerligen blöt midsommarafton vaknade jag med en dov huvudvärk. Fick mig en ofrivilligt rejält långpromenad eftersom jag missade bussen. Trots allt visade det sig vara ett klokt beslut att gå, då polisen upprättat blåskontroll efter min färdrutt. Fortfarande ingen abstinens men lyckoruset, som jag befann mig i för några dagar sedan, har bedarrat. Finns kanske en koppling till bakruset. Jag brukar sällan dricka så mycket att jag blir dålig, men man verkar aldrig kunna lära sig!?
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA SNUSSTOPPARE... 
General K 2008-06-22 14:12
Snusfri: 2346 dagar idag.

Grattis WBCut och alla andra som lyckats överleva midsommar utan återfall. Starkt! 
Flimmer 2008-06-22 18:23
Snusfri: 60 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

Känner igen mig.
Antingen så tål jag alkohol sämre nu när jag inte snusar längre (kan inte finna någon logisk förklaring till det) eller så dricker jag mer. Kanske är järnan som försöker hitta andra sett att ersätta snuset.
Tyckte på midsommarafton att jag hade järnkoll på vad jag hällde i mig. Och var nog den enda som inte tog några snapsar. Blev ändå duktigt på pickalurven.

Någon annan som märkt något liknande. 
Flimmer 2008-06-22 18:24
Snusfri: 60 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

Oj såg just att jag fyller 60 idag ;) 
Dannö 2008-06-22 18:39
Snusfri: 16 dagar när inlägget skrevs. 2390 dagar idag.

Ja, jag blev också riktigt dragen på midsommarafton. Det känns dock lite orättvist att skylla det på snusstoppet... ;-)

Grattis till de sextio! 
Flimmer 2008-06-22 18:47
Snusfri: 60 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

Det är inte bara på midsommarafton utan varje gång tycker jag att jag blir mer berusad än tidigare. Men det känns ologiskt. 
Dannö 2008-06-22 19:02
Snusfri: 16 dagar när inlägget skrevs. 2390 dagar idag.

Ja, det låter skumt.
Har inte märkt av något dylikt ännu men ber att få återkomma då mitt statistiska underlag förbättrats, dvs när jag hunnit supa några fler gånger utan snus. 
Flimmer 2008-06-22 20:09
Snusfri: 60 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

Oki. Ta sats och lycka till ;) 
general finito 2008-06-22 20:20
Snusfri: 86 dagar när inlägget skrevs. 2460 dagar idag.

Ja utan tvekan tål jag mindre nu,fick iof. i mig en rejäl dos alkohol så visst ska sånt kännas men jag har märkt skillnad vid andra tillfällen också.Sen blir jag bakis också och sånt existerade inte förr.... 
Dannö 2008-06-23 09:18
Snusfri: 17 dagar när inlägget skrevs. 2390 dagar idag.

"Sen blir jag bakis också och sånt existerade inte förr...."

Det är ålderskrämpor och har inget med snus att göra! ;-) 
WBCut 2008-06-23 20:07
Snusfri: 117 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu börjar jag irritera mig på allt igen. Vid en tillbaka blick kan jag konstatera att mina bra dagar "bara" blev 8-9 dagar iföljd. GRRRRRRRR, känner mig så jävla förbannad och grinig. Ska ta och tokträna en sväng, nu med det samma. 
WBCut 2008-06-23 21:37
Snusfri: 117 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu har jag precis duschat, det kändes idiotskönt att kuta av sig :) Nu orkar jag inte vara snussugen på ett bra tag 
WBCut 2008-06-29 12:57
Snusfri: 123 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Fortfarande jämn i humöret, bottenkörd och grinig! Va fan ska det inte vända snart?
Har försökt hämta lite inspiration från veterantrådarna här. Intressant att se att många fler med mig, som hållit upp ett tag ändå, också har brottats med minst sagt besvärliga perioder! Jag har haft olika typer av hägringar iform av drömmar på nätterna där jag snusar som en idiot, dosa efter dosa... Utsatte mig för att lukta ur en dosa General i förrgår, vilket har försvårat mitt tillstånd. Visserligen har jag inte haft något dubbelseende, men min familj har fått utstå en psykopat som går i taket för ingenting. Jag beter mig som en fullblodsidiot, är både lynnig och oberäknelig. Jag har gett mig tusan på att inte snusa mer, men ska man behöva vara så här jävla förbannad och grinig? Naturligtvis inte, det är bara att härda ut, de goda feta härliga glada roliga dagarna, som innebär bra humör, lurar bakom nån jävla husknut. Kan bara inte hitta dit...
Buttra hälsningar :( 
Fryderyk 2008-06-29 21:28
Snusfri: 2368 dagar idag.

har samma problem här som du. är inne på andra dagen nu ^^. hade middag med släkten som består av 90% (vad jag tyckte när jag var lite sne ^^) pansionärer inte för att jag har någe emot dem i vanliga fall. men när de inte hör vad man säger eller inte kommer ihåg vad man sa som man precis har sagt till dem för 5 min sen "nej jag har inte hört talas om honom" :P . så blir man något sne men jag höll minnen för det var ruskigt god mat =). humöret på top nu hoppas du får tillbaka ditt snart =)=) 
WBCut 2008-07-02 22:14
Snusfri: 126 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Rapport från surgubben :(
Humöret pendlar hit och dit, men det mesta går i mörka färgtoner & moll. Ungarna har börjat lessna på sin fars surmulna kommentarer och korthuggna svar. Trots dysterhaten funderar jag faktiskt ändå inte på snuscomeback, eftersom det knappast löser problemen. Jag är så jävla less den här sommardeprissionen nu...
Häpp, häpp, håller jag på att bli knäpp??? 
Klab0 2008-07-02 23:44
Snusfri: 1 dagar när inlägget skrevs. 2365 dagar idag.

Det låter som att nikotin-hjärnan lagt upp en långsiktig plan för dig vilken går ut på att övertala dig om att snus=lycka, samt att du är dömd till evinnerlig olycka om du inte börjar igen =)

Kavla upp ärmarna och gläds över att du inte måste skrapa bilrutorna på morgonen ;)

Jag påbörjar min första snusfria natt nu.. Hoppas att jag somnar snabbt så man blir fri tankarna! 
WBCut 2008-07-03 22:29
Snusfri: 127 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Lycka till Klab0! Jag hoppas du slipper bli lika neggig och gnällig som jag, för det är inte kul just nu. Den här dan har som vanligt innehållit ett par tre vulkanutbrott, dock av mindre kaliber och framförallt inte mot barnen. Ett fall framåt kan man tycka...
Har äntligen fattat att jag har semester, det borde styra tankarna på rätt spår! 
WBCut 2008-07-04 13:32
Snusfri: 128 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vaknade i morse och kände att livet återvänt. Nu verkar de melankoliska tankarna ha skingrat sig och med viss tillförsikt känner jag att suget tappar mark. Äntligen börjar hjärnan stabilisera sig.
Har läst förfärliga inlägg här på "slutasnusa" som påstår att just detta forum spär på snussuget??!!! För mig handlar detta forum om att hitta stöttning, hjälp och att dela med sig av sina erfarenheter, båda bra och dåliga, i snusstoppningskonsten. Att kunna ventilera sig här göra att jag orkar hålla ut, speciellt de tunga dagarna, som jag nu verkar ha lämnat bakom mig igen.
Mode selection :)
Ha en bra dag! 
addelita 2008-07-14 09:55
Snusfri: 22 dagar när inlägget skrevs. 2374 dagar idag.

fan va skönt ser att vissa har inte snusat på länge....själv har jag inte snusat på tre veckor nu......försöker köra med lite onico.....men skiten e värdelös gör mig ba mer irriterad.....har jobbat mycket på sistone.....och mitt jobb fick man ändå inte snusa....men nu e de tre veckor semester från och med idag.....de kommer bli jobbigt men jag kommer att klara de......ibland har inte sug alls....men jag måste hålla mig upptagen hela tiden annars blir jag rastlös ....men jag kommer kämpa.....skön hemsida förresten......väldigt viktig! 
WBCut 2008-07-16 17:10
Snusfri: 140 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej alla glada snusstoppare!
Livet är glatt som en isbana och allt bara rullar på och snuset saknas icke, ICKE... Fy vad skönt att slippa känna sig melankolisk och grinig. Ha en skön sommar allihopa och kom ihåg...
Livet UTAN snus är både roligare och billigare :) 
Lenfold 2008-07-17 07:34
Snusfri: 102 dagar när inlägget skrevs. 1009 dagar idag.

Mmmm... ok så jag måste hålla ut 38 dagar till innan det vänder för mig då?

Jävla dyng-gift som ställer till det så här.

Nä fy fan, nu måste jag kliva upp ur gropen.

/L 
WBCut 2008-07-20 00:56
Snusfri: 144 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Rapport från muntergöken :)
Snuset saknas ICKE...
Abstinens NEJ...
Livskurva UPPÅT VÄRRE...

Lenfold HÅLL UT, jag vet precis hur jävla tjatigt du har det just nu, men håll ut och mota SUGET med alla medel. Jag lovar att det kommer bättre dagar och det ganska snart...
HÅLL UT ALLA SNUSSTOPPARE och sluta sponsra tobaksbolagen med Era surt förvärvade slantar 
ROMA 2008-07-20 10:01
Snusfri: 149 dagar när inlägget skrevs. 2495 dagar idag.

Snart 5 mån och livet leker. Visst kommer suget fortfarande, men det varar bara en mycket kort tid numera.
Jag var tveksam till vilken nytta det var med att sluta snusa, förutom den ekonomiska. Enl min familj är den största vinsten ett jämnare och trevligare humör. Det är dessutom väldigt skönt att slippa att hela tiden ha koll på att jag har snuset med mig.
Från och med i måndags tog jag tag i sviterna från slutasnusandet. Dvs + på kilokontot. Klarar jag av att sluta snusa så skall väl +kilona inte vara något problem. 
addelita 2008-07-25 02:53
Snusfri: 33 dagar när inlägget skrevs. 2374 dagar idag.

fem veckor snart......de känns härligt......men suget finns fortfarande där......när blir de lite lättare....jag klarar juh av att inte snusa ....men måste man hålla ut hela tiden..........borde man inte kunna slappna av och bara skita i det......tips gubbar? 
WBCut 2008-07-25 18:14
Snusfri: 149 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tyvärr finns det inga mirakelmediciner mot suget, däremot finns olika sätt att lindra suget. För mig har det handlat om att springa, cykla, eller något annat fysiskt. Det har tidvis varit jävligt jobbigt, men nu tänker jag sällan på snus...Det är fantastiskt skönt, trots att jag för tillfället sitter med magsjuka, att konstatera att jag inte är ett skit snussugen:) 
WBCut 2008-08-10 20:38
Snusfri: 165 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nyligen hemkommen från en springtur. Snuset saknas icke, ICKE... Mår förträffligt utan nikotinskiten. Att jag inte slutade tidigare??? 
Larssov 2008-08-12 09:43
Snusfri: 2325 dagar idag.

Hej WB, hur länge hade du snusat och hur mycket? 
addelita 2008-08-13 01:26
Snusfri: 52 dagar när inlägget skrevs. 2374 dagar idag.

känns skönt att säga detta men jag behöver inte snus längre......de skulle va skönt men behöver inte snuset.....nu vill ja lägga av med onico med.....men akta er mina kära bröder...suget kommer sitta ett jävligt bra tag.......man måste va stark.....jag har slutat med skiten för att ja e envis och vill ha kontroll över mig själv....de gick inte med snuset......stay strong 
WBCut 2008-08-13 09:03
Snusfri: 168 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej Larssov!
Jag började min tobakskarriär -83 och har kontinuerligt brukat i ca 25år. Efter en smygande start var jag strax uppe i en dosa om dagen. Jag har, som så många andra, haft flera snusstopp som resulterat i ganska kvicka återfall. Under dessa försök har min familj blivit varse om vilket fruktansvärt humör jag kan ha. Innan detta, förhoppningvis sista försök, drog jag ner till en halv dosa om dan, i ca 2 månader och tvärslutade. Jag hittade "slutasnusa.com" under en av mina hallucinationer och tack vare det har jag förmått stå ut med mina abstinens.
För tillfället mår jag som en PRINS. Inte ett litet uns sugen på snus.
Håll i och håll ut alla snusstoppare, varje dygn utan tobak är ett bra dygn! 
WBCut 2008-08-18 09:07
Snusfri: 173 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vilken underbar dag!
Det spöregnar ute, hela altanen ska rivas och dyrt kommer det att bli. Men jag har sparat 6000:- i runda slängar på snuspengar och det smakar gött, så j-vla GÖTT!
Have a nice day ;) 
jamezzz 2008-08-21 13:32
Snusfri: 2 dagar när inlägget skrevs. 1777 dagar idag.

Efter att ha läst igenom hela din tråd kan jag bara säg, JAG E SÅ AVUNDSJUK. Vill också få begäret ur skallen. Det är jobbigt att se att det verkar ta sån tid. Bra jobbat dock. 
WBCut 2008-08-22 22:02
Snusfri: 177 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jamezzz, att sluta med nikotin och att bryta alla vanor är ett rent elände. Jag kan dock lova att det kommer att vara värt uppoffringen. Både jag och min privatekonomi blomstrar för tillfället, det här är den bästa och mest vinstrika placeringen jag gjort på jävligt länge och den är inte ens konjunkturkänslig.

Jag ser att du just kört igång med ditt snusstopp och jag säger LYCKA TILL. Jag håller tummarna för dig och alla vi andra snusstoppare.

NÄR SUGET ÄR SOM STARKAST GÄLLER DET ATT BITA IHOP SOM F-N OCH HITTA PÅ NÅGOT ATT GÖRA SOM SKINGRAR TANKARNA!

För mig har fysisk aktivitet, löpning, cykling etc, blivit naturliga andningshål. 
cyklavandra 2008-08-23 12:49

LÅTER SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ SKÖNT.
JAG ÄR SJÄLV AKTIV MED VANDRINGAR OCH CYKLING
JAG SKALL SLUTA DEN 1 SEPTEMBER. 
WBCut 2008-08-23 20:44
Snusfri: 178 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det var kul att höra cyklavandra!
Lycka till med ditt snusstopp, jag tror du har fina förutsättningar att klara dig! 
WBCut 2008-08-28 08:22
Snusfri: 183 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

En liten egoistisk tanke slog mig!
Vill gratulera mig själv till mitt snusstopp som pågått i ett halvår precis.
Det har varit en tuff resa men verkligen värt besväret.
Jag får fira det hela i kväll med passande dryck!
Skål och tack för nästa... 
WBCut 2008-09-14 12:45
Snusfri: 200 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Firar 200 snusfria dagar.
Jag tar mig friheten att citera en av mina favoriter i detta forum, Addiktusson som efter 68 stapplande dagar lämnar följade rapport 2008-03-03:
"Jag känner mig ledsnare och mer svartsynt än samuel Beckett i elektriska stolen framför en enorm plasmateve som visar Basic Instinct II på repeat. Jag vet att 50% av skiten denna skitdag beror på att jag har en dal (modell Marianergraven) i mitt snusslutande."
Mycket träffsäker beskrivning på det elände ett snusstopp innebär tycker jag och det är skönt att värsta tiden verkar vara över för min del :)
Have a nice day... 
desperat slav 2008-09-14 18:32
Snusfri: 61 dagar när inlägget skrevs. 2351 dagar idag.

200, inte illa! Grattis säger jag 
WBCut 2008-10-06 21:51
Snusfri: 222 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Mina damer och herrar...
Får jag presentera en fullständigt nikotinOberoende själ, nämligen mig själv. Jag har fortfarande haft en del otäcka mardrömmar, där jag snusat, men i vaket tillstånd saknas snuset icke. Jag har inte ens blivit sugen, trots en rejäl "drängfylla" vilket torde borga för att nikotinetdjävulen äntligen påbörjat sin reträtt från hjärnan. Jag sticker ut hakan och vågar påstå att segern över snuset känns oerhört nära... Dock tänker jag inte slappna av, inte nu, inte om en månad eller om ett par år...Jag tänker inte riskera att låta "prova-på-spöket" övertala mig till att snusa igen.
No way, never Mr Clever...

TJO-FLÖJT alla glada snusstoppare, jag återkommer med nya rapporter i min "dagbok" (det börjar dock bli långt mellan avtrycken märker jag) inom några veckor eller så... <;D

PS Jag har sett att det ramlat in nya tuffa snusstoppar tjejer och killar på sajten, jag säger LYCKA TILL allihop... Att sluta snusa är inte lätt, men livet utan snus blir både billigare (själv har jag sparat ca7500:-) och roligare kommer ni att inse efter skärselden...DS 
WBCut 2008-11-30 22:06
Snusfri: 277 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu har jag varit snusfri 6666 timmar, det är väldigt vad tiden går. Jag måste erkänna att jag vid stressade situationer tänkt tanken att köpa XQS lös (det där nikotinfria skiten) men snabbt lagt locket på. Det är färdigsnusat för min del, inget substitut, inget snus.
Trots finanskrisen/julgrisen späs mitt snuspengarsparkonto på med ett lakan varje månad. Jag har faktiskt straffat mig hårt vissa månader och betalat in extra, så nu ligger 15lax och gottar sig på kontot. Betänk att de som fortfarande snusar dreglar bort den summan varje år...
Återkommer med årets sista rapport närmare jul.

Tack och Hej -- Leverpastej! 
WBCut 2008-12-23 08:53
Snusfri: 300 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

300 DAGAR I BERG- OCH DALBANA...
2007-12
Det går upp för mig att regeringen tänker pungslå mig rejält, jag hamstrar upp 3stockar GENERAL...
2008-02-25
Efter ett långvarigt snålande med snus öppnas sista dosan.
2008-02-27
På morgonen, på väg till jobbet, ca07:30, slänger jag ut sista snusen i en rondell...
Nu är det färdigsnusat, jag har gjort slut med falska fröken nikotin!
På jobbet uppstår en pressad sitution som gör att jag tappar kontrollen över mitt humör, jag uppsöker HRchefen och drar hem.
2008-02-28
Åter till jobbet, avsäger mig samtliga, i mina ögon extra uppgifter, utan undantag.
2008-mars
Mitt humör är instabilt och dubbelseende tillhör numera vardagen.
Envisas med att bruka XQS/Choice/Vanligt tuggummi under en länge period
Vantrivs på jobbet...
2008-april
Krafsar ihop mitt CV och söker ett par nya jobb. Jag har arbetat hos samma arbetsgivare sedan jag gick ut gymnasiet, det är dags att pysa...
2008-05-04
Åker på min första anställningsintervju någonsin. Lite nervös, men fylld av förväntan, tycker jag mötet med den potentiella nya arbetsgivaren går sådär. Jag tycker själv att min kompetens är något för generell.
2008-05-14
Får napp även på min andra ansökan, full pott på mina ansökningar, det var inte illa. Ytterligare en anställningsintervju.
2008-05-17
Det hugger till i spöet, jag får erbjudande om nytt arbete och dessutom bättre betalt. Jag slår till!
2008-05-19
Spelar SaharaHotnights Cheek to Cheek högt i bilen på väg till jobbet. Bokar möte med HRchefen och säger upp mig.
Det var så j-vla skönt...
2008-juni/juli
Bedrövligt humör, grinig och sur. Har rejäla svackor i mitt snusstopp vilket framförallt famijen får erfara.
2008-augusti
Humöret mycket bättre, snussuget i princip utrotat.
2008-09-01
Börjar mitt nya jobb, en stor omställning efter att ha varit min förra arbetsgivare trogen över 20år.
2008-oktober
Smekmånaden över som konsultrookie, nu början kraven rulla in från arbetsgivaren...
2008-11-01
Åker på ett riktigt bakslag i jobbet. Stressad börjar jag fingra efter snusdosan, precis som man gjorde förr när stressen slog till. En snabbanalys av beteendet tyder på att detta, att krama en snus är en försvarsmekanism för att styra tankarna på annat håll och köpa tid för att finna en ny infallsvinkel. Som tur fanns ingen dosa och hjärnan kokade...Fick återvända hem med svansen mellan benen, jag upplevde min första stora motgång i hela min karriär. Jag tippade i mig en oförskämt tilltagen whiskey, uppskattningsvis en 16-18cl...Tror inte att snuset hade förändrat det men f-n vilket sug jag fick uppleva.
2008-november
Vänder motgången och löser problemet efter ett par veckors febrilt funderande, visseligen vill kunden inte pröjsa, för extra tiden, men jag löste problemet,vilket jag värderar högre i detta läge. Åker på en ny snyting, men denna gång smäller jag tillbaka omedelbart... Lyckas ta kommandot över min situation. Jag inser att jag står ensam när det bränner till. Min mentor och kollega, på det nya jobbet, verkar emellanåt vilja att det ska gå åt skogen, jag undrar om han egentligen helst hade sett någon annan på tjänsten???
2008-december
Min numera nikotinfria tillvaro känns nästan för trygg. Det är bara under extremt pressade situationer som suget slår till. Eftersom jag redan upplevt ett par sådana redan, utan att åka på återfall, känner jag mig inte ett skit orolig.
2008-12-23
Dan före dopparedan. Idag har mitt snusstopp passerat 300dagar eller 7201,5 timmar eller 432 090 minuter i skrivande stund. Ska fira med en löprunda och möjligen en skvätt maltwhiskey i kväll.
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på Er alla snusstoppare... Låt 2009 bli ett snusfritt år! 
WBCut 2009-01-07 10:20
Snusfri: 315 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Så är det nya året invigt...
Målsättningar:
*Att 2009 ska bli mitt första snusfria år sedan 1982!

*Att hålla mig i form, träning minst 3ggr/vecka!

*Att göra något riktigt kul (kanske en resa) för mina undansparade "snuspengar" med min familj i sommar!

God fortsättning allihopa! 
WBCut 2009-01-20 15:12
Snusfri: 328 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

En liten rapport!
Jag ska erkänna en sak, jag har inte känt snussug på länge nu och det känns j-vligt skönt. Däremot har jag börjat att känna mig irriterad igen på lite småsaker, men jag förknippar det inte med det fasliga snussuget jag kände för sisådär 220dagar sedan. Men jag känner mig lite orolig i kroppen och kan inte sätta fingret på vad det beror på! Det är bara att bita ihop.

Have a nice day anyway... 
WBCut 2009-02-25 23:05
Snusfri: 364 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

OK, nu har nästan ett år utan snus passerat. Vilken euforisk känsla att få uppleva det första nikotinfria året sen -82. Ja känner mig både stolt och jätte glad... :):):)
Till helgen skall jag fira med en snuskigt dyr fransk cognac, en XO historia, som min lagvigda fru införskaffat åt mig.

Till er alla som funderar på att försöka sluta snusa...
GLÖM DET, om du bara tänker försöka kommer du att misslyckas, säkert som amen i kyrkan.

Hur går man tillväga för att lyckas då?
DU MÅSTE BESTÄMMA DIG FÖR ATT SLUTA, då finns förutsättningarna att lyckas!

Sen är det "bara" att köra på...skit enkelt eller?!
Nja, riktigt så okomplicerat har det inte varit för min del, utan det här forumet och en sjuhelsikes massa timmar löpning, cykling mm hade det varit svårt att motivera sig. Jag har vid många tillfällen, speciellt när uppgivenheten känts stor, surfat runt på slutasnusa och hämtat inspiration till min fortsatta kamp mot vanans makter.
TACK alla som bidragit med stöttning vid de svåra, källarmörka stunderna. Utan Er hade jag stått mig slätt...(ingen nämnd, ingen glömd)

"Usus et tyrannus"(Vana är en tyrann)//Horatius

Det är inte lätt att bryta en vana, speciellt inte en ful ovana...
Natti..natti 
General K 2009-02-26 00:03
Snusfri: 221 dagar när inlägget skrevs. 2346 dagar idag.

Nu har jag suttit uppe för att bli den förste att gratulera:
STORT GRATTIS WBCut!
Du är ett föredöme för oss alla 
aptango 2009-02-26 07:03
Snusfri: 19 dagar när inlägget skrevs. 294 dagar idag.

Grattis och tack för en rolig och informativ tråd! Fortsätt uppdatera den är du snäll, jag misstänker att många av de som glömmer bort snuset också glömmer bort slutasnusa.com :-) 
Flimmer 2009-02-26 11:59
Snusfri: 309 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

Grattis helt undrbart.
Har inte tänkt på det sättet men det är ju faktiskt mitt första nikotinfria år sedan 1978. Det är faan inte klokt.
Om du bara stannar upp så är jag snart i fatt ;) 
Flimmer 2009-02-26 12:00
Snusfri: 309 dagar när inlägget skrevs. 2434 dagar idag.

WBCut alltså. 
Steffo 2009-02-26 12:11
Snusfri: 399 dagar när inlägget skrevs. 2524 dagar idag.

grattis wbcut 
desperat slav 2009-02-26 12:39
Snusfri: 226 dagar när inlägget skrevs. 2351 dagar idag.

Grattis! Din tråd var inspirerande för mig den första svåra tiden. 
tillofrån 2009-02-26 12:58
Snusfri: 142 dagar när inlägget skrevs.

Helt djävla bra tråd WBCut , fortsätt tack

Grattis till 1-år 
superswede 2009-02-26 16:12
Snusfri: 220 dagar när inlägget skrevs. 2345 dagar idag.

Grattis WBCut!! Så mycket man känner igen och så många kloka ord, utan detta forum vet i fan hur det hade gått.. 
WBCut 2009-03-25 23:07
Snusfri: 392 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

VIKTIGT MEDDELANDE!

Cognacen, som jag firade min 1-årsdag med, smakade förträffligt... Det var den godaste tusenlapp jag druckit av! Dessutom var den i princip kostnadsfri eftersom jag förmodligen hade bränt 12-13 laxar på snus i vanliga fall. 8 till 9 kg lössnus som, när den runnit klart i munnen blivit utdreglad på gator och torg. När jag tänker tillbaka brukade jag, på ett motbjudande sätt, fräsa ut snuvan för att slippa grisa ner fingret??? FRÄSCHT ELLER HUR... Fy för f-n vilket svin jag varit :S

Nåväl, mitt beslut att sluta med snuset (och all annan tobak eller nikotin) är, näst efter barnen, det bästa hänt mig!
"Hellre ett försenat beslut än ett felaktigt" som Thomas Jefferson lär ha sagt.

Mina bästa RÅD till alla som vill sluta:

-Skippa, i det längsta, nikotintuggummi eller substitutsnus. Det är nån som vill tjäna pengar på din miserabla situation. (Men om man ändå måste, se till att perioden för den här typen av substitut blir så kort som möjligt)

-Bryt snusvana med träning, exempelvis raska promenader, löpning, styrketräning, simning, cykling, boxning, armbrytning eller ... viktigt att få puls och att svettas lite!

Jag har under hela mitt snusstopp tränat och faktiskt tappat några kilo på kuppen. Dock syndade jag med både XQS och Onico i början, men jag insåg snabbt att substituten var både dyr för plånboken och den fula vanan hade man ju kvar. Men ärligt talat var framförallt XQS till god hjälp den första stapplande tiden, det erkänner jag.

Upp till kamp mot nikotindjävulen (låter lite frikyrkligt, men va f-n) 
Christian 2009-03-25 23:42
Snusfri: 57 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

WBCut: Din erfarenhet beviasr bara det jag har misstänkt länge. För att klara sej igenom projektet sluta snus..( iaf för oss som har snusat 2 0 - 30 år)så kan man nog inte sänka garden mot demonerna och Swedish Match förrän man har varit snusfri i 2 - 3 år. Swedish Match är brutalt grymma på att när vi minst av allt anar det lura tillbaka oss i skiten. Och dagens sanning står du för. DET FINNS INGET SOM HETER BARA EN SNUS TILL ELLER BARA EN DOSA PÅ HELGEN. JAG HAR DETTA UNDER KONTROLL. Det är demonernas sätt att locka oss tillbaka till den svarta sidan ! 
Christian 2009-03-25 23:46
Snusfri: 57 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

Lessen ovan inlägg hamnade i fel tråd.... 
WBCut 2009-04-06 20:36
Snusfri: 404 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

400dagars jubilet har passerat utan större ovationer. Det kändes som att årsdagen helt enkelt var lite för nära att det skulle kännas meningsfullt att fira det.
Det känns skönt att balansen i livet har känts stabil en längre tid nu, med undantag för någon enstaka MARDRÖM, där jag blöt av kallsvett och ångest vaknat upp och haft ruskig ågren då jag i drömmen fallit igenom och blivit storsnusare...HUGA LIGEN!!!
Lyckligtvis är det inte ofta drömmarna kommer men lättnaden blir desto större när man inser att allt varit en ond saga

Klart slut! 
fintsomsnus 2009-04-07 04:50
Snusfri: 2 dagar när inlägget skrevs. 1556 dagar idag.

Grattis WBCut på 400dagarsjubiléet! Själv har jag varit snusfri 52 timmar och 9 minuter och tycker att varje sekund är värd att firas så givetvis är 400-dagen STOR!

Nu drar jag till Berlin idag. Utan snus tror jag! 
WBCut 2009-04-24 20:48
Snusfri: 422 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hemma igen efter en uppfriskande fjällsemester! Har åkt skidor både utför och uppför varvat med löprundor. Kort sagt en riktigt stärkande nikotinfri semester, men ett par stänkare blev det nån kväll (det erkänner jag).
Nu laddar jag inför våren med ett altanbygge av impregnerat virke och planering av gräsmatta, eftersom vi dränerade om kåken förra sommaren...
Have a nice day (som vi säger på mitt koncernspråk...) 
WBCut 2009-04-29 21:09
Snusfri: 427 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tjaabaa...fick lite inspiration av den härliga kvällssolen som värmer skönt genom fönstret och den ljumma vårluften som fläktar via min altandörr. Det är härligt att vara FRI från nikotinbegäret och den äckliga vana att kladda med blötsnus. Till helgen ska jag skruva klart trädäcket på altanen och reparera växthuset som delvis packade ihop under den tunga vintersnön. Glasbitarna gick på 900 spänn, en kostsam läxa för att man inte orkade skotta! Men va f-n...det är väl inte hela världen. Nu kan man kasta av sig lite vinterkläder och det blir lite enklare att komma iväg på morgonen, när man slipper leta mössor och vantar och fleecetröja och ren overall och torra vinterkängor åt barna varje dag under hysterisk tidspress för att ändå se sig slagen av klockan och komma exakt tjugominuter försent till jobbet varje dag. Visserligen har jag avtalat till mig flexmöjligheter, eftersom jag bytt jobb igen för ett par månader sen, men jag vill helst slippa sitta kvar när de andra, pigga och präktiga duktighetsministrarna gör kväller.
"Livet är ett mysterium som skall levas och njutas, inte ett problem som skall lösas" det har jag insett nu mer än någonsin. På något sätt känns det som att harmoni infunnit sig i livet. Summan av lasterna är trots allt inte konstant, om man, som jag, inte räknar löpträning och motion som en last.
Det här blev väl lite väl flummigt...jag vet!

Jag ser ut genom mitt fönster och konstaterar att ett vackert citat efter Jan Fridegård passar utmärkt för att beskriva mina vårkänslor..,
"Den sjunkande solen är lika rik och varm som den stigande"

Ha en trevlig Valborg allesammans! 
Ella 2009-04-30 08:24
Snusfri: 9 dagar när inlägget skrevs. 2071 dagar idag.

WBCut: Man blir så härligt glad av att läsa det du skriver..nästan så man undrar vilken drog du går på nu :-) Men det är väl "livet" i sig som är drogen. 
Talborn 2009-05-09 23:27
Snusfri: 23 dagar när inlägget skrevs. 2076 dagar idag.

Va stark =) du kommer inte ångra dig. tänk att ju längre tiden går ju lättare blir det. 
WBCut 2009-05-11 23:00
Snusfri: 439 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Slösurfade in slutasnusa, fick syn på den gula annonsen på sidan...att jag inte sett den tidigare, hmmm förbryllande!

Snusfri på tre veckor!
Om du har bestämt dig för att sluta snusa är det smart att ta hjälp av ett riktigt proffs som visar dig vägen till ett bättre liv utan snus. Psykologen Fredrik Hillvesson, själv före detta snusare, guidar dig fram till ett snusfritt liv på bara tre veckor. Boken kostar 225spänn inklusive frakt.

Jag vill tipsa om en billigare bok som behandlar samma problematik, nämligen...

"Jag vill ha min napp!"
av Tony Ross
ISBN: 9789150216615

Den lilla prinsessan älskar sin napp. Men alla på slottet säger att hon är för stor för napp, men det håller inte lilla prinsessan med om! Charmigt om konsten att sluta med napp. Lilla prinsessan är en envis och viljestark figur som roar barn i många länder.

Ajöss med nappen eller snuset. Egentligen tycker jag skillnaden inte är så stor. Det handlar om att bryta vanor och förändra sin livsstil och det brukar vara jävligt jobbigt.
Tjenare... 
WBCut 2009-05-23 22:13
Snusfri: 451 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Ännu en dag i ledighetens tecken har förlupit! Det har varit växlande här med inslag av både regn, åska och böljande solsken. Grannarna hade stort kalas idag och rände ut, in och ut igen med dynor, vinglas och allehanda förplägnad för att fånga solglimtarna. Själv har jag pysslat i trädgården med vårstädning och lite småfix...de stora inspirationskällorna från TV får allt att se superenkelt ut, realiteten är lite krångligare. Men man gör så bra man kan mer än så går ju inte att göra! Ha en fortsatt trevlig helg, själv ska jag krypa till sängs eftersom jag ska ut på en rejäl cykeltur imorgon.
Sov gott 
WBCut 2009-06-04 22:22
Snusfri: 463 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Lämnar ett avtryck i min dagbok. Det har varit en kämpig dag, full av möten med amerikanska kollegor, som håller på att utveckla ett nytt affärssystem i vår koncern. Det är kämpigt att argumentera med jänkare, eftersom de aldrig verkar inse att de allt som oftast förespråkar förlegade arbetsmetoder (suck). Det är då en välsignelse att slippa jobba allt för tätt inpå dem, det räcker gott med de sporadiska kontakter man blir tvungen att ha. Avrundade dagen med en löprunda i det kalla och blåsiga försommar vädret och efter den här korta och intet sägande rapporten ska jag duscha och sen blir det... Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 
WBCut 2009-06-16 16:26
Snusfri: 475 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vilken underbar dag, tog och gjorde kväller redan vid ett. Satte på mig joggingskorna och drog ut på en rejäl springtur. Solen värmde lagom och de friska vindpustarna kylde skönt. Jag eftersvettades kopiöst när jag kom hem. Så j-vla härlig runda...puh! Har haft några elaka mardrömmar där jag snusat, huvaligen... Positivt dock är att inte ens i drömmen har det smakat gott med snus, tvärtom har det smakat skit..bläh!
Nu gäller det att tagga ner fram mot midsommaraftonen, jag tänker inte bli överförfriskad i år igen...fjolårets firande blev pinsamt blöt. Nä nu ska jag ta det väldigt lugnt och dricka måttligt efter maten, att öla är defenitivt inte min grej längre...

"Människorna är som viner. Med åren blir de dåliga surare och de goda bättre...enligt Marcus Tullius Cicero"
Jag vet vilken kategori jag vill tillhöra ;)

Ha en trevlig och snusfri
.•:*¨¨*:•.Midsommarhelg.•:*¨¨*:•.
Det tänker jag ha! 
Snuss 2009-06-18 10:29
Snusfri: 130 dagar när inlägget skrevs.

Hej WBCut!
Är en fröjd att läsa dina inlägg här. Är kanon att ni som hållit upp länge fortsätter skriva, bra hjälp i längden!
Fantastiskt peppande är det tycker jag.
Ha en bra midsommar! 
WBCut 2009-06-20 22:29
Snusfri: 479 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej Snuss!
Du har ju själv 132 dagar, det är ruskigt bra tycker jag, TRESIFFRIGT för tusan!
Kul med lite feedback på inläggen...Jag vill påstå att jag förmodligen hade drabbats av återfall om det inte vore för "slutasnusa.com". Jag hade enorma bekymmer min första månader, men tackvare alla virtuella vänner på sajten hittar man kraft och ork att bita i och fortsätta vara snusfri. Att stötta och peppa andra i samma situation är, tycker jag, också ett sätt att själv fokusera på sitt eget snusstopp! ALLA som har slutat snusa är VINNARE, inte bara ekonomiskt utan även ur hälsoaspekt! När jag tänker tillbaka på min karriär som snusare inser jag att jag förmodligen fortfarande hade varit lite småfet, haft taskig kondition och rejält med tandsten (vilket också tyvärr påverkar andedräkten negativt)om jag hade fortsatt med snusningen. Den där grammatiskt bedrövliga meningen beskriver den trista situation som var min verklighet under många av mina snusande år...Jag vill f-n inte tillbaka till det livet, det kan jag lova!
"Optimisten vidhåller att vi lever i den bästa av möjliga världar, och pessimisten fruktar att han har rätt. //James Branch Cabell"

Fortsatt trevlig sommar ALLA snusstoppare...

PS. Midsommaraftonen förlöpte som planerat med ett reglerat alkoholintag (så man slapp minnesluckor och så), och ingen bakfyllekänning i morse. MYCKET LYCKAD OCH TREVLIG TILLSTÄLLNING ALLTSÅ! Tog t.o.m. en springtur på 13km på eftermiddagen...har väl aldrig tidigare varit möjligt en midsommardag!!! 
WBCut 2009-06-25 23:36
Snusfri: 484 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Beslutet att sluta snusa förändrar radikalt snusarens livssituation. Den som inte snusat har inte haft denna möjlighet...
Tanke som kommer vid eftersvettning efter en fruktansvärt jobbig löprunda. Jag tror jag svettats bort ett par liter...puh!
SOLIGA HÄLSNINGAR ;) //WBCut 
WBCut 2009-07-11 00:55
Snusfri: 500 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

500DAGAR...Yes, yes, yes
500 dagar utan snus har jag försmäktat, å det är för tillfället fullständigt problemfritt. Tror faktiskt att jag ska slå upp en stadig Wirre (rökig single malt naturligtvis) för att fira denna triumf/skalp... En ny milstolpe har pålats ner i livets virrvarr, jag känner mig faktiskt lite stolt :D 
dajo81 2009-07-11 09:46
Snusfri: 4 dagar när inlägget skrevs. 1994 dagar idag.

Man gratulerar ödmjukast till bedriften !!
En dag ska jag bli med i snus-rotary och fira med finfin virre.
Det är inte min tid ännu dock, inte min tid ännu.. 
nabrus 2009-07-11 10:25
Snusfri: 86 dagar när inlägget skrevs. 2076 dagar idag.

WBCcut, tack för alla schysta inlägg och coola tänkvärda citat.
500 dgr är stort, jag vet att jag kommer dit en dag, det är bara att njuta på vägen dit.

//nabrus 
WBCut 2009-08-01 14:56
Snusfri: 521 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Denna regntunga trista Lördag håller jag på att tillverka Rödvinbärsgelé, för övrigt första gången jag ens ger mig på nåt sådant... Nu håller saften på att "självrinna" genom silduken och ska göra så en halvtimme. Hoppas det finns tillräckligt med socker hemma (annars får det väl bli rödvinbärssaft istället)! Ska ta mig ut på en löprunda när mina plikter är avslutade och sen ska jag ladda för Tomas Ledins konsert på Orhalla... Har inte haft några snusande mardrömmar på ett tag nu, det känns kanon, men samtidigt börjar jag inse att garden har sjunkit mot nikotindjävulen, har haft rökningstankar när jag druckit öl...hugaligen! Tänker INTE falla igenom nu när jag hållit uppe så länge, det skulle jag inte kunna förlåta mig själv.
Tjena... 
Dosan 2009-08-02 10:17
Snusfri: 1973 dagar idag.

bra tråd 
WBCut 2009-08-12 22:20
Snusfri: 532 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu är semestern över för min del, fy vad det kändes tungt att återgå till "GRUVAN"...Men efter ett par dar är man inne i rullarna igen och kämpar på. Ikväll hängde jag på en golfrunda, min femte den här säsongen???...det gick så inihelvetes dåligt att jag på allvar måste bedöma om jag överhuvudtaget ska fortsätta med golf. Va tusan, inget stämde och dessutom började jag återfå de här otäcka "ticksen" (när man letar dosan/nappen för att få tröst i eländet), Uschiamej så otrevligt det blev :S, nu ska jag stärka mej med en kopp kaffe och tröstäta lite glass innan jag går och lägger mej för natten. I morgon är en ny och helt orörd dag...jag vet att den kommer att bli bättre!
Kör hårt alla snusstoppare! 
WBCut 2009-08-16 22:16
Snusfri: 536 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej hallå
Tänkte bara kasta in ännu ett urvattnat inlägg i min dagbokstråd. Helgen har firats i min frus föräldras sommarnöje i skärgården...det blev en trevlig tillställning med grillad fläskytterfilé och klyftpotatis. Detta sköljdes ner med röttvin och efterrätten, grillad chokladspäckad banan, avnjöts med päroncognage. Efter den utdragna midddagen bjöd barnen på en spontankonsert, scenen i garaget och garageporten blev ridån. Bara barn kan, med kort varsel, ordna konsert. De lirade trumma på färgburkar och tomma bensindunkar. Minstingen, 4åring, höll takten med en cykelpump. Det blev en härlig avslutning på middagen med mycket skratt och stoj.

Idag (söndag) blev det en expedition till en närliggande ö, där vi besteg öns högsta punkt, ca 54m öh, och kryssade vidare genom ett klapperstens fält. Det var rejält med lingon i riset, på vissa ställen alldeles rött av nästan övermogna röda härliga bär. Trots expertlöften om regn, hade vi solsken och kunde njuta av de värmande solstrålarna som letade sig fram till oss mellan furor och gran. Barnen älskar att springa i skogen och hela ligan (mina 2 killar + 3 kompisar) tjöt av skatt.

Ännu ett vykort att stoppa in i minnesbanken, att ta fram de bistra dagarna när allt känns jobbigt och tungt.
Frid på Er allesammans! 
WBCut 2009-09-15 22:32
Snusfri: 566 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Höstmörkret har svept sitt täcke över min del av landet. Ännu har inte kylan letat sig hit, men de korta dagarna skvallrar om det som komma skall, nämligen höstrusk med kraftiga vindar och råkall havsluft som kapslar in husen och tvingar pannan värma hemmets trygga vrå. Elbolagen vädrar morgonluft så snart kylan slagit till. I ett trollslag förvandlas normal lönsamhet till RIKTIG profit. Elbolagsdirektörerna skördar kvickt i bonuslandet och fyller upp sina privata kornbodar. Bonusbeloppen är numera blivit så omfattande att ett vanligt stående A4 knappt klarar en utskrift, då antalet nollor efter angiven siffra mellan 1 och 9 uppstiger till tvåsiffrigt tal även där. Man kan ju fundera på om det ens är lönt att överhuvudtaget att sätta ett komma tecken följt av två siffror som anger ören...

Jaha, undrar kanske en del av er kära läsare, vad har det här med SNUSSTOPP att göra då?
Svaret är enkelt, inte ett skit...men egentligen allting.
Tobaksbolagen har ju samma drivkraft som kraftbolagen. Skillnaden är bara att tobaksbolagen drogar sina kunder och får dem beroende av sina produkter. Så långt har kraftbolagen inte behövat gå.Klimatet ger istället en hjälpande hand när marknaden under en längre tid har vikit, som den berömda lååånga svenska våren tätt följd av den svenska sommarens oändliga värmebölja...

Visst är det märkligt, i min presentation, som jag under abstinens totade ihop de första skälvande snusfria timmarna, lyfts snuset fram som någonting gott och en njutning som jag skulle komma sakna.
//
Har varit snuskonsument sedan 1983, då inkörsporten hette WB Cut, långskuren tuggtobak som smakade mums...

Sedan blev det Oliver Twist och andra tuggtobak sorter innan jag gick över till Ljunglöfs ETTAN. Därefter har jag snusat Röda Lacken, General, Göteborgs Rapé, Göteborgs Prima, Rallarsnus etc. Jag har använt de flesta sorterna och tycker faktiskt att snus är förbaskat gott... Men nu har prislappen blivit så stor att det kan motivera mig att sluta, tack för kaffet Reinfe(ä)ldt eller vad du heter, du som ogillar höga skatter och avskyr monopol?!?
//

Saxat direkt:

smakade mums...

tycker faktiskt att snus är förbaskat gott...

En analys i backspegeln får mig att bli riktigt rädd. Det har varit oerhört jobbigt, svårt, kort sagt en ordentlig prövning att bli av med det här beroendet, som jag i princip höjde till skyarna (det inser jag nu) när jag bestämde mig för att sluta. Jag kommer ihåg att jag var skitsur och besviken på regeringen när de drev igenom skatteförslaget (tidvis vill jag minnas att tankar om kraftiga mot-/hämndaktioner mot berörda beslutsfattare gästspelade i huvudet). Lyckligtvis fungerar de, så socialt viktiga, inbyggda spärrarna hos mig så att allting slutade med bara en tanke...

Det har tagit många dagar i anspråk att komma till denna insikt. Det är inte utan att det bär mig emot men jag måste nog faktiskt ge den sittande beslutsfattarna credit för att mitt snusstopp LYCKADES.

SÅ ETT UPPRIKTIGT TACK SÅ MYCKET REGERINGEN REINFE(Ä)LDT, BORG MED HÄSTRUMPAN, DEN ETTRIGE MAUD OCH DE ANDRA INTETSÄGANDE MEDLEMMARNA AV DEN INRE KRETSEN.

Usch det där satt långt inne det...

Det är så oerhört fantastiskt jävla skönt att slippa snuset...det går knappt att beskriva vilket helvetiskt tungt ok jag slängde bort med snusdosan!

Well, how about the financial situation?

Just nu 38,00Krx566dgr=21 508,00Kr på pluskontot, och ja, jag har sparat rasket på ett konto...och mer därtill. Ville åka utomlands i sommras men blev nerröstad av familjen...Så jag sparar vidare, var så säker!

Until next time
Ha det bäst //WBCut

Vill ni vara med om en riktig flashback, checka in länken...en riktig FLÄSKHIT tidigt åttital...

http://www.youtube.com/watch?v=pAaJPO0eENk

 
General K 2009-10-19 19:51
Snusfri: 456 dagar när inlägget skrevs. 2346 dagar idag.

Stort grattis WBCut på sexhundradagsdagen! 
Fellonius den Gamle 2009-10-19 21:00
Snusfri: 59 dagar när inlägget skrevs. 1949 dagar idag.

Så grattis till 600!!!! Från en tiondel 
WBCut 2009-10-19 23:37
Snusfri: 600 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tackar ödmjukast för gratulationerna!
600 dagar bara svischar iväg...jag var på en 40års skiva i helgen och sniffade i en dosa ettan! Jag tyckte det luktade skit och kände inte något sug alls efter snus. Tvärtom började jag tycka lite synd om de stackare som fortfarande måste sitta vid middagsbordet med snuset rinnande i käften, jag menar det ser ju inte direkt fräscht ut och ju mer innanför västen desto mindre kontroll är det på snusbussen, blääh... Nog med pekpinnar, till helgen får det bli en liten knapp, som belöning för 600dar snusstopp.
Nu har jag samlat så många milstolpar att det snart går att spela plockepinn med dem :-) 
pugh 2009-10-25 22:20
Snusfri: 1157 dagar när inlägget skrevs. 3041 dagar idag.

En fantastisk beskrivning av hur det kan vara att sluta...och jag vet att det blir ett lyckligt slut 
WBCut 2009-11-09 19:52
Snusfri: 621 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

and still in the game...nu känns det riktigt skönt att vara snusstoppare kära vänner, ca 23.600:- friska kronor ligger och vilar på mitt "SNUSPENGARKONTO". Skattade pengar, klar att blåsa när jag vill.
Det enda jag behövt offra är:
* Fritid för löprundor, ca 1 - 3h per vecka
* 6kilos reducering från midjan
* Dubbelhakan
* Min dåliga kondition
* Min dåliga andedräkt
* Svarta snuständer
* Halsbrännan efter en rejäl rinning...
* Elefanthuden under läppen
* Snusdoseringarna på jeansens framfickor
* etc...
Ja, som ni ser, en OERHÖRD uppoffring att behöva ge upp allt ovanstående!!!!

Men inte deppar jag för det ;-)

Mitt enda bekymmer nu är vad jag ska göra med alla pengarna, ett angenämt problem kan jag försäkra.
Ha det bäst//WBCut 
WBCut 2009-11-13 21:53
Snusfri: 625 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

:::Progress report, targets 2009:::
Målsättningar:
*Att 2009 ska bli mitt första snusfria år sedan 1982!
# Här är det jävligt klart, kommer att lyckas!!!

*Att hålla mig i form, träning minst 3ggr/vecka!

# Borde ligga på 138 aktiviteter men har bara 116. Tusan här ligger jag risigt till, måste öka träningsfrevensen ett par snäpp för att hämta igen lite... Kan väl skylla lite på förkylningar men jag har gjort 84% av den tilltänkta träningen. DET DUGER INTE!

*Att göra något riktigt kul (kanske en resa) för mina undansparade "snuspengar" med min familj i sommar!

# Ja här sprack det, inte pga mig, men vi bestämde att vi inte ville åka iväg någonstans i sommar. Vi ville bara koppla av i omnejden och möjligen göra kortare utflykter.
Måste jag berätta att VI i själva verket återspeglar min frus bestämda åsikt eller framgår det ändå :-)
Ähh, mig spelar det ingen roll, jag tar inte strid för något som inte är viktigt för mig...jag väljer mina strider och det är sällan jag förlorar. Pengarna finns kvar och vad jag vet går det fortfarande att göra något kul med dem. Det gäller bara att hitta på vad...även det är ju ett angenämt problem vill jag påstå!
Ha det bra alla snusstoppare!!! 
murre 2009-11-15 23:36
Snusfri: 7 dagar när inlägget skrevs. 1716 dagar idag.

WB, stort grattis. Riktigt bra jobbat. Har en fråga: hur har din arbetskapacitet och produktivitet påverkats och utvecklats under denna tiden? Upplever du någon skillnad?
 
ihaveadream 2009-11-17 09:57
Snusfri: 41 dagar när inlägget skrevs. 1533 dagar idag.

Jag är också intresserad av att veta hur det är efter en längre tid som snusfri. Känner själv att min produktivitet, arbetskapacitet och arbetslust har ökat väsentligt bara efter en månad utan snus! Jag har så mycket mer energi och lust!!! 
WBCut 2009-11-17 22:43
Snusfri: 629 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej murre & ihaveadream! Intressant frågeställning, jag har egentligen aldrig tänkt på det här. Men om jag skall våga mig på en försiktig analys av det hela...För min egen del har arbetskapaciteten och produktiviteten ökat efter snusstoppet, konstigt nog även mitt tålamod. Jag är övertygad om att det är framförallt min löpträning som gjort att jag funnit harmoni i livet och inte det faktum att jag slutat med snuset!!!??? Men om jag vänder på det hela hade jag med största sannolikhet INTE börjat med någon löpträning om jag fortsatt snusa, vilket då betyder att indirekt har snusstoppet ändå ökat min kapacitet och förmåga att arbeta bättre.
Snurrigt svar kanske, men för min del stämmer det bra. Det finns inget svart eller vitt svar, bara en gråzon. Det finns säkert andra som upplever snustoppet på ett helt annat sätt än mig. En sak kan jag konstatera med säkerhet, mitt liv har blivit bättre efter snusstoppet. På något vis cirkulerade rätt mycket kring snusdosan och den falska "trygghet" som den representerade. Jag köpte "tid" med mitt snusande. Vid stressande situationer tog jag ofta en snus (eller fyllde på om jag redan hade en inne). När jag behövde tänka till, åkte dosan fram...Under bakandet av prillan skapades något av en helig ritual och denna konstpaus kunde vid vissa tillfällen få mig att samla tankarna...MEN alla minns väl också det motsatta, när snuset nästan var slut, vilken panikångest som sköljde över en!!!
Allt detta trasslande slipper jag nu, vilket jag upplever som oerhört befriande. Jag försäkrar er båda att ni INTE kommer att behöva ångra den djävulska "uppoffring" ni kanske upplever just nu.
***
Allt blir lättare med tiden och en dag återstår bara suddiga minne av rinnande snus och abstinens...//WBCut 
murre 2009-11-17 23:21
Snusfri: 9 dagar när inlägget skrevs. 1716 dagar idag.

Tack för ditt svar WB. Det skänker förtröstan och din historia låter riktigt härlig. Det du skriver kanske sammanfattar det hela rätt bra; snusstoppet ger en jaktlicens på högre livskvalitet men för att nå detta krävs fysisk aktivitet och balans i tillvaron. 
ihaveadream 2009-11-18 12:59
Snusfri: 42 dagar när inlägget skrevs. 1533 dagar idag.

Skaffa jaktlicens nu! Låter som en metafor som kan utvecklas mer, eller hur murre?

Inte alls snurrigt WBCut! Du slutar snusa och får energi och ork att löpträna mer, vilket i sin tur ger mer energi och ork till annat. Härligt! Något att se fram emot!!! 
WBCut 2009-11-18 23:26
Snusfri: 630 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Klarsynt igen, jag har hela tiden tänkt på saken tvärtom... Jag har stuckit ut och toktränat för att inte vara hemma, klättra på väggarna och ideligen brisera i raserutbrott (mina familjemedemmar kan intyga hur lynnig och trulig jag var den första tiden, uschiamej). Väl tillbaka är jag för trött för att vara grinig.

Å ena sidan å andra sidan, det finns de som framgångsrikt slutat med snus utan träning också! Som sagt, det finns sällan bara en väg att vandra, även om vägen är smal...

Håll i, Håll Ut, alla Tappra Snusstoppare! Tobaksbolagen skyr inga medel att åter snärja oss till eländet vi lyckats ta oss ur! 
SlutRökSnusat 2009-11-21 03:44
Snusfri: 1856 dagar idag.

Bra jobbat allihopa och all heder åt er.
Ni är klart ens idoler!

WBCut dina inlägg är kungliga och tråden skjukt bra.

Ännu en gång, bra jobbat!
Ni är snusarnas förebilder!

Keep up the good work! 
WBCut 2009-11-25 21:27
Snusfri: 637 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu har jag vimsat runt hela veckan, stressad till tusen över alla saker "jag borde ha gjort" som ligger ogjorda i en osorterad hög på skrivbordet tillsammans med veckans mailskörd. Jag har följt alla knep när det gäller mail, att sortera in dem i mappar, släng det oviktiga osv. Problemet blir att det inte hinns med att sortera bort ens de oviktiga mailen utan dem slänger jag in i min temporära mapp, som växt lavinartat bara den här veckan...HJÄLP!!!Upprinnelsen till det här är företagets strategiska beslut, som togs för ett bra tag sedan, att byta affärssystem. De synergieffekter det kommer att få är att firman kommer att bli väldigt mycket mer konkurrenskraftig och att kontrollorganet inom detsamma blir ruskigt effektivt...När hela klabbet är klart kan jag förmodligen inte stjäla en penna längre ;)
Jag har blivit handplockad att hålla utbildningssessioner för ett stort antal medarbetare. Det i sig skrämmer mig inte, tvärtom det blir en kul utmaning. Det som stressar mig är att översättningarna jag hittills sett stämmer dåligt, så dåligt att det kommer bli problem. Som lök på laxen har utbildningsessionerna inte synkats med systemets uppdateringsrutiner, så att vissa utbildningar, det är flera olika kurser vi pratar om, kommer att tillintetgöras och bli rejält urvattnade pga bristande planering. Den som planerat det hela har beaktat allt med andra ögon. Planering enligt devisen "bara alla kurser blir genomförda under ett visst tidsintervall har jag fixat mitt" utan att förstå konsekvenserna...suck
Alla dessa indicier får en att fundera på om inte de klyschiga ordspråken "Bra sås reder sig själv!" och "Själv är bäste dräng!" faktiskt trots allt har relevans.
Allt kommer naturligvis att ordna sig, när barnen öppnar sina klappar på julaftonen är den här mardrömmen ett minne blott och alla katastofala översättningsmissar något att minnas och skratta åt, ty så fungerar människans försvarmekanismer. Trots allt är systemet, det jag sett av det, väl konfigurerat och genomtänkt. Fina funktioner och styrmedel finns att tillgå och får vi alla att använda det nya verktyget på det sätt det är tänkt, kommer systemet att kunna hjälpa till med att optimera hela vår produktionsapparat väsentligt.

Jag vägrar alltså att sälla mig till skaran, som tyvärr verkar finns på alla företag, som kraxar och bara väntar på ett misslyckande. Ett misslyckande, så att det "bevisas" att de hade rätt. Det gick inte, skränar de, vad var det vi sa!
En sak har jag lärt, det är oftast det sämsta hjulet på vagnen skriker mest. För att komma tillrätta med det byter man hjul, as simple as that...

Förändringar är aldrig enkla, men ibland nödvändiga och när de väl är genomförda upptäcker man inte sällan en ny dimension. Jag tycker synd om alla kverulanter, som bor i sin lilla fyrkantiga låda, som aldrig ska rustas, målas eller ändras någongång utan alltid vara lika.

Until next time... //WBCut 
pUs 2009-11-26 12:41
Snusfri: 28 dagar när inlägget skrevs. 1880 dagar idag.

WBCut, kan bara säga att dina inlägg är läsvärda. Lite off-topic har du också helt rätt inställning vad gäller implementationen av nytt affärssystem, tänker fler som du kommer det garanterat bli bra förr eller senare.

Sitter själv på andra sidan så att säga (konsult) så jag känner igen problembilden.. lycka till! 
BL 2009-11-26 15:43
Snusfri: 27 dagar när inlägget skrevs. 1879 dagar idag.

Tack för din dagbok, WB. Otroligt skönt läsa om en som blivit normal igen. Har snusat i 25 år och just detta när man blir normal igen, om det överhuvudtaget går eller om man är en så fullfjädrad nikotinist att det är kört, har jag grunnat på.
Kan du så kan jag! 
Goose 2009-12-02 15:18
Snusfri: 6 dagar när inlägget skrevs. 736 dagar idag.

Denna tråd ger mig hopp!!! 
WBCut 2009-12-06 22:42
Snusfri: 648 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu har mina två grabbar slutligen somnat. Den bättre hälften i familjen (min fru alltså) har befunnit sig på tjänsteresa hela förra veckan, kom hem över helgen och idag drog hon iväg igen. Minstingen hulkade ordentligt innan tårarna ebbade ut och John Blunds drömsand började verka. I sådana stunder känner man sig väldigt otillräcklig och det värsta är att jag också har idiotmycket på jobbet hela december... Måste försöka att frigöra lite tid någon eftermiddag den här veckan och hämta lite tidigare på dagis och göra något med grabbarna. Väntan blir oftast lättare om man bryter av rutinerna lite. Det blir kolsvart redan vid 15-tiden men en sväng till bilioteket och låna några nya böcker kanske blir bra.
I veckan var jag på företagets traditionsenliga julfest, vi blev bjudna på ett riktigt trevligt Julbord med en pilsner, en snaps och en avec. Många knorrade som vanligt över att det var fel dag, för snålt mm. Märkligt nog gnäller de personer som blir bjuden av olika leverantörer på rena spritkalasen mest. De är väl besviken på att företaget skapat en policy som går stick i stäv mot bjudningar och mutor och därmed naggas deras "privilegier" i kanten. Det finns vissa ledande personer i företaget som lider risk för ryggskott när alla "julgåvor" skall bäras hem, men de tillhör ett utdöende släkte och de flesta av dem har också passerat Bäst-Före-Datum. Kopplingarna i korruptionen är tydlig, man får en present ( en flaska whiskey för 300spänn) därefter beställer man små poster av arbete och material från den leverantören för flera hundratusen utan att kolla vad konkurrenten har för prislapp!?!?!? Visst, det är möjligt att leverantören skulle få alla affärer ändå, trots konkurrens, men det är enklare att förhandla om man inte har tagit emot flaskor eller deltagit i resor och blöta tillställningar.
Så här i Juletider känns det fantastiskt skönt att kunna säga att jag INTE saknat snus på väldigt låååååång tid nu. Återkommer med min årlig summering av året närmare JUL

Till dess...HA DET BÄST! //WBCut 
WBCut 2009-12-25 11:51
Snusfri: 667 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

2009 års sista inlägg, snuset saknas icke ICKE ICKE...De är fantastiskt roligt att kunna känna sig helt avnikotiniserad. Pratade med en kollega som också slutade med snuset för ca ett år sedan, han hade inte haft några problem med abstinens eller humör. Där ser man vad olika det slår, själv hade jag ett rent helvete. Mitt liv var ett inferno av heta känslor, dåligt humör och ett grinigt allmäntillstånd. Nu ska jag fundera ut mina mål för nästa år. Årets mål blev ju inte riktigt uppfyllda, men det viktigaste är ju att 09 blev mitt första helt nikotinfria år på 25år.
Jag vill passa på att gratulera alla nya och gamla virtuella vänner för en lysande insats med alla låååånga snusstopp som inletts...vi blir bara fler :)
GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR önskar jag ALLIHOP!
I'll be back next year //WBCut 
WBCut 2010-01-03 22:52
Snusfri: 676 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

:::MÅL 2010:::
*Att genomföra mitt andra helt snusfria år.
*Att hålla mig i form träning 3ggr/vecka i snitt
*Att genomföra en LEGOLAND resa för snuspengarna (Barnens önskemål naturligtvis, men jag har snusat bort flera såna resor genom åren, det är det minsta jag kan göra för dem).
*Att bli en bättre sopsorterare (jag har börjat fuska lite med bl.a. tidningar, plåtburkar och glas emellanåt, av ren slöhet inget annat)

Jag vet att 2010 kommer att bli ett KANON bra år med många nya snusstoppare som ger snuset korgen! 
WBCut 2010-01-05 22:53
Snusfri: 678 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det är -20°C ute, braskaminen värmer härligt och jag inväntar en bonus på €2000 för ett bra utfört jobb. Jag känner mig oerhört tacksam för att mitt slitsamma år 2009 blivit uppmärksammat av arbetsgivaren och att jag inleder det nya året med gasen i botten att göra ett ännu bättre jobb! Utan snustoppet hade det här aldrig varit möjligt, det är jag övertygad om. Jag hade gått kvar och stampat på samma ställe och blivit en bitter snusare med bruksmentalitet, där förändringar bara är av ondo.
Tackvare snustoppet blev det fart och fläkt, jag började motionera regelbundet för att initialt slippa abstinsen. Därefter blev löprundorna det andningshål som behövdes för att orka fokusera på mer avancerade uppgifter yrkesmässigt och helt plötsligt började min karriär ta fart... Egentligen spelar det inte så stor roll, det viktigaste för mig är allt blir kombinerbart med att ha kvalitetstid med framförallt barnen men även med sin livskamrat. Jag har slagit upp en rejäl wirre (minst en 8:a) och firar bonusen (och snusstoppet)...
Ge snuset en spark i arschlet så det försvinner åt h-vete, ingen behöver bära detta extra ok i onödan //WBCut 
Fellonius den Gamle 2010-01-17 20:57
Snusfri: 149 dagar när inlägget skrevs. 1949 dagar idag.

Där ser man vad man kan åstadkomma genom att kasta ett gift..... GRATULERAR!!!! 
knesset 2010-01-18 13:25
Snusfri: 16 dagar när inlägget skrevs. 1178 dagar idag.

Grattis och bra jobbat, du verkar inte ha några demoner kvar. 
WBCut 2010-01-21 10:14
Snusfri: 694 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

SUMMERING AV 2009
Året som passerat...

2009-01-07
Jag fastställer mina målsättningar för 2009
Målsättningar:
*Att 2009 ska bli mitt första snusfria år sedan 1982!
*Att hålla mig i form, träning minst 3ggr/vecka!
*Att göra något riktigt kul (kanske en resa) för mina undansparade "snuspengar" med min familj i sommar!
2009-01-12
Drog iväg ett mail och sökte ett annat arbete hos min förra arbetsgivare, har tröttnat på min sk "kollegas" gottande och truliga sätt. Han gör livet surt för mig och stjäl min energi.
HR chefen ringde dan efter och förklarade att jobbet i princip var "mitt". :)
2009-01-...
Min kollega börjar bli en riktig pina, ska bli skönt att sticka känner jag...
Han är som en skollärare och mästrar i princip allt jag gör, trots att hans egna arbeten är så behäftad med slarvfel och och uppenbara funktionella brister att jag häpnar...
2009-02-09
Ett härligt mål är uppnått, vi har kommit överrens om lön, arbetstider, semester och utvecklingsplaner...
Sätter mig ner och formulerar min avskedsansökan.
2009-02-27
Firar mitt första snusfria år med en svindyr men fantastisk god XO cognac...mumma
2009-02-16
Bokar möte med VD:n och överlämnar min avskedsansökan...
2009-03-09
Återtåget har kommit till min förra arbetsgivare, samma ansikten men nytt kontor, annan byggnad och en helt ny tjänst. Alla verkar inte glad att se mig men det skiter jag högaktningsfullt i. Jag tänker ta den plats jag behöver för att träda in i mina nya uppgifter.
2009-04/05-...
April rullar på som tusan. Min träning ballar ur något pga massa småförkylningar
2009-06-...
Har blivit ordentligt involverad i projektet att byta affärsystem, det ska bli väldigt intressant och en rejäl utmaning
2009-07/08-...
Semestertider var tidigare storkonsumtionstider när det gällde snus...numera är det makalöst skönt att slippa skiten, det trodde jag aldrig jag skulle tycka!!! Försöker uppfylla mitt mål med en utlandsresa men blir nerröstad av resten av familjen. Skit detsamma, kommer att ha ändå mer pengar att åka för nästa år tänker jag...
2009-09-...
Nu är det hårdkörning med affärssystemet, jag är orolig för att tidplanen är alldeles för tajt. Det finns inget utrymme för misstag och jänkarna är jävligt självsäker och tror allt går att genomdriva med hot och piska...
2009-10-...
Åker utomlands för ett integrationstest, mina aningar om tidsplanen besannas. I testet visar det sig att inte mycket fungerar...frustrerande!!! Jag ska utbilda en massa människor på ett system som knappt flyter känns det som.
2009-11-..
Nu börjar tumskruvarna dras åt, all masterdata skall överlämnas och utbildningsdelen tar fart. Systemet ser faktiskt riktigt bra ut nu och ett visst hopp tänds. Översätningarna är dock under all kritik och här blir det en ordentlig utmaning att reda ut den härvan.
2009-12-...
Det är jobb över öronen, jag sliter på med utbildningarna. Allt har gått otroligt bra med tanke på förutsättningarna, men jag har spenderat massa tid på att korrigera översättningar...och skapat egna "lathundar". Den optimistiska tidplanen som funnits visar nu på tydliga brister, jag visste att det skulle bli ett elände och kan konstatera att det är det också. Men det tar på krafterna att utbilda människor som gärna skryter med att de "aldrig skickat ett mejl". Personligen tycker jag synd om dessa fossiler, som inte begriper att ens försöka följa med i utvecklingen. Det arbete de har kommer att kräva engagemang och vilja att utveckla sig framöver, annars kommer de bli kvar på perrongen när tåget går! Och på den perrongen är det både kallt och blåsigt, arbetsmarknaden är inte direkt överhettad i min region.
2009-12-28
Under mellandagarna kommer ett obehagligt mail, omorganisation och jag kommer ett få en ny chef... Utan att överdriva skulle jag vilja påstå att han INTE var mitt förstahandsval. En besserwisser med översittar fasoner som skickar tydliga signaler om sin egen förträfflighet och kapacitet. Nåja det ska bli intressant att beskåda hans insats som chef, under den relativt korta period han hittills arbetat för firman har han, enligt mig, inte uträttat mycket. Det har mest varit massa gnäll och sura kommentarer om olika saker, alltså mycket snack men lite verkstad. Mitt stöd kommer att vara som gungfly och när det blåser kommer jag INTE att sluta upp bakom utan jag ska utnyttja den fördel som finns med att vara underställd, att begrunda, se på och om tillfälle bjuds fälla krokben. Elakt tänkt, ja kanske, men jag gillar inte översittare som skall mästra, mobba och nervärdera andra! Jag går alltså med stormsteg in i istiden, 2010 kommer att bli ett omvälvande år som kommer att bjuda på ett kyligare klimat. Det kanske är så att det är jag som är problemet, jag har oerhört svårt att samarbete med personer som har patentsvar på allt, aldrig kan väga in andras åsikter i en diskussion och aldrig har fel... Ett litet citat speglar det jag vill beskriva //Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting...(Oscar Wilde)// Tack och lov för att jag är fri från snuset och nikotin demonerna så nu kan jag koncentrera mig på att klä mig varmt istället ;-) 
WBCut 2010-01-27 23:02
Snusfri: 700 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

700 nikotinfria dagar har passerat och snustankarna som nu passerar hjärnan skringras lika lätt som cirrusmoln...
Så har det naturligtvis inte varit hela tiden. I början var kampen mot demonerna obarmhärtig och man slets mellan hopp och förtvilan i den alltigenom superjobbiga uppgörelse med sig själv...Det handlar först och främst om att ta kommandot över livet, livssituationen med tillhörande laster och ovanor.
ALLA snusstoppare har initialt genomgått en förändringsprocess...
Man VET vad man har, men vet INTE vad som blir! Känner ni igen er?
Är man bara beredd att bryta sina vanor och våga chansa på att saker kan bli till det bättre finns hopp, oavsett om det gäller att göra sig av med nappen, snuttefilt, nagelbitning, rökning eller snusning!
Skillnaden är egentligen inte så stor!
Nu hör jag att snösvängen (traktorn) är på gatan och röjer, då kan man se fram emot ett igenproppat grindhål imorgon...plogkanten som lämnas är inte att leka med ;) Jag gillar vintern, trots allt extra arbete som årstiden medför, framförallt om det blir ordentligt med snö så det går att åka skidor och det har det blivit i år! Ha det //WBCut 
Steffo 2010-01-30 17:26
Snusfri: 737 dagar när inlägget skrevs. 2524 dagar idag.

"Man VET vad man har, men vet INTE vad som blir! Känner ni igen er?"
Så sant så sant och ett megagrattis till dina 700 dagar WBCut! 
WBCut 2010-02-27 12:42
Snusfri: 731 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

ca 17549 timmar (eller 2 år) sedan jag böjade sluta snusa. Ännu en milstolpe passerad och det kommer att firas med en rökig laphroigh senare i dag. Just nu ömmar det i hela kroppen eftersom jag avverkade kortvasan (30km skidor) igår, ett jäkligt kul lopp att vara med på.
KÖR HÅRT ALLA SNUSSTOPPARE...nu tar jag sikte mot tusen dagar//WBCut 
PeterGbg78 2010-02-28 18:58
Snusfri: 56 dagar när inlägget skrevs. 1814 dagar idag.

gött jobbat :)

/Peter 
WBCut 2010-03-15 22:49
Snusfri: 747 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Känner att det är dags för ännu ett avtryck i dagboken. Idag tog jag tag i sopsorteringen på allvar. Vid en helt oplanerad kylskåpsrensning sköljde jag ur glasburkarna (med utgångna gurkor, salsa såser etc) med vatten. Därefter slog jag två flugor på smällen när jag hämtade yngste sonen på dagis och slängde två kassar med glasburkar, tomma vinpavor och burklock i därför avsedda kärl på samma biltur...Vad lite som behövs för att döva ett dåligt miljösamvete! Nåja, jag har iaf slutat upp med den obegripliga jakten på nikotin, hände allt för ofta att snuset nästan var slut, då kunde det bli en billresa på 3mil ToR för att fylla upp snusförrådet, om det inträffade på dygnets sluttimmar (efter 22:00)... Just precis, inget mer att tillägga för nu! Återkommer med fler innehållslösa inlägg närmare jul!
It's my way or the highway...ge nikotinhajarn (swedish match mfl) en spark i arslet och sluta handla deras skitprodukter 
Vinceroo 2010-03-17 08:54
Snusfri: 1171 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

WBCut skrev:

It's my way or the highway...ge nikotinhajarn (swedish match mfl) en spark i arslet och sluta handla deras skitprodukter

:-DD

Hallå, mannen

kul att se resultat!
Det är ju över två år...

Grattis! 
WBCut 2010-03-28 20:59
Snusfri: 760 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack Vinceroo, jag försöker komma ikapp dig men det verkar hopplöst svårt ;)

Kvartalsrapport 2010-Q1

:::MÅL 2010:::
*Att genomföra mitt andra helt snusfria år.
>>Inget snusande än iaf :)

*Att hålla mig i form träning 3ggr/vecka i snitt
>>30st reggade pass, borde ha haft 36st :(

*Att genomföra en LEGOLAND resa för snuspengarna (Barnens önskemål naturligtvis, men jag har snusat bort flera såna resor genom åren, det är det minsta jag kan göra för dem).
>>Det är BOKAT och BETALT :)
*Att bli en bättre sopsorterare (jag har börjat fuska lite med bl.a. tidningar, plåtburkar och glas emellanåt, av ren slöhet inget annat)
>>Förbättringspotential finns :|

Områden att jobba på blir alltså att se till att göra fler träningspass och att bättra sopsorteringen (vilket jobbigt mål, det är ju inte ens mätbart. Va tänkte jag med????)

Idag försvann en timme ur våra liv, blir alltid lika överraskad av sommartidsomställningen. Men vi får ju tillbaks den till hösten som tur e ;)
Jag hoppas vi går mot varmare tider, för nu är det svinkallt hemma, efter Januaris och Februaris chockhöga elräkningar har jag skruvat ner panna så inne tempen nu är +18C...brrrr Som tur är att vi har en liten braskamin att elda i så att det temporärt går att få lite varmare. Det var ju jävligt genialiskt att avreglera elmarknanden. Nu sitter vi riktigt i händerna på "de tre stora", nämligen Fortum, Eon och Vattenfall...Det är de som bestämmer hur mycket de vill producera och kan relativt enkelt "se till" att tillgången alltid verkar vara mindre än efterfrågan och vips så ökar priset. Ja, ja hur man än vänder sig så har man arslet bak...Svenska folket, den grå massan, har bara att betala eller låta husen frysa sönder...så var det med den valfriheten!
Den dag då jag kan kapa förtöjningen från kraftbolagen kommer att vara en av mina lyckligare dagar, det kan jag försäkra! 
WBCut 2010-03-31 21:58
Snusfri: 763 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

2010 års första kvartal går mot sitt slut, det är bara timmar kvar... En tid av livet har passerat och lär aldrig återkomma, det gäller att ta tillvara på den tid man tilldelats här i världen. Nyss hemkommen från en tre rätters middag, som avnjutits med både vitt och rött (i rimliga mängder bör tilläggas) kan man inte göra annat än att konstatera att en liten guldkant skimrade just idag. Firman tackade oss anställda för våra "heroiska" insatser i implenteringen av det nya affärssystemet. It's a greate success blev sammanfattningen! Om detta råder delade meningar, men förändringen som systemet för med sig har på många sätt varit nyttig. Jag tycker att devisen "lär en ny grej vaje dag" är väl värd att försöka uppnå.
Genom att berika sig själv med nya kunskaper, öppnas möjligheter att bryta ny mark och få ett mer innehållsrikt liv! 
WBCut 2010-04-04 15:44
Snusfri: 767 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Har offrat några minuter av mitt liv och snabb skummat igenom Carrie90:s dagbok Min kamp, dag för dag!

Tråden som rekordsnabbt inhåvat jätte många inlägg har verkligen rört om känslorna hos många...

Efter en lååååång och stundtals het debatt kom Generalens förlösande inlägg. //Nu tycker jag att vi alla tillsammans sjunger "We shall overcome"!//Det fick iaf mig att skratta gott :D:D:D

Nu ska jag ladda för att springa av mig lite påskmat, löprundorna har blivit det BÄSTA substitutet för MIG i MIN kamp om att sluta snusa...
GLAD PÅSK! 
WBCut 2010-04-07 23:27
Snusfri: 770 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu börjar våren äntligen glimta fram, va oändligt skönt att vinterns järngrepp så sakteliga börjar tappa kraft. Kampen mot nikotindjävulen ter sig numera som en gäspning... Det som för sisådär 700 dagar sedan verkade vara en ojämn och hopplös kamp är för tillfället över. Men risken för återfall finns alltid, så därför gäller det att inte tappa fokus. Inget nikotin för mig, i någon form...

NIKOTIN TJACK, NEJ TACK!!! 
WBCut 2010-04-12 20:59
Snusfri: 775 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

I den ofrivilliga "blogg", som min dagbok blivit, skriver jag ännu ett inlägg om ingenting eller hur man nu ska se på det. En dag av irritation har förlupit. Det började redan i morse med trötta, gnälliga barn som fortfarande har påsklovstider i kroppen, sedan de haussade tempot på jobbet...våra "storchefer" på EU planet är missnöjda. Vi har efter bästa förmågas försökt uppfylla alla deras önskemål och vilja. Problemet är att våra (mina) resurser inte hinner med, när problemen hopar sig sitter 75% och utreder varför vi har problem och 25% försöker lösa dem. Anledningen till utredningarnas omfattning blir så stor är de orimligliga kontrollbehoven som skall uppfyllas, man vill alltså analysera ALLT...HELA TIDEN...när tillverkning håller på att kollapsa, sitter vi och skriver rapporter... :(
Det känns som att de först binder händerna på ryggen och sedan buttar de ner en i djupa bassängen, kastar blytyngder på dig och KRÄVER att du ska hålla näsan över ytan.
Sedan hem till ett inferno, med övertrötta barn som minst sagt stökat till, betala restskatten och ännu fler skit räkningar
Nu blir det en springtur för att dränera hjärnan, förhoppningsvis blir morgondagen roligare och bättre.

NIKOTIN ATTACK, NEJ TACK!!! 
jonnyP 2010-04-12 21:12
Snusfri: 98 dagar när inlägget skrevs. 1813 dagar idag.

Att sticka ut o springa är riktigt bra mot abstinensen... låter riktigt tufft det där, keep fighting! 
WBCut 2010-04-17 09:38
Snusfri: 780 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Efter en riktig kämpig vecka ser jag med tillförsikt an mot en avkopplande helg. Det värsta är att jag fått så in i bombens ont i höger ben (det är löpturerna på asfalt som är boven i dramat) så jag måste vila :(
Hoppas vara återställd på måndag, man blir bra grinig när man inte kommer ut på löprundorna som planerat GRRR 
Christian 2010-04-18 23:46
Snusfri: 446 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

WBCut...
På något märkligt sätt känns det faktiskt
" bra " att höra att man inte är ensam om hur man upplever Internationella bolag.
- när problemen hopar sig sitter 75% och utreder varför vi har problem och 25% försöker lösa dem. Anledningen till utredningarnas omfattning blir så stor är de orimligliga kontrollbehoven som skall uppfyllas, man vill alltså analysera ALLT...HELA TIDEN...när tillverkning håller på att kollapsa, sitter vi och skriver rapporter... :( -

Det är min vardag du beskriver WBCut. 
WBCut 2010-04-22 23:38
Snusfri: 785 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Christian, jag är inte överraskad. De kulturkrockar man råkar ut för är verkligen inte friktionsfria...just nu är det (åtminstone för mig) bara att bita ihop, borra ner huvét och köra på, det finns sällan något ont som inte för något gott med sig. Jag ser, trots alla orosmoln på firman, an på framtiden. Det som är viktigast i mitt liv just nu är min familj och min så kallade karriär har blivit förpassad till ett nödvändigt ont.
Nu väntar en skön och stärkande fjällsemester, jag ska ladda batteriet, umgås med barnen, springa, åka skidor, äta/dricka gott och bada bastu. Jag tar med mig datorn, så jag kan hålla mig uppdaterad (och barnen titta på film). Tonen i Carrie90 tråd "Min kamp, dag för dag" börjar urarta fullständigt. Jag hoppas de inblandade sansar sig och inser att man bara kan stötta och hjälpa de som vill bli stöttade och hjälpta...
När den man försöker stötta och hjälpa inte förstår eller är mottaglig för ens tips och råd är mitt recept enkelt:
LÄGG NER! Välj dina strider där det spelar någon roll, de andra är bara WASTE of TIME... gäller åtminstone på ett sånt här forum, tycker jag. 
WBCut 2010-04-23 23:50
Snusfri: 786 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Pratade med en kompis idag, han lade ner sitt snusande och började med niktiontuggummi... Förra veckan blev han vulkanflykting i England och det slutade med en lastbåt hem till kära Svedala. Under den oplanerat långa vistelsen utomlands tog även tuggummit slut och idag förklarade han stolt att hans nikotinstopp (å snusstopp) varat i 6 dygn, utan vådlig abstinens och ingen saknad av dosan.
Min poäng är att det spelar ingen roll hur vi slutar med nikotinet, huvudsaken är ATT vi slutar...
Kör hårt alla snusstoppare.
NIKOTINFRACK, NEJ TACK! 
WBCut 2010-04-30 20:47
Snusfri: 793 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nyligen hemkommen från en mulen fjällsemester sitter jag och sippar lätt på en rökig single malt wirre och blickar ut över gräsmattan, som förvandlats från smutssnöfärgad till nästan grön på bara en vecka... Tänk vad tiden kan uträtta ändå, sår kan helas, hårda ord glömmas och bittra uttalanden ebbar ut i ett försoningens tecken. Vad skönt att våren bär med sig förnyad balans åt alla vintertrötta, lättretliga själar och att harmoni och samförstånd infinner sig.
Hoppas alla får en trevlig Valborg och att nikotinmonstret alltjämnt får sina välförtjänta sparkar i arschlet. KÖR HÅRT ALLA SNUSSTOPPARE NYA SOM ÄRRADE 
WBCut 2010-05-07 23:39
Snusfri: 800 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hoppsan,
ÅTTAHUNDRA DAGAR
DU KAN LITA PÅ MIG
DU KAN LITA PÅ MIG...

;) Värt en notering i min virituella värld.

Trevlig Helg! 
samba2 2010-05-08 00:17
Snusfri: 1163 dagar när inlägget skrevs. 2852 dagar idag.

Grattis på dig! 
WBCut 2010-05-09 21:58
Snusfri: 802 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack samba, det värmer ;)

Vaknade plötsligt inatt, svettig och med dåligt samvete... I drömmen hade jag SNUSAT och jag förebrådde mig själv så in i h-vete att jag omöjligt kunde sova vidare.
Det hela slutade med att jag insåg att allt var en ond dröm, jag letade fram min "läsning", för tillfället barnens Harry Potter böcker, och plöjde igenom ett par kapitel kl 03:00 på morgonen. Naturligtvis fanns en orm med i handlingen, jag har ju LITE ormfobi, vilket gjorde att jag fick trassla lite med täcket för att bli av med obehagskänslorna! Huvaligen *jag ryser*
Läskigt att konstatera att nikotinspöket fortfarande tar sig tid att göra nattliga "hembesök", man undrar om Swedish Match ger provision till spöket för varje återfall det lyckats tillfoga.
Trött efter den nattliga eskapaden lyckades jag trots allt genomföra en hyfsad halvmara i grannstaden, på nytt personbästa ;) så dagen, som började i moll övergick till dur i vårsolen. 
WBCut 2010-05-24 22:32
Snusfri: 817 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Maj är en underbar månad, solen börjar värma, löven tittar fram och blommor börjar dofta. Tack och lov lyckades jag undvika askmolnet(hade en jävla tur på ren svenska) och kom lyckligt hem från en tjänsteresa i Amsterdam. Sällskapet jag var ute med flanerade på Amsterdams trånga gator och gränder, i jakt på den perfekta restaurangen. Stanken från "coffe shopsen" var studtals olidlig, trots att vi snabbt passerade tillhållen.
Amsterdam är en fin och trevlig stad med undantag för:
Coffe shop:sen, där de röker på...
Red light district, där prostituerade poserar i skyltfönster...
Trots Holländarnas drogliberala hållning säger ryktet att det inte är tillåtet att röka cigaretter (med nikotin) på dessa "coffe shops". Jag har inget belägg för det, men visst är det anmärkningsvärt!!! (om det skulle vara så)
I alla fulla fall tänker jag inte utreda vad som är och inte är accepterat i en holländsk coffe shop eftersom jag aldrig kommer sätta min fot på ett sådant ställe.
NIKOTIN KNACK, NEJ TACK 
Fellonius den Gamle 2010-05-25 07:37
Snusfri: 277 dagar när inlägget skrevs. 1949 dagar idag.

Tack för det tipset, ska undvika hela Holland för säkerhets skull. :-)
Och ett försenat grattis till dina 800 dagar!! 
WBCut 2010-06-01 23:30
Snusfri: 825 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jag böjar få abstinens...SEMESTER ABSTINENS!!! Det är solen och värmen får mig så fritidsfixerad ;)
Det finns lite att fixa med i trädgården,vi dränerade om -08, ordnade altanen och nästan hela gräsmattan -09. Nu återstår lite småpyssel med mer gräs, lite buskar och "krigszonen" är återställd. Jomän! 
WBCut 2010-06-06 15:10
Snusfri: 830 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Sitter och smuttar på lie för varmt kaffe och försöker etablera lite energi. Ska nämligen ut och gräva gropar i backen åt buskar och annat som inhandlades igår i traktens mest välsorterade handelsträdgård. Jag kan säga att tusenlapparna sprutade iväg ganska kvickt...puh. Nu är det grovgörat kvar och då passar resten av familjen på att dra på kalas. Jag fick DISPENS och lämnades hemma med precisa, tydliga anvisningar om VAR och HUR stora GROPAR som förväntas vara grävda vid hemkomsten. Jag älskar min fru, hon är så förutsägbar ibland ;)
Have a nice day! A nice nationaldag förresten... 
WBCut 2010-06-27 22:30
Snusfri: 851 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Kvartalsrapport 2010-Q2

:::MÅL 2010:::
*Att genomföra mitt andra helt snusfria år.
>>Inget snusande än iaf :)

*Att hålla mig i form träning 3ggr/vecka i snitt
>>63st reggade pass, borde ha haft 75st :(
Kommentar: 3ggr/vecka är jävligare än man tror att fixa, jag räknar bara rejäla pass (man ska bli trött och svettig), "raska" promenader faller utanför ramarna...

*Att genomföra en LEGOLAND resa för snuspengarna (Barnens önskemål naturligtvis, men jag har snusat bort flera såna resor genom åren, det är det minsta jag kan göra för dem).
>>Been there, done that... :)
Kommentar: Men fy fan vad det kostade i Danmark, tusenlapparna bara brann upp CRAZY

*Att bli en bättre sopsorterare (jag har börjat fuska lite med bl.a. tidningar, plåtburkar och glas emellanåt, av ren slöhet inget annat)
>>Förbättringspotential finns fortfarande :|

Så har ännu en snusfri midsommar avlöpt. Vi åt gott och drack gott, kanske lite för gott och för mycket, då blykepsen tyngde frampå småtimmarna och ena värden (dvs jag) blev FÖR TRÖTT (som min minsting brukar uttrycka sig när HAN somnar ifrån)...Midsommardagen blev lång och slitsam men jag orkade ut på en springrunda mot kvällningen. Somande innan huvudet nådde kudden vid nio på kvällen. Nu är det inte allt för många veckor kvar till semestern, det ska bli skönt att få lite ledigt 
WBCut 2010-07-12 23:18
Snusfri: 866 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

På snusfronten intet nytt...
Det tuffar på, sekunder blir till minuter, minuter till timmar, timmar till dygn, dygn till veckor, veckor till månader, månader till år! De senaste månaderna har jag inte haft någon dröm kopplat till snus what so ever. Livet går sin gilla gång, vardagen är närvarande en enda lång uppförsbacke med rapporter som ska färdigställas innan semestern?!?! Jag vet bara inte hur jag ska hinna med...det får bli som det blir, Rom byggdes inte på en dag utan på sju kullar och men om två veckor har jag semester och det ska bli j-vligt skönt kan jag meddela.
Tjipp! Tjipp! //WBCut 
WBCut 2010-07-16 22:29
Snusfri: 870 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Smuttar på en Lauders wirre (eller luders som man sa i min ungdom, uschiamej det där fick mig att låta gammal)...En sakta upptrappning mot morgondagens baluns, då min far blir 75år. En gammal pip och cigarett -rökare (men aldig snus vad jag vet) som också krossat bojorna och slutat med nikotinet för länge sedan. Min present till honom blir en burk "Boris Jeltsin Vodka" (som han gav mig för ca 20 år sedan). Jag har aldrig hittat rätt tillfälle att "sprätta" vodkaburken, så nu tycker jag att det är dags att grogga ur den...och det gör vi tillsammans min far och jag. Vilken snålvarg jag är tänker ni nu!!!
Kära läsare, det är bara början...jag och min bror med familjer kommer dessutom att bjuda honom på en whiskyprovning i mackmyra inklusive en middag och tågresa ToR...för att köpa en sak eller en grej till en 75åring som redan har allt är fullständigt meningslöst tycker jag. En trevlig upplevelse kan man bära med sig for ever!
Tjena //WBCut 
WBCut 2010-08-04 22:02
Snusfri: 889 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Mina inlägg här blir mer och mer bloggliknande och det beror med all säkerhet på att livet normaliserats dvs det finns inga nya abstinens att beskriva, inga jobbiga snustankar att förmedla etc. Jag har beslutat att ändå fortsätta skriva här för att knäcka 3-regeln i småstickor. 3-regeln som är ett psyskologiskt fenomen, en inbillad gräns för när det ska vara jobbigt att sluta...3timmar 3dagar 3veckor 3månader 3år...Personligen tycker jag alltsammans bara är strunt, ett tarvligt försök att rättfärdiga varför man är så j-vla dum och börjar igen. Har man gått och lagt sig, så har man gått och lagt sig! Det handlar om att ha karaktär och vilja för att hålla sig fri från nikotinberoendet.
Kontententan av det hela blir följande...jag fortsätter med mina tramsiga inlägg tills jag har visat att 3år INTE kommer innebära någon KRIS...sedan kanske ni slipper mig ;)
Håll tillgodo //WBCut 
Vinceroo 2010-08-05 05:42
Snusfri: 1312 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

3-fenomenet må vara hur mycket undermedvetet inbillat som helst, den är en realitet och något åtminstone jag förtjust filosoferar kring - inget tarvligt med det....

Hursomhelst, Webbis - efter att nu avslutat det tredje året, får ditt inlägg mig plötsligt ännu en gång notera denna talsymbolik, om än undermedveten. Det var först EFTER mitt tredje år, jag plötsligt slutade upp med det tvångsmässiga slutasnusa.com-andet. Nu har även resten av mitt liv börja falla på plats, det kanske finns en psykologiskt definierbar tidsgräns i alla fall...

Det sägs att kroppens celler har en cykel av 7 år - vart 7e år skall alltså alla kroppens celler ha bytts ut. Månen påverkar alla vätskor på hela vår planet på dramatiska sätt varje månad. Jag föreslår med milt mentalt våld att du provar att ge vika för eventualiteten att det finns mystiska samband i våra liv. Vem vet - det är kanske det vi alla behöver - att släppa det rationella kontrollbehovet....:-)

Fortsätt tramsa
mvh 
KristianS 2010-08-05 09:47
Snusfri: 290 dagar när inlägget skrevs. 1890 dagar idag.

Kul att se att dit behov av den här sidan börjar minska WEBcut. Själv lider jag an en lätt hatkärlek till slutasnusa.com!
Jag blir alltid sugen på snus när jag går in här, men även påmind om hur "duktig" jag varit som fortfarande håller mig snusfri ;-)
Tror jag är lite inne i samma bana som Vinceroo, jag skulle inte kalla det tvångsmässigt surfande till den här sidan. Men jag är ständigt medveten om att den finns och kanske av fel anledning (läs: längtan tillbaka till snus) som jag väljer att komma in här efter nästan 10 månader.

Måste säga att jag eftet 290 dagar iallafall har börjat förstå vad det är man jobbar mot för att hålla sig snusfri.

När någon frågar idag om det var svårt att sluta så brukar jag svara "du anar inte, den riktigt tuffa matchen ska snart till att börja"

/Kristian 
WBCut 2010-08-05 14:22
Snusfri: 890 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jag tror att vi människor allt som oftast vill ha uppnåliga mål att sikta på, så kallade milstolpar. 3regeln erbjuder ett logaritmiskt intervall som verkar tilltala många där avståndet mellan uppnådd milstolpe blir längre och längre...men att det ska vara speciellt "jobbigt" att passera dessa milstolpar, bara pga 3regeln, hävdar jag med en druckens envishet, är båg. Det kan vara minst lika kämpigt att hålla sig fri från nikotinberoendet vid vilken annan godtycklig tidpunkt som helst t.ex 2 månader likväl som 6 månader som 2år...

slutasnusa.com har, åtminstone för mig, aldrig känts en tvångströja ;)

Många inlägg har och kommer att inspirera nya som gamla "patienter" hos alla amtörpsykologer, som finns här på forumet, inlägg som förbistrar, lockar till skratt, till samförstånd och kanske t.o.m. vänskap. Forumet har under den tid jag funnits här visat prov på både underhållande gnabb, ironi, pajkastning och fantastiska citat, ibland sprungna ur abstinensrus...läs bara
//
"Jag känner mig ledsnare och mer svartsynt än Samuel Beckett i elektriska stolen framför en enorm plasmateve som visar Basic Instinct II på repeat. Jag vet att 50% av skiten denna skitdag beror på att jag har en dal (modell Marianergraven) i mitt snusslutande."
2008-03-03 Addiktusson efter 68 dagars snustopp//

så jag tramsar vidare jag... 
Vinceroo 2010-08-08 07:30
Snusfri: 1315 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

Det är klart att det är båg, Webbis...

Hela livet är ju bara båg. 
Christian 2010-08-08 12:39
Snusfri: 558 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

Klart att det är båg.
Men vad som inte är båg är att jag nu har varit snusfri / nikotinfri i 558 dagar. Under dessa 558 dagar har jag inte ens varit i närheten av att falla in i snusandet igen. Periodvis har det varit tokigt jobbigt men att falla dit igen..Aldrig. Sedan må hela livet vara båg, men att jag är en otroligt lycklig och snus / nikotinfri person är sant.

Jag tror även att det är sant som Webbis säger att vi människor behöver uppsatta mål att sträva emot. Åtminstonde om man har som ambition att, i ens egna ögon och tanke, bli en bättre och lyckligare människa.

På återhörande
Allas Eder fd storsnusare
Christian 
WBCut 2010-08-15 17:01
Snusfri: 900 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

900 (niohundra) dagar utan nikotinmissbruk.

Solen lyser och allt är väl, fira med en löprunda i värmen och toppar kanske kanske en liten (max 2cl) Talisker, jag har ju iaf semester! 
WBCut 2010-08-18 10:27
Snusfri: 903 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Ett tänkvärt citat av Stig Johansson
"Vi lär oss tala någon gång i ettårsåldern - långt senare lär sig ett fåtal också att lyssna."

VARFÖR SLUTA SNUSA???

Liten mattelektion...(priserna baserade på vad jag betalde när jag började mitt snusstopp)

Dosa general i stock : 38,00Kr
Vikt per dosa : 50g
Förbrukning: 1 dosa/dag
Snusfri: 903 dagar

Sparade snuspengar: 38x903= 34314Kr

Vad har pengarna räckt till?

De första ca 70 dagar spenderades 1300Kr på XQS & Oinico + vanligt tuggummi(ej nikotin). Efter första snusfria året köptes en svindyr cognac för ca 1100Kr. En weekend i fjällen med familjen ca 5000Kr och en lång weekend i legoland med familjen inklusive allt ca 20 000Kr...

Substitut: 1300Kr (för min egen del)
Cognac: 1100Kr (att fira med för mig & frugan)
Resor med familjen: 25000Kr (Jag, frugan och två killar 10år & 6år)
Summa: 1300+1100+25000= 27400Kr

Vi balanserar lite...

Överskott: 34314-27400= 6914Kr

Mer siffror...
Snus jag inte förbrukat: 903x0,050= 45,15Kg

Andra vinster...
Jag och min familj har fått två oförglömliga minnen tillsammans, jag har smakat av och t.o.m. ägt en skitdyr cognac (den tog ju slut tyvärr) och jag har fortfarande 6900Kr i överskott, sparade bara för att jag väljer att INTE snusa!!!

Alla snusare har ju råd att snusa, då finns ju pengarna redan...eller hur!

Förhoppningsvis kan detta motivera någon mer att inleda ett snusstopp!!! 
WBCut 2010-09-02 22:46
Snusfri: 918 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

"Vilka medel har underklassen att bevaka sina intressen gentemot överklassen? Rösträtt, där den finns."

August Strindberg 1849 - 1912

Så här i valtider blir vi, de vanliga människorna, för ett kort ögonblick VIKTIGA brickor leken om "Herreman på täppan". Det blir viktigt att måna om ALLA och ENVAR...ända tills valet är över, sedan kan vinnarna och även oppositionen fortsätta måna om sig själva.
Den enda tröst jag finner i detta elände är att vi åtminstone har RÖSTRÄTT! Vi kan iallafall med våra knappa medel ändå mäkta att byta ut några av GULDFISKARNA i riksdagsakvariet.
I många länder är dess invånare och medborgare beredd att DÖ för sin rätt fritt kunna rösta...därför uppmanar jag alla kloka och förnuftiga människor att gå och rösta i valet 2010.
Jag lägger ingen värdering i vad eller vem ni tänker rösta på, bara det faktum ATT ni röstar visar att Ni använder Er rätt att på bästa sätt.
DET ÄR BARA BORTSKÄMDA OCH DUMMA MÄNNISKOR SOM STRUNTAR I ATT ANVÄNDA SIN RÖSTRÄTT...
Enligt Valmyndigheten valde 81,9% att utnyttja sin rösträtt 2006...alltså innebär det att vårt land, vid det tillfället, bestod av ca 18% "BORTSKÄMDA OCH DUMMA MÄNNISKOR" som inte förstår sitt bästa!!!
Att rösta blank, är också ett val, men gå då för tusan till en vallokal och lägg DIN blankröst i därför avsett kuvert!!! 
WBCut 2010-09-07 21:15
Snusfri: 923 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

På snusfronten intet nytt...
Kan bara konstatera att jag fortfarande inte är ett dugg sugen att börja snusa igen! Vi var bjudna på grillkväll hos några goda vänner i helgen som passerat och där blev det diskussioner om snusning och dess effekter, både positiva och negativa...både jag och min vän kunde efter en stund ändå enas om att de negativa effekterna av snusning väger bra mycket tyngre än de positiva! Således fortsätter snusstoppet och det känns faktiskt odramatiskt att avslöja dessa tankar numera.
Ha det bäst //WBCut 
WBCut 2010-09-09 18:36
Snusfri: 925 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Efter en fantastisk jobbig arbetsdag, som frestat ordentligt på mitt tålamod, är jag äntligen hemma igen! I morgon drar jag söderut för en skön långweekend i Stockholm med halvmara och fönstershopping. Ska bli så j-vla skönt att komma bort ett tag och ladda batterierna!!! 
WBCut 2010-09-12 21:32
Snusfri: 928 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Back on track again...Halvmaran gick bra och nu är kroppen i balans igen. Jag behövde verkligen komma bort från vardagen ett tag! Nu är det bara att köra vidare...Snus sugen???? Näe inte ett dugg! 
WBCut 2010-09-21 19:47
Snusfri: 937 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Valet är över...och därmed kan de styrande å det snaraste inleda en ny fyraårs period med lögner och glömda löften!
Själv satsar jag på att hålla mig nikotinfri resten av livet! 
WBCut 2010-09-24 22:50
Snusfri: 940 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Löningshelg :DDDDD

Härligt att konstatera att Carrie90 åter är tillbaka i "Min kamp, dag för dag" mot snuset... Jag hoppas att det kommer gå vägen för Carina denna gång, annars kommer hon få leva med väldigt dyra vanor (läste att konsumtionen var nära 2dosor om dan).
//WBCut 
WBCut 2010-10-03 17:07
Snusfri: 949 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hade starka funderingar på att springa "Tjurruset 2010", men det var fullbokat
:(
Nu blir det ett års väntan innan nästa chans.

Kvartalsrapport 2010-Q3

:::MÅL 2010:::
*Att genomföra mitt andra helt snusfria år.
>>Ser ut att bli pisslätt :)

*Att hålla mig i form träning 3ggr/vecka i snitt
>>99st reggade pass, borde ha haft 117st :(
Kommentar: Det är svårt att komma ut 3ggr per vecka...men jag har iaf kutat över 1000km i år och det är ju ganska bra.

*Att genomföra en LEGOLAND resa för snuspengarna (Barnens önskemål naturligtvis, men jag har snusat bort flera såna resor genom åren, det är det minsta jag kan göra för dem).
>>Som sagt, redan fixat!

*Att bli en bättre sopsorterare (jag har börjat fuska lite med bl.a. tidningar, plåtburkar och glas emellanåt, av ren slöhet inget annat)
>>Jag tycker jag har bättrat mig :)

Vad gäller snussuget...
//Ingen konst att hålla en dörr stängd, som ingen bankar på...//

Nikotinmonstret verkar ha gett upp mig :) 
ihaveadream 2010-10-03 21:14
Snusfri: 4 dagar när inlägget skrevs. 1533 dagar idag.

Härlig läsning mitt upp i mitt eget lite mer tjuriga abstinensrus!!!

Ditt inlägg andas friskhet, styrka och lätthet! Det är inspirerande att läsa att nikotinmonstret faktiskt släpper taget om man bara kämpar lite!!! 
WBCut 2010-10-17 23:39
Snusfri: 963 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Låt dig inspireras "dreamer" det är det som är själva vitsen med tråden...Jag måste erkänna att jag nu börjar bli fanatiskt intresserad av att passera "TUSEN DAGAR" utan nikotin. En tillsynes ouppnålig dröm när jag kikar i backspegeln på några gamla inlägg...
Tråden: Oro i hela kroppen
WBCut 2008-03-02 03:55
Snusfri: 4 dagar när inlägget skrevs. 963 dagar idag.
Inledningsvis vill jag tacka alla som kommenterat mitt första inlägg. Det känns skönt att veta att fler är i samma "båt" och kan förstå och känna empati inför de kval man ställs inför... Tack för Stödet!
Lördan gick kanonbra, vaknade 03:30. OK jag skulle ju på "Spinning" kl 09:00, bäst att kliva upp, så att man hinner läsa tidningen och äta frukost innan. Körde stenhårt på träningen och efteråt kunde jag konstatera att mitt dubbelseende börjar släppa så smått. Hemma igen lastades bilen full med ballonger, kakor, glass och andra kalasattribut så bar det iväg till lokalen vi lånat för tillställningen (man har helst barnkalas hemma inte, det kallas rutin att fölägga dylika tillställningar på annan plats). Kalaset gick som en dans, hunsad av sonen att serverva pizza-slicar, glass och kakor, fick jag senare förtroendet att sköta musiken och ta bort stolar när det lektes "hela havet stormar". Mina befarade "tappa tålamodet utbrott" infann sig aldrig och det tackar jag för. Efter städningen kom vi hem och skulle fixa lite käk... då kom det.
-Jag måste åka och handla mer XQS ("excuse" fick jag lära mig att beställsnamnet var på macken). Trots att det inte fanns på kartan att det skulle handlas riktig härligt god (svindyr)lös snus kändes det liksom lite tomt att komma hem med en dosa XQS med lakritssmak. Kvällen förlöpte väl, tröstad med en liten wirre, klarade jag av efterfesten hemma när barnen badade i bubbelkaret inför melodifestivalen. Somnade i sängen vid 22:00.
Zzzzzz...
Pling, kl 02:54, vaknar med oro i hela kroppen, känns som om jag skall ladda inför vasaloppet, starten går väl 08:00...Jag bestämmer mig för att lämna ett avtryck efter mig på "sluta snusa" mest för att få tiden att gå, men även för att det faktisk dämpar oron...

WBCut 2008-03-06 19:30
Snusfri: 8 dagar när inlägget skrevs. 963 dagar idag.
Äntligen börjar sömnen fungera något sånär... Det enda onormala nu är all överskottsenergi, trots att jag varje dag kör mej tvärslut genom löpning, skidåkning eller cykling, ligger det nåt och filurar hela tiden. Måste ha nåt för händerna hela tiden annars blir jag "galen". Jag har slutat med XQS och ersatt det med vanligt tuggggggummi, kanske det är orsaken till mina koncentrationsproblem, jag undrar nästan om man åkt på en sån här bokstavskombinationssjukdom. Härom dan hittade jag några frestande förslag på hur man själv kunde göra snus, verkade rätt så enkelt å ena sidan, å andra sidan verkar det ju ändå enklare att inte göra snus alls... Nu har jag klarat mej utan snus över 200timmar, inte illa för en som käkat det till frukost i över tjugofem år.


GRRRRRRRRR:(
WBCut 2008-04-28 19:25
Snusfri: 61 dagar när inlägget skrevs. 963 dagar idag.
Har varit så jävla grinig hela dan. Ungarna får skäll för ingenting. Har drömt om snus flera nätter, trodde jag hade passerat det här stadiet, men icke... Jag är fullständigt instabil i humöret och känner mig så förbannad GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...
Surgubbe :(

Som sagt...ibörjan var mitt humör labilt. Jag tog mig framåt timme för timme...räknade timmar som jag hållit uppe, det är lätt att glömma vilket fruktansvärt elände det var efter 23128timmar utan nikotin :DDDD
Rom byggdes inte på en dag, utan på sju kullar!
Snart TUSEN DAGAR, det blir den fetaste jävla milstolpen av alla att damma ner i hjärnbarken...
Efter 1000 dagar har jag i runda slängar blåst Swedish Match på 50kg snus och 38 lakan (det blir ju så lätt att räkna att jag nästan blir euforisk, 1000 x 38 kr hi hi :DDDDDDDDDDDD)

Tusen dagar...Here I come ;) 
dirtmaster 2010-10-18 23:34
Snusfri: 55 dagar när inlägget skrevs. 874 dagar idag.

Gött götti gött gött! 
hendak 2010-10-19 01:05
Snusfri: 292 dagar när inlägget skrevs. 1817 dagar idag.

grattis! 
WBCut 2010-10-24 11:44
Snusfri: 970 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hur mycket snor får plats i ett par normala näsborrar? Jag börjar tro det kan röra sig om oanade mängder, jag snyter mig konstant känns det som...hinner bara göra en fräsning så fylls det på omedelbums. Inte ens svindyr cognac hjälper, läste för övrigt att både whiskey och cognac var den mest beprövade huskuren av alla. Det hade i samma artikel även konstaterats att huskurer med alkohol är fullständigt verkningslösa...men det är lättare att vara förkyld med en fickljummen cognac som ångar en härlig arom än att vara utan. Hur som helst kan man iallafall inte tippa i sig varken whiskey eller cognac var och varannan dag, då skapar man ju bara ett nytt problem!
Nu är det 30 dar kvar till de 1000...då vill jag vara frisk och fri snuvan! 
Alexandra 2010-10-24 14:57
Snusfri: 77 dagar när inlägget skrevs. 1597 dagar idag.

WOW! *tar av hatten*
1000 dagar..inte illa, inte illa...


Själv ser jag fram emot 100-strecket :P 
WBCut 2010-10-24 16:45
Snusfri: 970 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tackar, men jag har inte nått 1000 än...

Förminska inte din egen insats Alexandra, 100 strecket är en fantastisk prestation, kanske den viktigaste (och svåraste) milstolpen att passera...själv var jag en vandrande galning runt 100 nikotinfria dagar.

Håll i, håll ut alla nya och gamla snusstoppare! 
WBCut 2010-11-09 18:25
Snusfri: 986 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jag har inga planer på att börja snusa igen. Jag tycker faktiskt lite synd om alla som måste böja sig inför nikotinets makt. Det är skönt att säga att jag SPRÄNGT BOJORNA som förut fjättrade mig. Ett har jag lärt mig, livet utan snus är bättre än bäst...både för kroppen och plånboken :DDDDD
Hepp! 
WBCut 2010-11-15 18:31
Snusfri: 992 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Finns den nån som har...åtta dagar kvar...
till tusen dar???
Det är gött som f-n!!! 
toxico 2010-11-15 23:45
Snusfri: 1 dagar när inlägget skrevs. 1499 dagar idag.

Riktigt stark jobbat, har precis lagt ner och kommer nog inte klara att sluta heller. Har nu på kvällen legat och läst vad du har skrivit från dag ett, och hoppats *sorry* på att du skulle fått nåt återfall så jag fått svart på vit att det fan inte går så jag slipper den här känslan. Men riktigt beundransvärt det du har lyckats med! 
WBCut 2010-11-20 23:08
Snusfri: 997 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

"Actl labores jucundi" - Ljuv är mödans lön
Nu återstår bara tre ynka pynka dagar innan jag kommer med i...
T U S E N D A G A R S K L U B B E N
Det som känndes oändligt långt borta för sisådär 23928 timmar sedan är snart uppfyllt.
Tjena!!! 
WBCut 2010-11-22 18:24
Snusfri: 999 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Loggar på bara för att få en COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL tidstämpel med 999 snusfria dagar...
Förlåt mig för min egotripp, men jag kunde inte motstå! :DDDDDDDD 
Grov_i_mun 2010-11-22 21:40
Snusfri: 995 dagar när inlägget skrevs. 2486 dagar idag.

Hej WBCut

Det är dig väl unnat att ta en egotripp, själv ska jag ta ett par goa pilsner på fredag och bara njuta av de 1000.

Ha de bra o god fortsättning!

Grov_i_mun 
Steffo 2010-11-23 08:03
Snusfri: 1034 dagar när inlägget skrevs. 2524 dagar idag.

Grattis WBcut till det magiska talet!
Njut av dan och känn den inre friden av lugn av att inte vara beroende längre.

Steffo 
Christian 2010-11-23 09:50
Snusfri: 665 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

Grattis !!! Till det magiska talet då man äntligen får säga orden ! " - Fy fan va ja är bra som klarade att sluta snusa -".

WBcut Gå ut och köp dej något riktigt fint och dyrt nu !

Grattis igen ! 
WBCut 2010-11-23 12:49
Snusfri: 1000 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tackar så mycket, jag blir (nästan) tårögd... ÄNTLIGEN fick jag BANKA ner milstolpen som förkunnar att jag tillhör:
T U S E N D A G A R S K L U B B E N
för snus- och nikotinbefriade själar.

Jag ska fira med en liten virtuell whiskey idag och med en riktig wirre på fredag ;)
Mitt beslut att lägga av med snus renderar bl.a. i att:
*Jag har sparat 38000 svenska kronor.
*Jag motionerar regelbudet och har tappat ca6kg i vikt
*Mina tänder mår bättre
*...etc, med mera och så vidare
Jag har inte behövt...
-bära hem 50kg snus
-åka extra med bilen för att stödköpa en dosa (utifall det skulle ta slut)

Tack än engång ALLA nya och gamla virtuella vänner för ert stöd och uppmuntran. Jag ger Er alla en virtuell KRAM!

Jag är så inih-vete NÖJD, jag bara tokskrattar...
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 
aerolite 2010-11-23 15:18
Snusfri: 146 dagar när inlägget skrevs. 1636 dagar idag.

Det är grymt stort att klara 1000 dagar. Då får man säga som vargen i Bamse - Jag är jättebäst!

Grattis från aerolite! 
WBCut 2010-11-26 16:45
Snusfri: 1003 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

För alla nyfikna, braskaminen är tänd, snön är skottad (det har kommit sjukt mycket) och jag sitter med en Mackmyra och firar mina 1000 dagar...det blir en tre rätters hemma ikväll!
Ha det bäst //WBCut
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 
General K 2010-12-01 09:59
Snusfri: 864 dagar när inlägget skrevs. 2346 dagar idag.

WBCut, hur kunde jag misssa din 1000-dagsdag? Här kommer iaf ett grattis i efterskott.

10001000100010001000100010001000100010001000
RESPEKTRESPEKTRESPEKTRESPEKTRESPEKTRESPEKT
10001000100010001000100010001000100010001000

Stort grattis WBCut. Jag har sagt det förut - du är en förebild för oss alla. Du står som prototypen för ett raktigenom framgångsrikt snusslutande. Jag föreställer mig att du har nått ett upphöjt tillstånd av frid när du sitter i din fåtölj och njuter en whiskey utan att känna minsta snussug, ett slags snusslutandets nirvana. Denna bild av WBCut i sin fåtölj, med en whiskey i handen har för mig symboliserat det hägrande målet många gånger när det känts motigt. 
WBCut 2010-12-08 19:15
Snusfri: 1015 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

.----------.
/ .-. .-.
/ | | | |
`-' `-' _/
/ .--. / |
| / / / /
/ | `--' /
/`-------'
Tackar ödmjukast Generalen... Jag tog mig friheten att låna din version av Edward Munchs 'Skriet', en fantastisk illustration av de känslor som en snusstoppare kan känna efter 5dagars stålbad...(Se tråden = Följ länken...)

Jag blickar framåt och kan konstatera att året snart är till ända. Det är dags att knyta ihop säcken för 2010 som för min del varit (och är) ett händelserikt år på många sätt.
Återkommer närmare Jul (om jag kommer på något meningsfullt att krafsa ner vill säga) //WBCut

http://www.slutasnusa.com/visainlagg.asp?id=2361#end

 
Lily 2010-12-08 20:52
Snusfri: 4 dagar när inlägget skrevs. 1479 dagar idag.

Vilken fantastisk tråd! Grattis WBCut till dina nu 1015 snusfria dagar.
Sitter själv här och kämpar med abstinensen, blir otroligt inspirerad och peppad av att läsa allt du skrivit, tack och bra jobbat :)

/ Lily 
WBCut 2010-12-29 22:25
Snusfri: 1036 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Huuuiiiiiuuu..... Mardrömmen är över!
Äntligen är den riktiga, äkta och bästa slutasnusa sidan igång igen...
Tack för det Calle :DDDD
Under några frustrerande dagar har vi på plagiat sidan "www.slutasnusa.se" slitits mellan hopp och förtvivlan. Tråden som onico 71 så påpassligt startade där hette "slutasnusa.com=slutasnusa.se?".
och flankerades sedemera även av Snusanne, Christian, Louie, papiljon, calleponken, Lily, russkaya, Fredrik10 och undertecknad i skrivande stund!
Vi insåg snabbt att behovet av "www.slutasnusa.com" a´la Calle är större än vi anat. Eftersom vi är så många medlemmar som ställer upp och stöttar varandra gör mångfalden skillnaden. Förmodligen kan även "www.slutasnusa.se" i framtiden fylla detta behov, men det tar ju några månader eller kanske år innan den sidan kommer att vara ikapp!
Snusanne, du ÄR en äkta hjälte som tappert kämpade för vår sak, att få igång det här viktiga forumet och Calle, TACK än en gång för att du driver sidan vidare!

Jag dristar mig till att plocka fram ett slitet citat av okänd:
Man saknar inte kon förrens båset är tomt!

Mitt nästa inlägg kommer att summera mitt eget 2010, till dess...
God Fortsättning och Gott nytt År
//WBCut 
russkaya 2010-12-29 23:45
Snusfri: 76 dagar när inlägget skrevs. 1530 dagar idag.

hurra! 
general finito 2010-12-30 00:30
Snusfri: 1007 dagar när inlägget skrevs. 2460 dagar idag.

Länge sen jag var inne här nu, men över tusen dagar har gått sedan jag slutade snusa...Måste tyvärr erkänna att suget kommer tillbaka ibland och att jag saknar prillan så jag nästan börjar gråta ibland. Men detta stärker mig och jag kommer ALDRIG mera snusa. För det mesta tänker jag inte på snus, men ibland kommer det över mig.... 
Snusanne 2010-12-30 14:08
Snusfri: 99 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Tack WBCut för dom orden! Jag känner mig faktiskt lite stolt...

Samtidigt tycker jag lite synd om de som är kvar på slutasnusa.se, dom är så få där och den sidan är ju inte alls lika bra som den här.

Gott Nytt SnusFritt År!!!! 
WBCut 2011-01-21 23:11
Snusfri: 1059 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

ÄNTLIGEN, säger alla som träget väntat på min årssummering...som har blivit min lilla tradition här på forumet. Håll tillgodo

Års- och Kvartalsrapport 2010-Q4
:::MÅL 2010:::
*Att genomföra mitt andra helt snusfria år.
>>OK :DDDD

*Att hålla mig i form träning 3ggr/vecka i snitt
>>131st reggade pass, borde ha haft 153st :(
Kommentar: Joggat över 1280km samt deltagit i två halvmaror i år och det är ju ändå ganska bra.

*Att genomföra en LEGOLAND resa för snuspengarna (Barnens önskemål naturligtvis, men jag har snusat bort flera såna resor genom åren, det är det minsta jag kan göra för dem).
>>OK :DDD

*Att bli en bättre sopsorterare (jag har börjat fuska lite med bl.a. tidningar, plåtburkar och glas emellanåt, av ren slöhet inget annat)
>>OK, jag har bättrat mig :)

SUMMERING AV 2010
Året som gått...
2010-01/03..
Det är full fart med implementeringen av det nya affärsystemet. Det blir långa dagar och stöttningen från den nya chefen uteblir som väntat. Rivstartar med mitt träningsupplägg, målet blir att springa halvmaran på under två timmar. Vi bokade LEGOLAND resan, så att det skulle bli av. Snussuget är obefintligt!!!
2010-04/06..
Efter några trista små konfrontationer med nya chefen, bl.a. varför han inte sponsrar det arbete som jag genomför trots att det är sanktionerat från högsta ledningen och ägarna, börjar jag inse att hans dagar är räknade... Annars är det smått hysteriskt på jobbet, jag drunknar snart bland rapporterna som ska fram. Jag avverkar första halvmaran och klarar nästan målet, att klara halvmaran under två timmar, avvikelsen blir ca +2½min. Vi drar iväg på några härliga dagar i LEGOLAND. Det är svindyrt i Danmark, maten smakar nada men LEGOLAND är så himla BRA!!! Snussuget fortfarande obefintligt, men några otäcka mardrömmar plågar mig då och då, att det otänkbara inträffar, att jag snusat igen!!!
Följer roat med i Carrie90:s rekordlånga tråd (som t.o.m. drabbades av växtverk tror jag) där moraliserande pekpinnar blandades med uppviglande och kloka -inlägg samt personangrepp på mycket låg nivå emellanåt... deltog själv med både moraliserade och kanske kloka inlägg och nåja lite uppvigling kanske jag ska vara ärlig att säga också.
2010-07/09..
Sommarsemester med 4 härliga veckor utan byte av kök, som jag tidigare befarat skulle göras...Vi omprioriterade och drog till både Stockholm och Kolmården istället. Snussuget är som bortblåst, kanske det kommer några konstiga rörelser med tungan emellanåt. Den far upp under läppen och söker efter något som försvann för väldigt länge sen. Åter till jobbet är kaosen i full gång, inget verkar gå efter planen. Vi rustar för driftstopp men får hela tiden skuffa och skjuta fram allt pga en sällsynt inkompetent konsultfirma från vårt grannland. Som vanligt slår pendeln tillbaka hårt och jag blir tillsammans med min grupp nedlusad med jobb...
Har ett härligt brejk med Stockholm halvmaraton, det går hyfsat men jag spränger inte 2timmars vallen den här gången heller!
2010-10/11..
Börjar se tusendagarsgränsen närma sig, jag blir väldigt fixerad vid att klara den.
En trist förkylning slår till och i kombination med den tuffa arbetsbelastningen blir livet väldigt eljest :|
"Actl labores jucundi" - Ljuv är mödans lön
2010-11-23 anslöt jag till...
T U S E N D A G A R S K L U B B E N
2010-12
Början av december bjöd på en spännande vändning...förra året, 2009 alltså, avslutades med följande händelse...
//
Under mellandagarna kommer ett obehagligt mail, omorganisation och jag kommer ett få en ny chef... Utan att överdriva skulle jag vilja påstå att han INTE var mitt förstahandsval. En besserwisser med översittar fasoner som skickar tydliga signaler om sin egen förträfflighet och kapacitet. Nåja det ska bli intressant att beskåda hans insats som chef, under den relativt korta period han hittills arbetat för firman har han, enligt mig, inte uträttat mycket. Det har mest varit massa gnäll och sura kommentarer om olika saker, alltså mycket snack men lite verkstad.
//
...och lite verkstad blev det tydligen för det har blivit uppenbart att min chef misslyckats på sin position. Organsitionen skall delas och jag erbjuds att ta över den andra halvan. Jag funderar ungefär 0,1 sekunder innan jag rent mentalt accepterar, därefter återstod bara att komma överrens om villkoren och komma över det mått av skadeglädje jag så motvilligt kände. Men han grävde själv sina egna gropar...
"Högmod går före fall" (visade sig än en gång stämma)
Nu blir det en rejäl utmaning att ta över, men hellre det än ha en chef som inte har några mål och vägar. Det finns inget mer frustrerande än när man kliver ombord på skeppet och båtens kapten säger:
- Välkommen ombord, nu sätter vi oss tillrätta och så får vi se vilket håll vinden för oss...
Låtgå mentaliteten är världens sämsta ledstjärna, enligt min mening!
Året avslutas med den obehagligt långa "downtimen" på slutasnusa.com. Snusanne gör en heroisk insats, genom ett fiffigt detektivarbete som resulterar i att sajten återkommer i sin helhet på slutasnusa.info istället :)

:::MÅL 2011:::
*Att genomföra mitt tredje helt snusfria år.

*Att springa minst 1400km

*Att genomföra en halvmara under 2timmar

2011 bjuder på varmare klimat (på jobbet) och finfina möjligheter :)
//WBCut
Life without snus is fantastic 
Snusanne 2011-01-22 17:03
Snusfri: 122 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Det låter ju alldeles underbart! Grattis till ännu ett snusfritt år och till nya jobbet.

Jag är impoerad av din löpning också, jag har "sprungit" tjejmilen några gånger och tycker att en halvmara på 2timmar o 2,5 minut är superbra. (Tänker inte tala om hur lång tid en mil tog för mig. Skulle just skylla på snuset, men jag var faktiskt snusfri då eftersom jag ammade.)

Jag är övertygad om att du klarar av att pressa tiden 3 minuter. Jag tror du tar halmaran på 1 timme 57 minuter och 29 sekunder. Kan vi inte ha lite vadslagning här på forumet? Första pris 1 kg ingefära!

Ha det gott!
/Susanne 
WBCut 2011-01-26 00:09
Snusfri: 1064 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej Susanne!
(2tim 2min 30sek) minus (1tim 57min 29sek) blir
en putsning med(5min och 1sek)
Du har satt tuff press på mig ;)
Frestande att anta vadet, men jag vet inte vad jag ska göra med 1kg ingefära...
Jag tänker hur som helst satsa på att klara din föreslagna tid!
Återkommer med mina resultat...
//WBCut 
Snusanne 2011-01-26 08:32
Snusfri: 126 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Hmm, just det, du kör inte med substitut... En kompost då, eller har du redan skaffat en sån? 
skr 2011-01-26 20:42
Snusfri: 404 dagar när inlägget skrevs.

Det går faktiskt att äta ingefära... :) 
Snusanne 2011-01-27 09:27
Snusfri: 127 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Ok, du har alltså skaffat en kompost? 
WBCut 2011-01-29 10:57
Snusfri: 1067 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nej, jag behöver ingen kompost heller :DDDDD
Jag nöjer mig med att anta utmaningen, fixar jag det har jag klättrat över en tröskel och därmed vunnit ett kg virtuell ingefära...och att misslyckas är inget alternativ! ;)
Du kan alltid stoltsera med att det var du som satte upp målet 1''57'29
Nu ska jag dra ut på en springtur, jag har ju en tuff utmaning framför mig :) 
Snusanne 2011-01-29 19:22
Snusfri: 129 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

28 maj, jag ska stå vid mållinjen med en egenhändigt bunden krans. Hur känner jag igen dig? 
Snusanne 2011-01-29 21:18
Snusfri: 129 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Oops! Fel maraton, jag menar så klart den 17 september! Då är det ju hellugnt, plötsligt fick du fyra månader till på dig att träna. Grattis! 
Ravestream 2011-01-30 19:30
Snusfri: 2 dagar när inlägget skrevs. 1424 dagar idag.

Inspirerande och taggande läsning !

Hoppas att man själv man ska nå dit, fast hoppas på att mina humör svängningar & mitt begär inte ska vara så stort så länge.
Suget misstänker jag att det alltid kommer finnas där på ett eller annat sätt.

Riktigt bra jobbat. 
WBCut 2011-02-02 00:22
Snusfri: 1071 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack Ravestream!
Hoppet räcker aldrig längre än viljan... Jag vill inte låta dryg, men sluta att hoppas och bestäm dig istället. Skillnaden mellan de orden är större än man kan ana, speciellt när suget är som störst. En som har BESTÄMT att sluta med något (kanske snuset, nappen eller spriten) har bättre chans att lyckas än en som HOPPAS kunna sluta...du hör själv, när du läser ordet hoppas vacklar du i ditt beslut. En ofrivillig öppning att återgå till det man vill ifrån skapas!

Så mitt enkla råd är att BESTÄMMA dig för att sluta, hitta på något att göra när suget blir för stort (jag drar på mig joggning skorna och springer mig trött), lägg undan din snuspengar på ett sparkonto och vips kommer du vara en smårik, välmående, snusstoppare.
OK det är ett HELVETE i början, jag VET. Men jag, liksom många andra här, kan försäkra att det ÄR värt uppoffringen tusenfalt. 
WBCut 2011-02-04 18:02
Snusfri: 1073 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

3-regeln är inom några veckor upplöst till kvantfysikens minsta elementära beståndsdelar. 3-regeln som är ett psyskologiskt fenomen, en inbillad gräns för när det ska vara jobbigt att sluta...3timmar 3dagar 3veckor 3månader 3år... Min poäng i det hela är att det kan bli jobbigt precis när som...vilket de flesta stoppare efter ett längre uppehåll kan bekräfta.
Jag börjar alltså nu närma mig 3 snusfria år, det fattas 23 dagar, och jag kan med gott samvete meddela att jag inte på något sätt har något snussug eller besvärande tvångstankar om saknad av snus. Tvärtom känner jag en stolthet att jag lyckades amputera bort "snuslasten"... Jag har heller aldrig haft bättre ekonomi (40774SEK sparat)och hälsa!!!
TÄNK på det alla som just slutat, sätt undan era snuspengar och se dem växa. Det om något är ju en god motivation att fortsätta snusstoppet.
//WBCut 
skr 2011-02-05 08:15
Snusfri: 414 dagar när inlägget skrevs.

Ska du aldrig göra av med pengarna då .. ;-) 
WBCut 2011-02-06 14:34
Snusfri: 1075 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Befogad fråga skr! Jag har visserligen tidigare i tråden redovisat vad pengarna gått till, men det tål ju att upprepas och revideras.

Sparade snuspengar: 38x1075= 40850Kr

Vad har pengarna räckt till?

2008 De första ca 70 dagar spenderades 1300Kr på XQS & Oinico + vanligt tuggummi(ej nikotin). 2009 Efter första snusfria året köptes en svindyr cognac för ca 1100Kr.
2009 En delbetalning till en weekend i fjällen med familjen ca 5000Kr
2010 En lång weekend i legoland med familjen inklusive allt ca 20 000Kr...
2011 Fjällweekend inbokad till sportlovet (inkl. lift kort) ca10000Kr
S:A 1300+1100+25000+10000= 37400Kr

Vi balanserar...

Överskott: 40850-37400= 3450Kr

Mer siffror...
Snus jag inte förbrukat: 1075x0,050= 53,75Kg

I realiteten har jag "bara" 3450Kr på kontot, men jag och min familj (fru och två barn) har gjort otroligt mycket kul för pengarna och enda uppoffringen är jag jag inte snusar ;)
ALLA som snusar en dosa om dan och tycker sig ha råd med det borde betänka detta... och jag kan försäkra att barnen inte är missnöjda :DDDD

//WBCut 
neoink 2011-02-06 19:46
Snusfri: 86 dagar när inlägget skrevs. 1501 dagar idag.

Du e grym, riktigt bra inspirationskälla för oss alla. Att se vad "snuspengarna" kan gå till istället är häpnadsväckande. Att betala dyra pengar för att förstöra sitt liv(och sina nära och kära) är sjukt beteende. 
WBCut 2011-02-08 23:53
Snusfri: 1077 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tog en springtur i vintermörkret...det hela slutade med en sur uppstötning och halsbränna:( Jag tror banne mig det är första gången jag har fått halsbränna sedan jag slutade med snuset!
Som vanligt finns inga vetenskapliga belägg för mitt påstående, men kanske finns där en koppling mellan halsbränna och snusning?!? När jag snusade hade jag frekvent halsbränna, speciellt i kombination med alkohol...
Förmodligen har jag sparat en nätt liten slant på att slippa köpa SAMARIN också. Ännu en positiv effekt att stapla på PLUS kontot :) 
WBCut 2011-02-11 19:54
Snusfri: 1080 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Äntligen är den här skitveckan över. Det har varit en intensiv och jobbig vecka med idiotmycket möten... Jag rundar av med rödvin och mys framför TV:n med familjen. 
Ravestream 2011-02-11 23:25
Snusfri: 14 dagar när inlägget skrevs. 1424 dagar idag.

WBCut..har varit mys o rödvin här med.. men inget snus .. visar sambon sidan just nu.. 
WBCut 2011-02-15 22:27
Snusfri: 1084 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Rapport från myshörnan...just nu ligger jag och myser på ett hotellrum i Södertälje. Snussuget är fortfarande NOLL, trots att jag börjar att närma mig tre år gränsen. Det känns som att 3-regeln är på väg att explodera i småbitar, dvs att myten om att suget ska återkomma efter 3 timmar, 3 dagar, 3 veckor, 3 månader, 3 år, 30år.
Myten är just en myt och inte något annat!
Jag kan bara konstatera det jag redan visste, att 3-regeln är en inbillning, en fantasi och en mental tröskel.
Keep on stop "snusa" folks//WBCut 
Snusanne 2011-02-16 07:59
Snusfri: 147 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Säg till nästa gång du ska till Södertälje, så kan vi inte-snusa tillsammans. (Jag bor här)
Kram 
WBCut 2011-02-23 09:40
Snusfri: 1092 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Nu är det bara dagar kvar innan 3-regeln en gång för alla kan upphävas. Jag känner inte det minsta sug efter snus eller annan tobak av vad det nu må vara. Ärligt talat är snus numera något som jag förknippar med orden kladdigt, illa lukade, dyrt, gula fingertoppar och svarta tänder. Jag fattar inte varför jag började med skiten en gång i tiden, jag antar att det var för att man trodde det var tufft och vuxet. Nåja ungdomssynden hängde med i 25år...när jag tänker tillbaka så har jag faktiskt varit snusare i ca 25år och snusfri i snart 19år (inräknat mina 16 första levnadsår). Alla som kan lite elementär matte förstår nu att jag måste fylla 50 år innan jag kan hamna på plussidan igen :P
Snusanne, jag är en gråhårig medelåldersman med storkben, klen benstomme, dålig skäggväxt, fula tänder och stirriga fiskögon. Jag hör av mig i sommar när jag och min familj åker till Tom Tits Experiment ;)
Status just nu: magsjuka (blääh) 
Snusanne 2011-02-25 09:08
Snusfri: 156 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Jag är också medelålders (66:a)med dålig skäggväxt och har snusat i ca 25 år. Tänk så mycket vi har gemensamt, vi bara måste träffas!

Nej, skämt åsido, men det vore faktiskt kul om du hörde av dig. Du och familjen är välkomna på middag efter Tom Titsbesöket. Blir det bra med en Rioja till maten?

En varning dock; min man snusar, så det ligger lite strategiskt utplacerade dosor här. Men det borde inte vara ngt problem efter 1094 dar.

Krya på dig! 
skr 2011-02-25 12:47
Snusfri: 434 dagar när inlägget skrevs.

Vadå upphäva 3-regeln en gång för alla? Du har ju 30-årspuckeln kvar! Vänta bara, om 27 år sitter du här och ber om ursäkt för att du var så kaxig...

:) 
WBCut 2011-02-27 11:06
Snusfri: 1096 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
:::U T A N S N U S:::
Det är alltså prcis 3 år sedan en halvfull snusdosa blev utslängd via bilfönstret i en rondell med orden, nu skiter jag i det här (typ)!!!
///WBCut 
WBCut 2011-02-27 16:57
Snusfri: 1096 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
::U T A N S N U S::
By the skr...jag tar risken och vågar vara så kaxig att påstå att 30-årspuckeln inte kommer att bli nåt problem. Om det blir ett problem får jag göra avbön på något sätt ;)
Ha det bäst alla snusstoppare!!!
(Det blir en god köttbit ikväll:)
☆☆☆WBCut 
WBCut 2011-02-27 17:01
Snusfri: 1096 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
::U T A N S N U S::

Som sagt: By the WAY skr
ska det var of course
Även solen har ju sina fläckar ;P
☆☆☆WBCut☆☆☆ 
WBCut 2011-03-06 13:13
Snusfri: 1103 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
::U T A N S N U S::
Nu har jag kvicknat till från årets andra magsjuka... Efter en Afterwork kom chocken dagen efter, en ordentlig pizza i den "stora vita telefonen" och högfeber och illamående och magsmärtor! Ja, ja tänker ni, det dracks väl en hel då...men nej, det var inga chockartade mängder, jag brukar definitivt inte bli bakis efter 4-5 öl och ett glas vin fördelat på 5..6timmar. Jag som aldrig brukar bli sjuk, nu har jag haft magsjuka 2ggr ganska tätt inpå :(
Men nu är det dags att ta nya tag, imorgon väntar en rejäl utmaning i tenta form och sedan blir det fjällsemester med min härliga familj följt av en tripp till staterna för några dagars trista möten i sterila konferensrum med de yttersta strebrarna i firman. Det gäller alltså att ladda batterierna ordentligt med min familj för att orka med...
Snussugen???? Absolut inte!!! 
WBCut 2011-03-17 01:39
Snusfri: 1114 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
:::U T A N S N U S:::
Tentan gick åt h-vete, fjäll semestern blev kanon (förutom snoriga barn), USA resan en katastrof... Min engelska är så under isen att man låter som en mindre vetande när man ska förklara sig eller försöka styra upp galenskaperna som vissa försöker sig på att genomföra!!! Jag måste se till att få gå en intensivkurs i Engelska innan allt går över styr. F-n vad jag ångrar att jag inte tagit tag i det här tidigare! GRRRRRR :(
Snussugen??? Inte ett dugg!!! 
WBCut 2011-04-01 23:32
Snusfri: 1129 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
:::U T A N S N U S:::
Jag är fortfarnade inte ett SK-T SUGEN PÅ SNUS!!!
Fattar ni vad det innebär... Efter 3 ÅR kan man kanske kalla sig FRI!!! 
WBCut 2011-04-30 18:32
Snusfri: 1158 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

˙·٠•●♥ Ƹ ☆ Ʒ ♥●•٠·˙
::::::T R E Å R::::::
:::U T A N S N U S:::
Nu är våren äntligen här för att stanna. Skönt att slippa krångla med overaller och det eviga letandet efter mössor och vantar till barnen när man ska iväg på morgonen. Lyckan är relativ, men när lyckokänslan infinner sig är den oslagbar, lugn, balans och harmoni är dess ingredienser. Trevlig valborg önskar jag alla nya och gamla snusstoppare, ha en fortsatt nikotinfri dag, kväll och natt...Njut av valborgselden och välkomna våren!!! 
Miranda 2011-05-01 10:34
Snusfri: 124 dagar när inlägget skrevs. 1455 dagar idag.

Stort GRATTIS till dig WBCut! 3 år är en riktig milstolpe! Hoppas att det fanns en lagom mysig valborgsmässoeld där du bor och som du kunde njuta av. Här var det ungefär lika livligt som på kyrkogår'n, inte ens en osalig ande for omkring. Tur att solen skiner idag så att man kan ta en vårpromenad och lyssna till alla fåglarnes sång. 
Finwe 2011-05-07 21:48
Snusfri: 47 dagar när inlägget skrevs. 1372 dagar idag.

Det här är lätt bästa tråden på hela forumet.
En fundering WBCut, minns du hur många dagar det tog för dig att helt och hållet sluta känna något sug? 
WBCut 2011-05-08 00:03
Snusfri: 1166 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack för de fina vitsorden Finwe :)
Det tog väl bra precis 128dar innan humöret hade stabiliserats till vad som skulle kunna kallas normal nivå(vad nu det representerar?!?!) och suget tappat greppet om en... Men det är olika för alla upptäcker du raskt om du sniffar runt lite i forument, speciellt i gamla trådar längre bak i tiden där många kloka ord gömmer sig lite här och var. Men jag kan lova att det ÄR värt alla ansträngningar att förbli en snusstoppare! //WBCut 
WBCut 2011-05-13 21:05
Snusfri: 1171 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Underbara Fredag den 13:e... Jag tog faktiskt ledigt idag och har ägnat större delen av dagen att umgås med mina barn. De börjar bli stora nu och det står inte på innan jag är helt passé...min äldsta grabb är 11 och inom 2-3år kommer han inte känna igen mig om vi träffas på "stan" (pga att jag blivit en sån jävla supertönt då). Jag vet att det blir så och jag vet också att det kommer att "gå över" med tiden... Det är barnen som får mig att inse att åren går, alla gråa strån i håret har jag på något sätt undvikit att notera. Jag kan konstatera att mitt snussug inte gjort sig påmind på ohyggligt länge vilket jag tacksamt noterar. //WBCut 
WBCut 2011-05-15 23:26
Snusfri: 1173 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Så har ännu ett "storbråk" avhandlats på forumet. Tråden "Viktig info" som startades av Fredrik10 för bara 4 dagar sedan rörde upp känslorna så pass att det krävdes över 100 (ett rekord??) inlägg av pajkastning innan det kallnade...
Jag kan inte låta bli att facineras av att det är så enkelt att göra en höna av en fjäder, få till en storm i vattenglaset osv.
Även om man kan tycka att någon t.ex. Fredrik10 provocerade en del behöver det ju inte eskalera till "virtuella smockor"... Jag tror att tystnad kan vara minst lika effektivt för att avstyra den här typen av "nätkonfliker". Genom att lägga ner argumentationen visar man tydligt att man inte vill delta vidare...
Nåja nu verkar allt ha lugnat ner sig igen och allt återgår till vardagen ;)
Trots finalförlusten mot vårt kära grannland Finland, som körde över oss i sista perioden, fick jag inte ens en känning av abstinens. En sån här händelse hade under mitt niktionberoende förorsakat en konsumtionsökning, såpass att de flesta skulle höja ögonbryna. Ett nervöst kramande av nya prillor, för att dämpa ångesten, hade fördubblat förbrukning. Det är skönt att konstatera att den tiden har passerat numera... 
WBCut 2011-05-19 22:01
Snusfri: 1177 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jag fortsätter enträget med mina slätstrukna och intetsägande inlägg jag, så slipper alla bli irriterade och upprörda.
På tråden med det föga stridslystna namnet "En stilla undran..." av Sleezegrinder rasade parallellt med tråden "Viktig info!" ännu ett tangentkrig av den högre skolan där verbala åthutningar levererades fram och åter i ett rasande tempo. Missiler av skarpa och sårande bokstavskombinationer avfyrades och landade i form av meningar som bildade inlägg av pekpinneslag med syftet att antingen söka omvända sina antagonister eller göra djuplodande och mindre smickrande psykologiska profiler på densamma. Sällan brukar sådan strategi fungera...

Mike Tyson, en i det närmaste "oslagbar" boxare på 80-talet med smeknamnet "Iron Mike", lär ha sagt...
Jag har aldrig brytt mig om publiken. Jag gillar det jag gör - jag gillar att göra illa människor. Det är vad jag gillar att hålla på med. Jag är i göra-illa-branschen.

Tyvärr verkar han ha fått sällskap. Naturligtvis får och ska olika åsikter få finnas. Min ståndpunkt är dock att även om meningsskiljaktigheter uppstår, MÅSTE man inte genast sätta igång att gräva skyttegravar. Åsikter är som spikar, lätta att slå i, men svårare att dra ur.
Det som skiljer oss från övrigt känt liv är bl.a. vår förmåga att tänka, planera, kommunicera och känna empati med och för varandra. Det är synd om dessa fina egenskaper ska användas för att förgöra och såra.

Rent hypotetiskt:
Om du tycker att någon är ett riktigt jävla "pucko" och säger det utan omsvep till den personen, ja då får du räkna med att den personen kommer att ha samma åsikt om dig!!! Vad blir kontentan av detta då... en gammal klassiker igen:
Bemöt andra som du själv vill bli bemött

Frid i stugan//WBCut 
Vinceroo 2011-05-20 07:37
Snusfri: 1600 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

Vi respekterar din åsikt också, kära gamla veterankompis...:-)

Jag har inga problem med det du hypotetiskt menar, Webbis - problematiskt blir att utgångspunkten för det du säger är att jag skulle ha det.

Jag vet ju redan att Fredrik tycker jag är ett pucko... 
Miranda 2011-05-20 09:02
Snusfri: 143 dagar när inlägget skrevs. 1455 dagar idag.

Ja du WBCut. "Det som skiljer oss från övrigt känt liv är bl.a. vår förmåga att tänka, planera, kommunicera och känna empati med och för varandra. Det är synd om dessa fina egenskaper ska användas för att förgöra och såra." Kan du beskriva litet närmare vad du menar med ovanstående? Hur kan dessa goda egenskaper användas för att FÖRGÖRA andra? Hur förgör man med empati?

Sen får du ursäkta, men vem/vilka företer här samma attityd som Mike Tyson, "jag gillar att göra illa människor."

Om det är mig du menar, varför skriver du inte det då? Med sådana här allmänt hållna och svepande påståenden kan fel människor ta åt sig, skriva ilskna inlägg och så har du, allas vår välmenande veteran, satt igång ett nytt bråk. Precis sånt du just beklagat dig över!

Mitt allvarligt menade och utan ironi här framförda tips till alla velputtar: läs David Eberhards bok "Ingen tar skit i de lättkränktas land." Den handlar bl a om vad konflikträdsla leder till. 
WBCut 2011-05-21 01:47
Snusfri: 1179 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vinceroo, du är en intelligent person, försök inte skjuta över "skuldbördan" för dina eventuella tidigare uttalanden i några andra trådar på mig. Min hypotes är hypotetisk...kalla någon en idiot och denna någon kommer ofrånkomligt att replikera med diagnos om dig!

Miranda, citatet av Mike Tyson var en metafor. Som du säkert redan känner till är det ganska enkelt att såra och göra illa andra människor psykiskt genom att sabla ner dem verbalt (kan liknas med virtuella blåtiror). Att bygga ett förtroende tar lång tid, men kan raseras med några väl valda ord. Naturligtvis menar jag inte att du ska ta åt dig. Det är ju bara grälsjuka människor som vill ha storbråk på detta forum, som fortfarande handlar om att stötta och hjälpa varandra i vår kamp mot nikotinets förrädiska garn, och det är ju inte du.

Syftet med mitt inlägg var att söka skapa en eftertanke hos alla här på forumet på varför vi faktiskt sökt oss hit. Jag för min del har sökt mig till detta forum för att sluta snusa. Initialt var mitt behov stort att besöka denna trivsamma plats, här har jag har läst många härliga och roliga anekdoter från andra snustoppare som befinner sig i samma situation som mig själv. Det har hjälpt mig att klara mitt eget snusstopp, så att jag idag är nikotinfri sedan mer än 3-år.
Eftersom alla abstinens sedan länge försvunnit har jag haft svårare att skriva om mitt snusstopp utan att ägna mig åt tautologi, dvs upprepa mig själv hela tiden. Dock har jag tyckt att mina inlägg ändå kan ha ett uns existensberättigande, då de kan vittna om hur en segdragen och stundtals krävande kamp mot abstinens och tvångstankar förvänds mot något annat med tiden. Det kanske är så att jag har passerat bäst-före-datum på detta forum eftersom mina inlägg blivit mer av blogg karaktär, men jag har resonerat som så att de som inte vill läsa slipper. Vi har ju tack och lov fortfarande yttrandefrihet i vårt avlånga land. Får jag lov att citera Evelyn Beatrice Hall //Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det."// Syftet med detta citat är att belysa att ödmjukhet kan vara en annan väg att vandra, än att gå in i en konflikt. Som chef hanterar jag (nästan) dagligen med konfliker på ett eller annat sätt och min inställning är densamma på arbetsplatsen som här...
Bemöt andra som du själv vill bli bemött.
Det handlar om att respektera andra människors åsikter och även att inse att även du själv kan fela, vilket i högsta grad även gäller undertecknad (ingen nämnd ingen glömd). Att dela ut pekpinnar och tillrättavisa vuxna människor och tro på en förändring är naivt, att i samma syfte övergå till att skapa psykologiskaprofiler och komma med nedvärderande utlåtanden (att mer eller mindre idiotförklara någon) är dumdristigt.

Jag sticker ut hakan och dristar mig till att skriva ännu en metafor
En rutten apelsin kan förstöra hela frukskålen...

Detta ska tolkas som att vi ska vara rädd om detta forum, som hjälpt så många att sluta snusa, genom att respektera och hjälpa varandra!
Frid //WBCut 
WBCut 2011-05-21 01:51
Snusfri: 1179 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Rättelse!
Vinceroo, du är en intelligent person, försök inte skjuta över "skuldbördan" för dina eventuella tidigare uttalanden i några andra trådar på mig. Min hypotes är hypotetisk...kalla någon en idiot och denna någon kommer ofrånkomligt att replikera med SAMMA diagnos om dig!
//så att inget missförstånd ska leda till ytterligare en storm i vattenglaset//WBCut 
Vinceroo 2011-05-21 07:47
Snusfri: 1601 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

WebC,

Du är inte så tokig du heller...

Jag har mig själv veterligen inte försökt skjuta över någon 'skuldbörda' på Dig. Jag påpekade bara att du utgår från att jag skulle ha något emot att bli kallad idiot...

En par bra repliker ur Edmond Rostands 'Cyrano...' (i översättning av Anthonuy Burgess):

Le Bret:

An indifferent man, God knows, doesn´t go
Around as you do, seeking enemies.

Cyrano:

And YOU make friends. With all deference, is
That gift not a canine one? You grin
At your big pack of friends, your lips tucked in
Like a hens arse. You love new friends. I´m glad
To make new enemies.

Le Bret: Oh, this is...

Cyrano: Mad?

Call it my little foible. To displease
Is my chief pleasure. I love hatred. He´s
My best friend who admits he´s my worst foe.

Sen vill jag bara på mitt slätstrukna och intetsägande sätt (obs ironi..:-) påpeka att du använder värdeomdömen som dumdristigt och naivt i samma sammanhang där du 'fördömer' pekpinnar.
Är detta inte just att dela ut sådana...?

Du tillrättavisar ganska duktigt. Det gör även jag, men jag försöker att inte hymla om det - kanske därför jag blivit så duktigt påhoppad, nu senast av ytterligare en nyskapad alias som dessutom enligt egen utsago "Är för gerillakrigföring på forum." ... förutom då att han/hon gömmer sig bakom DUBBEL anonymitet...

 
Vinceroo 2011-05-21 07:50
Snusfri: 1601 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

O fan - har jag gått över 1600...!?

Jag ber om ursäkt om jag gör det i 'din' tråd, WBCut.. 
Miranda 2011-05-21 10:30
Snusfri: 144 dagar när inlägget skrevs. 1455 dagar idag.

WBCut - tack för ditt tydliga och utmärkta inlägg här 01.47 inatt! Det lugnade mig en hel del, eftersom jag uppfattar dig som en sansad och klok person (nej, varken smicker eller ironi, en personlig uppfattning däremot) på detta forum.

Själv rookie vill jag bekräfta att de av er veteraner som fortfarande orkar skriva här ger oss färskingar bra perspektiv på hur rätt det är att sluta med nikotin. Samt det utmärkta rådet att man dessvärre inte kan slappna av 100% när abstinensen släppt, suget kan komma tillbaka i form av övermodigt testande efter en längre tids avhållsamhet, den infon upplever jag som oerhört viktig att hamra in i hjärnbarken på oss som inte nått så långt än.
Och egentligen är jag inte intresserad av en massa tjafs och bråk, däremot har jag väldigt svårt att inte kommentera på trådar som F10:s sista(?)Viktig info o när ett inlägg luktar översitteri, avsiktligt eller ej. Som sagt, vi är alla olika, och hu så trist om alla bara höll med varandra om allt hela tiden!

Jag håller med dig delvis att pekpinnar o tillrättavisande av vuxna människor inte leder till förändring, att det är bortkastad möda. Men inte helt! Formulerar man sig väl, t ex med bra aforismer eller lagom ironiskt, så kan man vara förvissad om att här på detta forum, likväl som IRL, så kanske man inte omvänder den man vänder sig till i första hand, däremot kan tänkas att andra iakttagare drar lärdom med ett litet tyst AHA! Sen ska vi nog inte utgå från att alla som skriver här är vuxna människor annat än vad gäller biologisk ålder....;-) 
WBCut 2011-05-22 20:41
Snusfri: 1180 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vinceroo skriver:
Sen vill jag bara på mitt slätstrukna och intetsägande sätt (obs ironi..:-) påpeka att du använder värdeomdömen som dumdristigt och naivt i samma sammanhang där du 'fördömer' pekpinnar.
Är detta inte just att dela ut sådana...?

Mitt svar:
Nej, se det som ett gott råd.
Sedan Vinceroo behöver du inte ursäkta dig, du är alltid välkommen hit, precis som alla andra :) 
Vinceroo 2011-05-22 20:44
Snusfri: 1602 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

Se, det var ett rakt och välvilligt svar...

Peace, brother..! 
WBCut 2011-05-26 22:47
Snusfri: 1184 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Ännu ett vykort att stoppa i minnesbanken har skapats idag då min yngste son hade, tillsammans med sin klass, uppträdande på den lokala teatern. Det blev mycket skratt och härliga spontana händelser och vacker sång. Efter en riktigt dryg dag på jobbet var det här som balsam för själen och mina batterier blev fulladdad på bara en timme... Jag har avslutat kvällen med en löprunda med förhoppning om att bli så trött att jag kommer somna omedelbums.
Min favoritdag är Torsdag, långt till Måndag, nära till Fredag...och nu är den strax tillända!
//WBCut 
WBCut 2011-06-20 23:39
Snusfri: 1209 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Okej, då var årets drängfylla avklarad...efter en ordentligt blöt kväll, föraledd av en officiell avtackning av en fd medarbetare, avslutade vi kalaset på stadens lokala PUB. Där försvann både minnet och min mobiltelefon under nattens sista suddiga timma!!! Känns som att snaps och öl tillsammans med vin och whiskey inte riktigt är den optimala kombinationen :S iaf inte i rikliga mängder...
Midsommarfirandet kommer att bli betydligt lugnare, det kan jag försäkra...vill inte uppleva en liknande "dagen efter" som det blev i lördags! Kan bara tacka vädrets makter att det var regn och rusk, så att det inte var hela världen att det var horisontalläge framför TV:n större delen av dagen... 
WBCut 2011-06-27 21:27
Snusfri: 1216 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Midsommaraftonen genomfördes precis enligt plan... Lagom många snapsar, en öl och ett par tre glas vin. Det var med visst välbehag jag slog upp ögonen på midsommardagen och snabbt konstaterade att kvällen innan var komplett i hjärnan..alltså inga minnesluckor och ingen huvudvärk :) Tänk att det ska vara så svårt att lära sig den ädla konsten att alltid kunna dricka måttligt ;)
Nu ska jag ge mig ut på en löprunda för att dämpa ätsuget efter allför många dagar med representation med trerätters middagar samt midsommarnattens ätfrossa och djupdykningen i saltlakritspåsen på midsommardagen... Jag tror jag lagt på mig ett par kilo på sedan 16 juni!!!
Dock kan jag meddela att inget snussug eller något annat sug efter nikotin har uppstått :D (fast det förvånar, ärligt talat, inte längre...)
Ha en trevlig semester alla semesterfirare, själv arbetar jag några dryga veckor till//WBCut 
WBCut 2011-07-10 18:08
Snusfri: 1229 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Solen har trängt undan det mörka moln som även bringade åskan med sig... Några fåglar kvittrar utanför och luften, som tidigare var kvav och tryckande, känns lätt och fräsch. Jag tror jag ska ta och dra ut på en löprunda i solskenet :)

//WBCut

PS Snussugen? Inte ett dugg!!! 
WBCut 2011-07-17 23:14
Snusfri: 1236 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Vickar på tårna i ett kvalmigt hotellrum i Savannah, Georgia... USA måste vara ett land i ordentlig utförsbacke. Det är en prövning i tålamod att hälsa på de amerikanska kollegorna då det tog styvt 2 timmar och 45 minuter att ta sig från flygplanet genom ett antal meningslösa "säkerhetskontroller", frågor och blanketter som till utgången och friska luften. Det bästa med att åka till USA är hemresan. Inte ens en god kopp kaffe går att få tag på inom acceptabel radie... Vid sådana här tillfällen brukade snuskonsumtionen eskalera, tur att det är ett avslutat kapitel i mitt liv ;)
Nu ska jag gå ut och se mig om i downtown innan fyrdagars dygnet runt arbete börjar imorgon.
//Ha det WBCut
PS På fredag beträder jag svensk mark igen...suck vad jag längtar dit och efter barnen :( 
Snusanne 2011-07-18 20:24
Snusfri: 299 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

WBCut misströsta inte, hjälpen är nära... På Tybee Island finns ett ställe som heter "Breakfast Club", de gör urgott kaffe. Men det brukar vara kö, så ta med nåt att läsa. Jag känner en fotograf som bor ett kvarter därifrån, han rekommenderar starkt det här stället.

Kram!! 
WBCut 2011-07-19 01:12
Snusfri: 1238 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack för tipset Snusanne :)Oturligt nog har jag rean lämnat Savannah och är i Atlanta, men det finns mycket som talar för att jag kommer att åka tillbaka inom kort. Du råkar väl inte ha något bra tips för Atlanta? Kommer att bli kvar några dagar innan jag äntligen får åka hem igen. Just nu sitter jag och smuttar på en otroligt dålig Lavazza. Det smakar nada trots att förpackningen lovar både 100% arabic kaffe och är Italienskt. Jag ska försöka få tag i en Quattro espresso ikväll, så man blir som folk igen ;)
Ha det BÄST och super mycket grattis till 300 dagar. Man blir :)
//WBCut 
Snusanne 2011-07-19 16:26
Snusfri: 300 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Tackar, tackar! Det känns bra med 300 dagar, och jag är överlycklig att jag lyckades ta mig ut på andra sidan snusträsket med vett och sans i behåll (plus bibehållen vikt, peppar peppar...).

Jag har inga egna tips för Atlanta, har faktiskt aldrig varit i USA, men jag har mailat my friend over there, så du kommer att få lite tips inom kort. Under förutsättning att det finns något att tipsa om. Hörde att vädret var bättre i alla fall.

Kram!! 
Snusanne 2011-07-22 12:13
Snusfri: 303 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Nu lovade jag lite för mycket... Hade ingen aning om att Georgia var så stort. Jag har tyvärr inte kunnat få några bra tips för Atlanta, hoppas du hittat till ett Starbuck´s i alla fall.

Kram,
Susanne 
WBCut 2011-07-24 23:41
Snusfri: 1243 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det blev några dubbel espresso på Starbuck´s...helt OK kaffe men jävligt långt från Zoegas Moellberg´s blandning. Skönt att vara på Svensk mark igen...ser ut som att det kommer bli en resa till USA snart nog igen, då tar jag med mig eget kaffe!!! 
WBCut 2011-08-07 22:53
Snusfri: 1257 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Så var det dags igen för att tillverka gelé... Plockade av nästan 2liter från våra pyttesmå svartvinbärsbuskar och nu står det och droppar genom silduken. Den här gången har jag köpt socker med pektin för att erhålla rätt konsistens (mitt förra gelé projekt slutade med en rinnig historia). Regnet vräker ner och imorgon börjar jag min sista semestervecka...fy vad det känns kort med bara 3 veckor ledigt! Jag känner mig inte ett dugg utvilad och när jag kommer tillbaka väntar ett berg med måsten (suck)... Har införskaffat några liggunderlag så det kan bli en tältnatt med barnen iaf :)
//WBCut 
WBCut 2011-08-12 23:08
Snusfri: 1262 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Semestern går mot sitt slut. Jag har haft tre sköna veckor ledigt men nu börjar allvaret på måndag igen (suck). Har några dryga grejer att ta tag i direkt när jag återkommer till jobbet. (Har ju som vanligt inte klarat av att inte checka mailen...) Tältningen gick bra men inte blev det många timmars sömn...kylan tog ett järngrepp om framförallt fötterna (brrr) och sovsäcken var så liten att jag inte på något sätt kunde kura ihop mig i den. Men semesterminnena med barnen kommer att glädja åtminstone mig för en lång tid framöver
Ha det... //WBCut 
BjorNOR 2011-08-13 13:36
Snusfri: 21 dagar när inlägget skrevs. 1248 dagar idag.

Ville bara dyka in och tacka för en väldigt bra dagbok! Det var mest den här som fick mig att börja skriva en egen.
Vi får se om min blir lika omfattande och lång. Jag tror inte det om jag ska vara ärlig. När snussuget försvinner misstänker jag att jag kommer att dra ner på besöksfrekvensen här, allt för att slippa bli påmind i onödan!

Återigen, tack för en väldigt bra dagbok!

/Björn 
Snusanne 2011-09-18 21:00
Snusfri: 361 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

WBCut, hur gick det igår? 1 timme 57 minuter och 29 sekunder?

Ingefära eller kompost?
Kram,
Susanne 
WBCut 2011-09-25 21:40
Snusfri: 1306 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det slutade en bra bit över 2timmar :( en ömmande häl har satt "P" för mitt träningsupplägg. KOMPOST alltså!!!
Det postiva är dock att jag slutförde, och jag kom iaf inte sist :) Jag tänker ha kvar målsättningen att klara en halvmara på 1:57:29, det är så otroligt ojämna siffror så det kan inte bli fel.

Kul :) att få feedback på att min dagbok har inspirerat andra... Lycka till med ditt snusstopp Björn, det är bara att bestämma sig för att sluta snusa och sen göra det. Superenkelt att starta med jävligt påfrestande att genomföra. De dryga dagarna kommer, å då gäller det att bita ihop som f-n//WBCut 
Snusanne 2011-09-26 10:00
Snusfri: 369 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Bra gjort! Var rädd om hälen nu.
Kram,
Susanne 
Ender 2011-09-26 10:29
Snusfri: 733 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

Tjena WBCut

Kul att försöka klara en halvmara på under 1:57:29! Vilket lopp? Stockholm?

För min del ska jag springa halvmara på söndag i Lyon, France, mitt sikte är inställt på under 2 timmar, men kommer vara nöjd om jag bara klarar av att springa hela vägen..

Grattis till 3.59 år utan snus! (en annan ojämn siffra..) 
WBCut 2011-09-27 21:18
Snusfri: 1308 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Härligt Ender och TACK Susanne!!!
Lyon låter kul, jag håller tummarna för att du fixar det (både tiden och sträckan :)

Mitt 1:57:29 gäller Stockholm Halvmaraton...fast nästa år blir det stora målet att springa Stockholms jubileumsmaraton på 40,2km. Fast där är målet att bara orka (och kanske helst då under 5timmar)
Grattis själv till snusstopp +2år:)
Starkt jobbat!!!
//WBCut 
WBCut 2011-10-05 21:07
Snusfri: 1316 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

GRATTIS även till dig Susanne... hur kunde jag missa att du passerat
˙·٠•●♥ ☆ ♥●•٠·˙
☆ 1 år utan snus ☆
jag skäms faktiskt lite...
Tankspridda hälsningar från en tillsynes självupptagen själ...//WBCut 
Ender 2011-10-06 08:35
Snusfri: 743 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

Instämmer i WBCuts GRATTIS till ett år Snusanne! Innan jag i liknande självupptagen stil återgår till temat "halv-mara":

Jag klarade loppet, och tiden 1:55:17 (!!!)

Över förväntan. Sprang med min brorsa och vi var så grymt taggade så vi var inte ens trötta efter första 10 km i "normal" (=ganska lugn) takt. Sen ökade vi takten ända fram till mål. Då var man ganska slut dock. Känningar av små kramper och ett gnisslande höger knä sa att det absolut fick räcka med 21 km, ett helt marathon hade definitivt varit för mycket för mig, i alla fall detta år.

Bästa tipsen jag fick för att klara loppet:
- Vila ordentligt sista veckan eller i alla fall 5 dagar innan loppet (ingen sport)
- Äta pasta varje dag hela veckan fram till loppet

Tror det gjorde en stor skillnad att bygga upp energi-lagret jämfört med när jag var ute och tränade under veckorna innan då jag ofta åt väldigt dåligt, speciellt på kvällarna..

Nåväl.. Lycka till med ditt 40 km lopp nästa år! Jag siktar nog in mig på nån ny halv-mara nån gång i vår vore kul.

Ha det! 
WBCut 2011-10-06 23:29
Snusfri: 1317 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Grymt bra gjort Ender... Man får springa på skapligt för att hålla 5:28 i snittempo per km!
I am impressed! //WBCut 
Snusanne 2011-10-07 10:34
Snusfri: 380 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Tack så mycket killar!
Kram! 
WBCut 2011-10-16 22:19
Snusfri: 1327 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Japp! Då har vi sålt huset...ska bli så skönt att lämna över snöskottning, gräsklippning, måla fönster, rustningar och renoveringar av allt möjligt, luftning av element, intrimmning av värmen, vedhuggning och framför allt den där JÄVLA ELRÄKNINGEN (som jag HATAR mest av allt) till de nya ägarna!!! (Förlåt mitt ovårdade språk)...
Vi flyttar in i en bostadrätt istället. Vi räknar med att kunna ha mer kvalitetstid med familjen istället för att "fixa med huset" och att kunna utnyttja svärföräldranas sommarhus lite mer. Nu gäller det att få fatt på alla kvitton som bevisar att man faktiskt lagt ner en halv förmögenhet på målarfärg, isolering, spik, skruv, virke och beslag mm mm Hela helgen har gått åt för att stuva ner i flyttlådor och sopsäckar (fattar inte att man samlar på sig så mycket skit...) Det kommer att behövas minst 2 semesterdagar för att bli av med skräp!
Ha det...//WBCut
PS. Snusstoppet fortskrider enligt plan. Snussug = "NOLL" 
WBCut 2011-10-30 17:51
Snusfri: 1341 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Fortfarande ont i min vänstra häl...nu börjar jag på allvar att bli orolig för maran nästa sommar. Om det inte går att börja löpträna kontinuerligt snart kommer det bli tufft att klara av maran :(
Snussugen=Nej, men jag känner mig på dåligt humör och är konstant trött...ger mig fan på att det har koppling till att löprundorna desarmerats till max 1 per vecka :(
//WBCut 
Cno 2011-10-30 22:30
Snusfri: 628 dagar när inlägget skrevs. 1777 dagar idag.

Plantar Fasciit?

Pröva att öka frekvensen och korta ner steget. Har hjälpt många. Vet inte hur pass löpvan du är men jag utgår från att du springer som de flesta amatörer med en tydlig hällandning. 
WBCut 2011-11-09 22:51
Snusfri: 1351 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tack för tipset Cno! Har tagit tillvara på det och nu funkar det faktiskt lite bättre :) Målet under vintern (fr.o.m. nu) blir att återuppta löpträning 3dgr/vecka för att under våren öka till 4-5dgr/vecka... Jag brukar försöka ha mina korta pass minst 30min och de längsta max 2timmar. Det borde bli möjligt att klara en mara med den träningsdosen tillammans med lite jävlar anamma ;)
//WBCut 
WBCut 2011-11-21 19:18
Snusfri: 1363 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Om ett par dagar är det precis ett år sedan jag tog klivet in i 1000dagars klubben...
Det känns som att jag behöver ha nåt att fira i höstmörkret //WBCut

//"När lasterna överger oss, smickrar vi oss med att tro att det är vi som övergett dem." citat Francois de la Rochefoucauld// 
WBCut 2011-11-23 03:47
Snusfri: 1365 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

//Jag vet inte vilka böcker jag har mest utbyte av: de som håller mig vaken om natten eller de som får mig att somna. Benjamin Disraeli//
Ett passande citat för tillfället. Det känns som att jag hamnat i en rejäl svacka...So much to do, so little time... Det är synd att det bara är 24 timmar på ett dygn ibland. Jag borde gå och lägga mig nu...det kommmer bli en lång dag idag. Kan iaf "fira" ett år i 1000dagars klubben...(det är nästan patetiskt, så desperat jag är att finna ljuspunkter i livet just nu)//WBCut 
Snusanne 2011-11-23 09:11
Snusfri: 427 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Ett stort, varmt grattis till dig!

Tråkigt att höra att du hamnat i en sån svacka, livet suger ibland. Hoppas du kan hitta några stunder för återhämtning. Om du tror det beror på minskad träningsdos, så kanske du kan köpa en motionscykel och köra några mil om dan.

Jag tjatar på om mina B-vitaminer, men de hjälper till med återhämtningen från stress, oavsett vad den beror på. Men det ska vara höga doser - typ Berrocca eller Apotekets brustabletter.

Var rädd om dig,
kram
Susanne 
Fahlgan 2011-11-23 09:53
Snusfri: 78 dagar när inlägget skrevs. 142 dagar idag.

Svackor kommer och går, vare sig man snusar eller ej. Dock vill jag i denna tråd framföra till dig WBCut ett stort tack! Denna tråd är den som fick mig att kasta ut snusen för 78 dagar sedan och det är i huvudsak denna tråd jag läst om och om igen under mina kriser som pågick i ca 60 dagar. Tack WBCut!

Angående vad Snusanne säger borde hennes info klistras lite överallt. Jag hade löjligt jobbig depression mellan dagarna 40-60 och hittade B-Vitamin tråden. Kastade mig i bilen och inhandlade två rör Berocca Performance. Det tog mindre än 1 dygn tills jag åter mådde kalas. 1 dygn!!! Tänkt om man hade laddat med B vitaminer redan dag 1. Tror man inte haft inärheten av lika tufft då. Jag tror att de flesta som slutar snusa och senare trillar av vagnen gör det i huvudsak pga den hemska depression man kan åka på efter någon månad. 
WBCut 2012-02-27 21:53
Snusfri: 1461 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Jaha, idag kan jag fira FYRA ÅR utan snus :)

Känner mig lite stolt och nöjd...framförallt är jag fortfarande inte ett dugg sugen på nikotin i någon form trots att jag passerat (eller egentligen håller på att passera) en maklös press genom mitt arbete nyligen. Kan bara konstatera att livet utan snus ÄR bättre, även om det är drygt på jobbet!!! 
jallaz 2012-02-28 08:32
Snusfri: 194 dagar när inlägget skrevs. 314 dagar idag.

Fyra år utan snus, du borde komma med i "sluta snusa hall of Fame" 
Snusanne 2012-02-29 18:50
Snusfri: 525 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Fyra år!!!! Du äger WBCut!!!! Det måste kännas alldeles underbart. Hur firade du det?

1461 kramar,
Susanne 
WBCut 2012-02-29 22:09
Snusfri: 1463 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Firade 4-årsdagen med att jobba över :S
...och idag är det fyra år sedan mitt första inlägg i detta forum...skottdagen till ära!!

Jag ska ta och fira mina 4-års jubileum ordentligt i helgen, ett restaurangbesök med familjen tror jag det får bli :)

//WBCut 
Snusanne 2012-03-01 12:07
Snusfri: 526 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Det låter som ett bra sätt att fira 4-årsdagen på. Ha det bra och var rädd om dig (låter som att du jobbar lite för mycket).

Kram! 
WBCut 2012-03-23 11:37
Snusfri: 1486 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Åter i det förlovade u-landet USA och norra Florida... jag slutar aldrig att häpna hur illa ställt det är "på andra sidan pölen". Generellt ser man ner på arbetarna, fotfolket som faktiskt ser till att något blir gjort. Det är precis som att "the hourly" helt sakar förmåga att ta beslut på egen hand och deras främsta uppgift är att försöka "smita undan" i jänkarnas ögon!!! Träffade en norrman i hotell hissen igår morse och bara efter 30sek konstaterade vi att våra observationer synkade. Han har en ledande ställning i multinationellt företag inom elbranschen och var mycket bekymrad över arbetssätten. De så kallade ingenjörerna klarade inte av att använda t.ex. Auto Cad för att ändra i elscheman, de saknade förmåga att bygga logiska system för att identifiera ventiler, maskiner mm och tillika var de som rabiata när de skulle arbetsleda och få fotfolket att bygga fartyg "på pek" (alltså det blir till att peka runt då underlagen är för dålig).
Själv har jag lärt mig en läxa och tagit med mig KAFFE hemifrån den här gången, för inte ens en kopp GOTT kaffe går att få fatt på (inte vart som helst iaf). Jag måste säga att även om klimatet är skönt i Panama City FL, så längtar jag hem till min familj och mina barn jävligt mycket nu...och jag är fast här till nästa fredag. Snussugen är fortfarande NOLL
Ha det bäst alla snusstoppare // WBCut
PS OK jag vet att det låter gnälligt, men det är EN sak att åka till Florida på SEMESTER och en HELT ANNAN sak att åka hit för att JOBBA!!! Jag kan bara säga att det SUGER... 
Snusanne 2012-03-30 10:32
Snusfri: 555 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Det ÄR tillåtet att gnälla, åtminstone om man slutat snusa. De som fortfarande snusar får INTE gnälla, de kan ta en snus istället (som om det skulle hjälpa, men de tror ju det och man ska inte förakta placeboeffekten för de stackare som ännu är kvar i nikotinträsket).

Själv har jag firat 555 snusfria med ett aggressivt vredesutbrott à la värstingtonåring. Skäms faktiskt. Men jag hatar när man skaffar ny dator för att den gamla kraschar hela tiden och så går det inte att jobba på den nya för att ALLT är feeeeeel!!!
Har missat en deadline nu och tanken snus dök upp som hastigast, men nej, aldrig i livet. Well, det är väl bara att slänga ut datorfan genom fönstret och låtsas att allt är som vanligt.

Fredag idag, antar att du är på väg hem till familjen. Ha en skön helg! 
WBCut 2012-04-08 21:16
Snusfri: 1502 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hållut Susanne...datorer kan få vem som helst att brisera i vanmakt, speciellt de förbaskade menyflikarna i nyaste officepaketet. Upphovsmannen till denna uppfinning sitter förmodligen inspärrad för psykvård på obestämd tid. Ingen kan på allvar förstå finessen med att vända upp och ner på all logik och gömma alla funktioner så att ingen kan hitta dem inom rimlig tid.
GRATTIS till 564 dagar, nu har du garanterat passerat alla tunga uppförsbackar, det är bara att njuta av att vara snusfri :) //WBCut 
Snusanne 2012-04-10 15:54
Snusfri: 566 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Tack för dom uppmuntrande orden!

Jag håller med dig till 110%, nya officepaketet... Fy f.n!! Vi har sålt vårat hus och röjde ganska så omfattande här hemma inför visningen.

Nu hittar vi inte installationsskivan till gamla officepaketet (som vi hade på den gamla "krascha var femteminut-datorn")jag tror den ligger i någon av de 40 flyttkartongerna som gömts i ett shurgaard-förråd.

Min man vill inte köpa en ny installationscd eftersom vi redan har en, så till dess kör vi med gratis-word-10. Behöver inte säga mer, eller hur?

Barnen har påsklov, så jag jobbar hemma den här veckan, vet egentligen inte varför. Det kan inte vara så kul att ha en frustrerad, galen mamma som svär hela tiden.

Men snusar, det gör jag INTE!!!

Glad Påsk, i efterskott! 
Vinceroo 2012-04-10 16:43
Snusfri: 1926 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

En frustrerad, galen mamma som svär hela tiden, är också höggradigt levande mamma...

Dina barn kanske behöver vänja sig vid HELA dig...;-)

Och du kanske behöver lära dig att HELA du är den mamma de har...

...och att det är helt OK...!

Men vad vet jag...;-) 
Snusanne 2012-04-10 17:09
Snusfri: 566 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Du har så rätt så och det är snällt av dig att påpeka att jag är ok trots allt. Men nu ÄR det ju inte riktigt så här jag är.

Jag ser mig själv som en fredlig, tolerant och snäll person. De flesta som känner mig skulle nog hålla med. Inte ens mina värsta abstinensdagar kan jämföras med vad nya officepaketet kan ställa till med. Snus har åtminstone en varningstext på dosan... 
Vinceroo 2012-04-10 17:23
Snusfri: 1926 dagar när inlägget skrevs. 2912 dagar idag.

Hmmmm - har just haft ett meningsutbyte med en elev om just det här...

Din självbild kanske behöver uppdateras (och rebootas...:-) Som pedagog skulle jag spontant säga att du skulle ha bättre förutsättningar att bli HEL(och verkligt drogfri..), om du släppte de eventuella skamkänslor som kan tänkas vara förknippade med eventualiteten att den frustrerade, galna mamman som svär hela tiden skulle vara du, den också...

Skam förstör mycket i våra undermedvetna.... 
Carrie90 2012-04-10 19:16
Snusfri: 339 dagar när inlägget skrevs. 441 dagar idag.

Va..? Är du pedagog Vinceroo? :P
Det hade jag då aldrig kunnat gissa. 
Snusanne 2012-04-11 15:25
Snusfri: 567 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Tack för omtanken, och jag håller verkligen med dig om att skam förstör mycket, men nu lägger jag faktiskt all skuld på microsoft, så skammen är deras. Helt och hållet.

Kram! 
WBCut 2012-05-25 02:17
Snusfri: 1549 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Dessa otroligt enkelriktade amerikaner dränerar mig fullständigt på energi... I veckan hade vi åter besök av en "höjdare" och eftersom det plötsligt uppstått en möjlighet att avancera till din globala ledningsgruppen, då en av dem fått foten, blir de överivriga at visa sin förmåga att trampa på lik. Den lilla glöd jag fortfarande bär på pissades på under ett fullständigt värdelöst möte, för att vinna billiga poäng och för att slå an tonen till min nya chef, att det är så här man ska arbete för att armbåga sig fram. Personligen ger jag fullständigt f-n i det hela, eftersom mina ambitioner aldrig varit att klättra. Det som däremot känner är att jag tappar lusten att spendera 10..12timmar varje dag för att reda ut allt skit som de överordnande ställer till med, käfta med min egen personal, för att de överordnade kräver det. Tillika blir indirekt min familj smått försakad, eftersom man alltid verkar sitta och jobba och aldrig verkar kunna vara ledig och ta ut sina semesterdagar. När jag fyllde år han min yngsta t.o.m. ritat av min jobbdator och gav mig i present!!! Enough is enough...nu tänker jag sätta mig i baksätet en stund, skruva ner tempot och dra nytta av den fortfarande starka svenska arbetsrättslagstiftningen. Det är nämligen hyfsat dyrt att sparka någon i sverige som sköter sina arbetstider och uppgifter men som inte är villig att göra det lilla extra, som faktiskt gör skillnaden på succe eller fiasko. Jänkaren som pissar på min lilla kvarvarande glöd kommer inom snar framtid se upptäcka att han glömde öppna gylfen...det är varmt och mysigt i början med sedan blir det obehagligt...för när resultaten uteblir måste något göras, det är oftast dyrt, aldrig budgeterat och i slutänden blir han accountable!!! Tjena //WBCut 
Snusanne 2012-05-25 08:19
Snusfri: 611 dagar när inlägget skrevs. 1552 dagar idag.

Bra tänkt, bra sagt. Håll kvar den här känslan och stå på dig, livet är så mycket mer än bara arbete och det är alltför många som upptäcker det för sent.

Kram!
Susanne 
WBCut 2012-06-16 17:31
Snusfri: 1571 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Har alldels nyligen blivit båtägare (igen)... Det var iofs 20år sen jag hade båt, men nu är jag taggad tusen :)
Det känns riktigt bra, och ännu bättre känns det när jag räknar med att kunna tanka båten med snuspengarna...hittills har jag sparat
38kr x 1571= 59 698kr eller 13 870kr/år :) eller ca 922liter 98 oktan bensin. Enligt specifikationen drar båten 0,7liter/sjömil vid marschfart, då räcker snuspengarna till 1318 sjömil. Det ni... ;) 
WBCut 2012-06-19 21:56
Snusfri: 1574 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Slarvigt räknat i mitt förra inlägg, det blir 1318 sjömil per år alltså. Det är förmodligen många fler sjömil än vad jag kommer hinna åka på en sommar, men vad gör det ;)

Det gäller att konserva känslan av att det faktiskt blir råd till lite guldkant på livet när snuset spottats ut...ta med er det alla "nya" snusstoppare! 
WBCut 2012-07-05 23:09
Snusfri: 1590 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Yes, yes, yes...
S E M E S T E R N står för dörren. Jag ska logga ut i 3 veckor och gå under jorden :)
Imorron gör jag mitt sista dödsryck för att sedan knäppa av jobbet fullständigt! Det blir första gången på över 3 år som min semester blir "helig" dvs jag tänker skita i alla mail och satans rapportering fullständigt. Det kommer skapa ett visst KAOS, men det får väl bli så då. Vad jag erfar är ingen oumbärlig, inte ens jag ;) och jag vill bara vara L E D I G just nu!!!
Snussuget har uteblivet HELT trots den superdryga pressen som är på jobbet mest jämt känns det som...och det är jag tacksam för.
Glad semester alla snusstoppare //WBCut 
nybrocorner 2012-07-06 07:28
Snusfri: 23 dagar när inlägget skrevs.

Skönt, att snussuget uteblivit till 100 % trots hård belastning... jag önskar dig en goo semester, helt avstängd från jobbet... har du semester så har du....
De måste klara sig... Hare gutt... 
WBCut 2012-07-11 01:27
Snusfri: 1596 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Japp nybrocorner, du har så rätt...de MÅSTE klara sig :)
Grattis till din första månad som snusstoppare STARKT JOBBAT :) Det är bara att hålla i och ta en dag i sänder, hux flux blir dagar till veckor, veckor till månader, månader till år... //WBCut 
Ender 2012-07-16 16:50
Snusfri: 1027 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

WBCut!
Trevlig semester på dig

Måste säga snabbt att jag håller med om att det är ganska imponerande, hur man kan sitta med nya Office i en kvart och leta efter nån korkad funktion typ ändra bredd på en cell i Excel. Men så är man ju inte längre en 15 årig datanörd utan fyllda 32 och desto snabbare i konsten att byta en blöja.. ;)

Men för att komma till sak: Hur går det med löpningen? Blev det något Marathon? (stockholms mara gick väl av stapeln nyligen?)

För egen del är jag taggad till tusen, försöker springa 3 ggr i veckan och har det hyfsat ambitiösa målet att klara 1h45 på halv-marathon i Lyon 7e Oktober!

Med dagens form klarar jag ungefär den farten i 10 km. :S 
WBCut 2012-07-20 23:16
Snusfri: 1605 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej Ender! Jag har väl i mångt och mycket misslyckats med att träna ordentligt (mycket pga jobbet såklart) så måndagen innan Jubileumsmaran i Stockholm satte jag ut mitt startbevis på blocket...men på tisdagen drog jag ut på en 16km runda och kände mig som stålmannen. Man är inte sämre än man kan ändra sig...jag drog till Stockholm och genomförde maran på dryga 5 timmar. Ingen imponerande tid förvisso men med tanke på min uppladdning bestod av, i princip, utebliven träning och en middag med beska droppar, öl och whiskey bara en vecka innan är jag rätt nöjd att jag klarade "repet" som var 6timmar. Nu vet jag hur en riktig mara känns och det var j-vligt kul att klara loppet. Jag tror att du fixar 1:45, det är en ruskigt bra tid, men du har ju sprungit snabbt förut :) Jag brukar tänka att 30% är talang och 70% är vilja...eftersom jag helt saknar talang går alla min lopp på vilja ;) Det räcker en bit iallafall, men vill man något riktigt mycket då blir det nästan alltid så. Lycka till i Lyon, jag ska hålla tummarna för dig //WBCut 
Ender 2012-07-24 13:42
Snusfri: 1035 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

Att du klarat helmaran utan träning och efter en fyllefest är en bedrift, jag tror du är fit för en ironman nu!

För min del går det bra. Sprang milen på 48 minuter för ett par dagar sen vilket är snäppet högre fart än vad som krävs för 1h45. Med två månader kvar att träna tror jag att konditionen kommer att finnas där. Det som kan ställa till det är om det börjar gnissla i knäna igen.

VAd gäller själva träningen kan jag ha lite svårt också ibland att finna tid pga jobbet. Men jag har löst det genom att springa på arbetstid. Haha. Jag tar en löprunda på lunchen. Blir en aningen längre lunchpaus som dagarna men på det stora hela är det inget som sänker arbetsprestationen, tvärtom.

Om du har en arbetsplats där det går att springa i omnejden och det finns tillgång till dusch är det att rekommendera! 
WBCut 2012-08-29 21:47
Snusfri: 1645 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Har varit ute och sprungit igen...tankarna far hit och dit under varje springtur numera. Jag har bestämt mig för att leta en ny skorsten att jobba vid...beslutet har växt fram i takt med bekantskapen av den nya chefen, vars person närmast kan likställas med Caeser som också lär ha talat om sig själv i 3:e person.
Allt elände brukar ordna sig tillslut, jag är medveten om vilket lyxproblem jag egentligen har. Men det är drygt att gå runt och vara småirriterad 5 dagar i veckan pga onödiga problem, skapade av nitiska teoretiker som bygger system utan verklighetsförankring.
"Ingenting är omöjligt, för den som inte behöver göra det själv!"
Ha det //WBCut (snussuget är som bortblåst iaf :) 
Christian 2012-08-31 13:33
Snusfri: 1312 dagar när inlägget skrevs. 2155 dagar idag.

Undra just om det är min gamla " kollega " du har fått nu ?? Han komemr från New York och var stationerad i Göteborg i 16 månader. Nu lär han visst hålla till i Stockholm ! Dagen efter han hade lämnat kontoret hade vi ett ganska stort party ! Han var helt rubbad och hade alltid en förmåga att prata om sig själv i 3:e person. Är för övrigt säker på att han har psykopatiska drag. Han drev ALLA till vansinne. 24 timmar dygnet 7 dagar i veckan.När det var som värst fick jag misstankar om att han eventuellt kunde vara utsänd från Swedish Match för att genom sitt beteende knäcka mig och få mig att börja snusa igen. 
WBCut 2012-09-02 22:32
Snusfri: 1649 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Hej Christian
Konstigt nog är det en svensk, men fostrad ledare av den militära sidan då. I kombination med de amerikanska "storcheferna" (riktiga tölpar), som har en förmåga att förstöra minst hälften av min arbetstid, genom att antingen mailbomba mig eller komma på "besök", känner jag att min energi är slut...det är tomt...batteriet går inte att ladda mer. För att inte gå helt in i väggen har jag byggt upp en fasad med rutiner för att hålla humöret uppe, samtidigt som jag letar nya utmaningar. Jag har tidigare gjort riktigt bra ifrån mig, har uppfyllt alla mål, tom överträffat vissa mål och samtidigt spenderat mindre pengar än tänkt. Men det var inte bra nog...jag skämtade på fel ställe under ett värdelöst j-vla skitmöte och den amerikanske övertölpen kunde inte tillåta sig att dra på smilbanden, utan skällde ut mig offentligt eftersom skämt inte får förekomma när man diskuterar safety...Den nye chefen, svensken alltså, var med på detta möte. Han har visat sig ha exakt samma stil som den amerikanske övertölpen, vilket gör mitt beslut oåterkallerligt, jag kan inte arbete kvar i sådan miljö. Det är därför jag nu lämnar firman och denna gång gäller beslutet "forever". //WBCut 
Ender 2012-11-14 14:24
Snusfri: 1148 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

WBCut
Blev det nåt byte av skorsten?

En liten uppdatering om löpningen:

Det blev 01:47:10 på halvmaran. Jäkligt nöjd även om det är snäppet långsammare än vad jag siktade på.

Nya målet är att springa en helmara 2013. Det blir Marseille i Mars. Redan inskriven :) Så motivation att fortsätta springa hela vintern finns det gott om.

Målet är att springa hela varvet. Ska försöka hålla 10 km/h vilket skulle bli 4h12 men det är en detalj i sammanhanget. Det kommer bli en jävulsk utmaning bara att komma i mål på två ben.

Svåraste biten blir dom sista 12 km, dels för att man ju har hört talas om "muren vid 30 km", men även att man just vid denna km springer förbi målet i gamla hamnen "le vieux port" i Marseille, så man ser dom som är klara precis när man är som tröttast, vilken knäck! Till råga på det går dessa sista 12 km längs med den tungt industrialiserade nya hamnen mer eller mindre under en fyrafilig infart till Marseille centrum Kul va? Springa genom smog i ett av de fulaste kvarteren längs med hela franska medelhavskusten och inte en jävel som hejjar på.

Nåja, är som sagt grymt motiverad hur som helst :)

Hoppas allt är bra och att du håller igång konditionen. Någon ny mara i kalendern för dig? 
WBCut 2012-11-21 23:39
Snusfri: 1729 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Kvar vid samma pipa, men krokarna är utlagda lite här och där...det finns alltid nåt annat, det gäller bara att ha is i magen! Rätt som det är dyker ett jobberbjudande upp och då är det bra att var förberedd på att lätt ankaret.
Jag är riktigt impad av tiden, 1:47:10 är verkligen bra Ender. Du har all anledning att vara nöjd. Jag kan också bekräfta att "muren" dyker upp runt 30km på en helmara...fast för mig blev det redan vid 28km ;)
Marseillemaran låter ju som en riktig prövning på slutet...det är helt klart så att man får kraft och energi från påhejande publik, så "prepare for hell, the last twelve".
Jag håller igång med löpningen dock har jag tappat rejält med tempo, nu är det jobbigt att hålla 6minuters kilmetertempo på milen. Allt pga en j-vla skit förkylning som tog 6-7veckor att övervinna. Siktet är inställt på minst en mara nästa år och klara den på runt 4h30. Har ännu inte bestämt när och var, men det lutar åt en vår- eller höstmara, återkommer med det. Jag tror det är bra att ha något mål att träna mot...annars tappar man lätt drivet att komma ut. Lycka till i Marseille, jag är säker på att du kommer genomföra maran med flaggan i topp :)

PS Det är en härlig känsla att fixa en halvmara, men glädjeruset är minst det dubbla när man klarat en helmara...sån otroligt skön känsla :) 
cumulusnimbus 2012-11-22 08:07
Snusfri: 149 dagar när inlägget skrevs. 909 dagar idag.

Har precist läst hela tråden. Den har tagit 1730 dagar att skriva och tog knappt en timme att läsa. Det var mycket inspirerande och underhållande och jag känner eiktigr peppad igen. Tack och fortsätt att skriva här! 
WBCut 2013-02-27 21:06
Snusfri: 1827 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Snusfri i precis FEM år idag :)
Firades med en 5km löprunda... 
Fahlgan 2013-02-28 08:41
Snusfri: 175 dagar när inlägget skrevs. 142 dagar idag.

Stort Grattis WBCut!!!

5år är inte illa. Unna dig något dyrt. Denna tråden borde alla som skall sluta snusa läösa, grymt inspirerande. Kan samtidigt även rekommendera Fellonius den Gamels tråd. Klassiker. 
WBCut 2013-03-15 16:42
Snusfri: 1843 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Idag satt jag bredvid en inbiten snusare, när han smetade in sin prilla kände jag lukten av General...och det sög till som f-n!!! Jag blev chockad av de första tankarna, man skulle kanske prova?!? Efter ytterligare 5 nanosekunder gick tack och lov förnuftspärren in och jag droppade det hela. Nu förstår jag att det kommer bli en livslång kamp att ge upp snuset och jag insåg även att det ÄR ett snusstopp jag håller på med FORTFARANDE. En gång beroende, ALLTID beroende i ett avseende. Jag VILL inte snusa och jag KOMMER inte att börja igen, men jag måste alltid vara på min vakt mot frestelsens garn...
Soliga hälsningar och nu stundar FREDAGSMYS, det nya begreppet som legaliserar att ett glas rött är OK att slå upp ;) 
nybrocorner 2013-03-15 19:08
Snusfri: 275 dagar när inlägget skrevs.

Jag vill verkligen att det skall gå över, att jag skall tycka att det ser vidrigt ut, luktar vidrigt... blä... men jag börjar förstå att jag e såld... 
WBCut 2013-08-06 10:38
Snusfri: 1987 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Sådär ja, efter ett antal veckor av tråkiga förhandlingar med platschefen har företaget slutligen "köpt ut" mig...Jag måste säga att det kom som en befrielse, nu gäller det bara att samla sig och hitta något annat att göra på dagarna. Jag kommer inte att sakna mycket, speciellt inte "Caesar" (platscefen)! Jag har alltid levt efter devisen "så länge som man är mätt och varm och kan kosta på sig att klaga på omgivningen har man det ganska bra..." Med andra ord, pengar gör dig inte lycklig, de är bara ett medel för att förenkla livssituationen. Vad gäller snussuget har jag inte haft några problem att värja mig, fortfarande fri från oket ;) 
Less 2013-08-07 22:23

Hej! Ville bara komma in och berätta att det var just DU som fick mig att bestämma mig för att nu får det vara nog! Du har skrivit så mkt bra och peppande. Man har verkligen fått följa din kamp mot detta gift. Du har visat oss alla att det inte är enkelt, men att det går!!
Jag vill tacka dig något enormt, just klarat 153 dagar, mått skit ofta men som sagt, det går bara man bestämt sig. Jag ser fram emot den dagen då jag kommit så långt som du. Antar att det fortfarande inte helt är en dans på rosor varje dag? Men det bevisar bara att snus är inget vi skulle börjat med!!!
Hurra för oss alla här och tack igen :-D 
WBCut 2013-08-08 09:02
Snusfri: 1989 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Tackar ödmjukast, alltid kul att få positiv feedback :) Håll ut "Less", skitdagarna är förhoppningsvis strax över för din del... och BRA JOBBAT, grattis till 154 nikotinfria dagar!!!
:) //WBCut 
WBCut 2013-08-08 09:04
Snusfri: 1989 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Inlägg nummer 300 blev mitt ;)
Ha en bra dag ALLA!!! 
Ender 2013-08-09 15:24
Snusfri: 1416 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

Tjenare!
Loggar in för första gången på länge, första i år tror jag. Såg att filmen Ender's Game snart har premiär, och det var väl det som triggade att gå och kolla hur Ender's snus-slut går.. :P

Passar på att berätta om Marseille:
21 km på 1h58 i lugnt och fint tempo utan minsta problem, det var fan kul att springa så långt. Ytterligare 5 km OK. Sen började helvetet.

Började få kramper och ont lite varstans, stannade till flera gånger och stretchade. Hade hållit 5min30/km tempo i snitt första halvan men mellan 26 till 30km skylten sjönk hastigheten snabbt till 6min och sen till +6min30.
Vid 35 km började jag gråta
Vid 40 blev jag omsprungen av 4h15 flaggan som peppade folk som en dåre att hålla uppe tempot. Med hans hjälp bet jag ihop sista 2 km, ignorerade mina gnisslande knän, krampande vader och blödande bröstvårtor, ökade till 6min/km och sprang i mål på 4h12 reell tid

En riktig pärs, men stolt finisher :)

Siktar nu in mig på en ny mara i Oktober

Hoppas allt är väl! 
Less 2013-08-10 22:03

WBCut: Tack, jag hoppas det! Nästa mål 200 ;-) Borde börja kännas som man har ett liv då iaf? :-S Ender: Duktigt! Jag kanske ska börja jogga? :-D 
Ender 2013-08-12 14:55
Snusfri: 1419 dagar när inlägget skrevs. 1916 dagar idag.

Tjena Less
Träning i vilken form man vill fungerar bra mot snus-demonerna :)
Lycka till, 200 dagar kommer du ha under bältet på nolltid. Se bara till att hålla garden uppe, nikotinet är en uppfinningsrik fiende.. :S 
Less 2013-08-12 15:30

Hej Ender!
Tack tack, ska ta mig i kragen och göra det. Är så nära att ge upp ibland för jag inbillar mig att jag mådde bättre innan... Nikotinet förstör tydligen hjärnan ;-P 
WBCut 2013-08-19 21:10
Snusfri: 2000 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Så där ja, idag kan jag fira dubbelt upp... ☆ 2000 dagar utan snus ☆ kombinerat med Spetsbröllopsdag (alltså jag och min bättre hälft har varit ☆ gifta i 13 år ☆ :)

Ender: Vilket fantastisk lopp!!! Jag lyfter på hatten, en helmarar på 4'12'' är verkligen superbra :) Själv har jag lyckats med en kvartsmara i år på 58min, inte fullt lika imponerande.
Less: Börja jogga, det är otroligt bra medicin för oss snusstoppare :) 
Zlutat 2013-08-21 20:16
Snusfri: 315 dagar när inlägget skrevs. 803 dagar idag.

GRATULERAR! Du har inspirerat och varit en stor förebild i min egen fight mot demonerna. I mina båda senaste slutasnusaförsök var/är dina klarsynta inlägg en av motivationshöjarna. Nu är siktet inställt på att bli en Megaveteran som du! 
WBCut 2013-11-11 23:00
Snusfri: 2084 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Det går bra nu...nystartad firma sedan en tid och uppdrag saknas inte, även om det inte haglat in kunder :S
Så väldans skönt att slippa jänkare och deras värdelösa säkerhetsbestämmelser, som alltid går ut på att få namnteckningar från ansvariga på blanketter, så man vet vem man ska sparka om något skulle gå snett... Den som förstår innebörden av "sila mygg och svälja elefanter" begriper exakt vad jag menar. Det är först nu jag inser att jag nästintill var in i den s.k. väggen på förra jobbet. Kaklet är vitt, hårt, stumt och kallt...det gör ont att fronta med och det tar tid att bli mentalt återställd efter närkontakt!
Nu börjar min energi att återkomma och min tävlingslust och driv blir starkare för varje dag. Så här i efterhand kan jag till och med tycka lite synd om mina forna antagonister på bruket som inte förstår vilka skador de tillfogar företaget genom att gå fram som slåttermaskiner och dränera företaget på kunskap och kompetens. Tillika blir det bara JA-sägare kvar, som bara gör som de blir tillsagda...mig veterligen har den typen av människor sällan varit de som drivit utveckling framåt.
Utan snuset går det alltså bättre än bäst...inte en enda gång, under denna lite tyngre period i mitt liv, har jag blivit frestad att "få ett återfall". Det gör mig :) 
WBCut 2014-03-12 09:11
Snusfri: 2205 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Åsså missade jag att fira mitt sexårsjubileum som snusstoppare :)
Å ena sidan, å andra sidan firades den säkert på något sätt iaf eftersom jag och kära frun var på Teneriffa när dagen passerade.
Rock on alla nya och gamla snusstoppare. Lycka till med era ansträngningar att ge upp nikotinet och all skit det drar med sig...
'Om du tror att du kan så kan du, om du tror att du inte kan så får du rätt'(Mary Kay Ash)
Frid på er//WBCut 
 
WBCut 2014-11-13 20:41
Snusfri: 2451 dagar när inlägget skrevs. 2490 dagar idag.

Efter lite trix hittade jag hit... Verkar vara något problem med webbadressen slutasnusa.info

Kul att den fortfarande finns kvar, TACK Calle för det. Jag tror min framgångsfaktor, att lyckas hålla mig undan snuset, har stärkts av denna site och många av dess medlemmar med stöttning och peppning.

Jag är fortfarande nikotinfri och tänker så förbli, har ingen längtan eller ens något sug efter snuset längre...
Som sagt, vill du sluta snusa, då är det bara att bestämma sig för det och vara j-vligt bestämd länge!!! Då går det :) 


» Logga in för att svara på inlägget

© Slutasnusa.info
Tips: Vegetariska recept
    Gym i Uppsala - Campus1477